Waarom Martin Short bijna niet werd gecast in een van zijn beroemdste films

Inhoudsopgave:

Waarom Martin Short bijna niet werd gecast in een van zijn beroemdste films
Waarom Martin Short bijna niet werd gecast in een van zijn beroemdste films
Anonim

Martin Short stelt zichzelf voor aan een geheel nieuwe generatie dankzij Hulu's Only Murders In The Building. Dankzij een slim script, een waardige streamer en de sterrenkracht van Selena Gomez, kunnen jonge mensen eindelijk zien hoe belachelijk grappig en getalenteerd Martin Short (evenals zijn beste vriend en comedypartner Steve Martin) werkelijk is. Maar de oudere fans van Martin zijn zich terdege bewust van zijn enorme bijdrage aan de film- en televisie-industrie. Hoewel hij een fantastische dramatische acteur was in projecten als Damages en The Wind Rises, is de voormalige SCTV en Saturday Night Live-alumnus vooral bekend om zijn komedie.

In zijn lange carrière speelde Martin Short in enkele van de meest iconische komedies aller tijden. Dit geldt ook voor Drie Amigo's! (wat zijn eerste grote doorbraak in de filmindustrie was), Father of the Bride, Innerspace en natuurlijk Clifford. Nee, niet de film over de grote rode hond, de film uit 1994 over de brakke tienjarige die zijn oom diep op de zenuwen werkte. Natuurlijk is Clifford niet ieders favoriete Martin Short-film. Het bevatte tenslotte een volwassen Martin die een tienjarig kind speelde. Het was ook een opmerkelijk vreemde film die uiteindelijk een enorme kaskraker werd en de critici verafschuwden het gewoon. En toch blijft het een van Martins meest spraakmakende films. Het grappige is dat hij er bijna niet eens in speelde…

De schepping van Clifford

De oorsprong van Clifford wordt gevonden bij Steven Kampmann en Will Aldis, die samen het verhaal schreven.

"We hadden een idee om een grappige versie van The Bad Seed te maken, een film met het idee dat een kind slecht is", zei Steven Kampmann in een interview met Vulture. "Ik denk dat ik het altijd grappig vond. We besloten het te pitchen voor Orion [Pictures], waar we Back to School hadden gedaan."

Omdat Back to School, dat mede werd geschreven door wijlen Harold Ramis en PJ Torokvei, de studio erg enthousiast was om de pitch te horen.

"Ik kwam binnen [naar Orion] en speelde elke scène van de film na. Will en ik hielden ervan om de pitches te doen. We zouden eigenlijk schetsen waar we het wilden hebben. Het was niet elke perfecte scène, maar het was genoeg om de basisstructuur ervan te kennen zodat ze het konden zien. Ze snapten de komedie ervan, " legde Steven uit.

Waarom Martin Short bijna niet de rol van Clifford kreeg

Het was producer Larry Brezner die de productie en casting van Clifford echt op zich nam. Dit komt omdat hij ook de manager was van veel grote komische geesten zoals Billy Crystal, Robin Williams en, ja, Martin Short. Maar in die tijd vroeg het script om een echt kind om de rol van Clifford te spelen en dus was geen van deze talenten, inclusief Martin, geschikt voor de rol.

"Larry was grappig, en hij kreeg het idee, en dus raakte hij eraan gehecht. We hebben er nog wat mee geknoeid. Toen kregen we echt groen licht van Orion om het te maken. Dus dit zou de casting worden een kind met de verhaallijn die zo'n beetje in de film zit zoals hij is", zei Steven tegen Vulture. "Maar Larry maakte zich een beetje zorgen dat er nog een film uitkwam met John Ritter genaamd Problem Child. Dus de zorg die er was, weet je, proberen we eruit te komen voordat ze vrijkomen? Wat gebeurt er als we dat niet doen? Hij had er behoorlijke zorgen over. Ik heb begrepen dat Larry er een einde aan heeft gemaakt. We hadden eigenlijk een groenverlichte film die stopte, wat je niet elke dag ziet. Het zou plotseling worden opgeschort. En ik had het idee … van Marty."

Steven besloot dat Martin Short de juiste man was om Clifford te spelen, ondanks dat hij ouder was. In feite moest deze castingkeuze de film een voorsprong geven. Martin en Steven ontmoetten elkaar jaren geleden in Second City en bouwden een vriendschap op. Dit is de reden waarom Martin in de voorhoede van Stevens stond.

De producenten waren het echter oneens over dit idee. Ze dachten dat het een geniale keuze zou kunnen zijn of iets dat de film in minder dan een seconde zou kunnen tanken. Zelfs Martin zelf was er niet zo zeker van.

"Ik wist niet zeker of dit een te gek idee was", legde Martin Short uit aan Vulture. "En mijn manager, die het heeft gemaakt, ook niet. Ik ben meestal erg pragmatisch. Voor mij was het zoiets als: laten we een schermtest doen, we hebben een antwoord."

De schermtest bewees dat dit in feite een geniaal idee was. Hoewel de film niet uitpakte zoals de makers wilden, blijft het een project waar Martin de rest van zijn leven mee geassocieerd zal worden.

Aanbevolen: