Dit zijn enkele van de beroemdste films van Steven Spielberg, gerangschikt op hoeveel prijzen hij voor hen heeft gewonnen

Inhoudsopgave:

Dit zijn enkele van de beroemdste films van Steven Spielberg, gerangschikt op hoeveel prijzen hij voor hen heeft gewonnen
Dit zijn enkele van de beroemdste films van Steven Spielberg, gerangschikt op hoeveel prijzen hij voor hen heeft gewonnen
Anonim

Steven Spielberg heeft tijdloze klassiekers gecreëerd zoals E. T., Jurassic Park, Private Ryan redden, Schindler's List en nog veel meer. Hij begon zijn filmcarrière aan het eind van de jaren zestig, maar had niet zoveel succes tot de jaren 70 en 80, toen hij enkele van zijn beroemdste films maakte. Jaws was zijn eerste hitfilm en degene die hem hielp te worden wie hij nu is. Wie wist dat een film over een enorme moordende haai ertoe zou hebben geleid dat hij een van de meest succesvolle regisseurs in Hollywood zou zijn geworden. Hij won er maar één grote prijs voor, maar hij werd wel genomineerd voor een paar Oscars.

Daarna heeft Spielberg er een gewoonte van gemaakt om prijzen te winnen voor bijna elke film die hij maakt, en hij heeft er zoveel gewonnen dat het moeilijk wordt om het bij te houden. Hij heeft zelfs een paar Oscars gewonnen! Hier is een lijst van alle grote prijzen die Steven Spielberg heeft gewonnen voor enkele van de meest beroemde films, volgens zijn prijzenpagina op IMDb.

7 'Jaws' (1975) - 1 Award

Jaws is een van de oudste films van Steven Spielberg en het was zijn eerste grote film waarmee zijn succesvolle carrière begon. Zelfs als je niet de hele film hebt gezien, kun je alleen al aan de naam zien waar het over gaat. Volgens IMDb gaat de film over "wanneer een moordende haai chaos ontketent op een strandgemeenschap" en "het is aan een lokale sheriff, een zeebioloog en een oude zeevaarder om op het beest te jagen." Er zijn massa's mensen in de wereld die bang zijn voor haaien, dus het maken van een film over een grote, moordende haai was de perfecte manier om de aandacht van mensen te trekken. Het won drie Oscars voor Best Sound, Best Film Editing en Best Original Dramatic Score, maar Steven ontving geen van die. Zijn enige grote onderscheiding was de Guinness World Record Award voor First Summer Blockbuster Film in 2005.

6 ‘Lincoln’ (2012) - 6 Awards

Lincoln is een van de nieuwste hitfilms van Steven Spielberg. Hij schreef geschiedenis met zijn films, dus hij moest natuurlijk een film maken over een van Amerika's meest historische presidenten, president Lincoln. Volgens IMDb is dit waar de film over gaat: "Terwijl de Amerikaanse Burgeroorlog woedt, worstelt de Amerikaanse president met het voortdurende bloedbad op het slagveld terwijl hij met velen in zijn eigen kabinet vecht over de beslissing om de slaven te emanciperen." De film won twee Oscars, maar die waren niet voor Steven, hoewel hij dat jaar wel werd genomineerd voor twee Oscars. Gelukkig voor hem won hij nog zes andere grote prijzen.

5 'Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark' (1981) - 6 Awards

Steven Spielberg won evenveel prijzen voor Indiana Jones en de Raiders of the Lost Ark als voor Lincoln. Volgens IMDb vertelt de film dit verhaal: “In 1936 wordt archeoloog en avonturier Indiana Jones ingehuurd door de U. S. regering om de Ark des Verbonds te vinden voordat de nazi's van Adolf Hitler zijn ontzagwekkende krachten kunnen verkrijgen.” De film, die ook bekend staat als Raiders of the Lost Ark, werd een populaire franchise met vier films (de vijfde komt uit in 2022), merchandise en themaparkattracties. Het won vier Oscars voor Beste Set Decoratie, Beste Geluid, Beste Filmmontage en Beste Visuele Effecten, en Steven werd genomineerd voor Beste Regisseur.

4 'Jurassic Park' (1993) - 9 Awards

Jurassic Park is weer een van de hits van Steven Spielberg die uitgroeide tot een enorme franchise. Volgens IMDb gaat de film over "een pragmatische paleontoloog die een bijna compleet themapark bezoekt, met de taak een paar kinderen te beschermen nadat een stroomstoring ervoor heeft gezorgd dat de gekloonde dinosaurussen van het park loslopen." Het idee dat dinosaurussen weer tot leven komen en naast mensen leven, is wat de film en zijn vervolg zo populair maakte. Er zijn veel mensen die van dinosaurussen houden en zich hebben afgevraagd hoe het zou zijn als ze nog zouden leven. Jurassic Park geeft hen dat antwoord. Bovendien brengen de attractieparken van Jurassic Park dat idee tot leven. De film won drie Oscars voor Best Sound, Best Sound Effects Editing en Best Visual Effects, maar Steven won geen Oscars. Hij won er echter wel andere prijzen mee.

3 ‘E. T. The Extra-Terrestrial' (1982) - 13 Awards

E. T. The Extra-Terrestrial is misschien wel de beroemdste film van Steven Spielberg. Volgens IMDb gaat de film over "een verontrust kind [dat] de moed verzamelt om een vriendelijk buitenaards wezen te helpen ontsnappen aan de aarde en terug te keren naar zijn thuiswereld." Veel mensen zijn opgegroeid met het kijken naar E. T. en de titulaire alien is nog steeds een populair personage. Iedereen houdt van de kleine alien en hij ziet er zo geloofwaardig uit in de film dat je denkt dat hij echt is. Hoewel er geen vervolg op de film is, creëerde het toch een franchise met merchandise en een attractiepark. De iconische film won vier Oscars voor Best Sound, Best Visual Effects, Best Sound Effects Editing en Best Original Score. Steven won er geen, maar hij werd wel genomineerd voor Beste Film en Beste Regisseur.

2 ‘Saving Private Ryan’ (1998) - 21 Awards (waaronder 1 Oscar)

Saving Private Ryan is een van de meest legendarische films van Steven Spielberg en een film die van betekenis is voor zoveel Amerikanen, vooral voor degenen die in het leger hebben gediend. Volgens IMDb gaat het verhaal van de film ongeveer als volgt: "na de landing in Normandië gaat een groep Amerikaanse soldaten achter de vijandelijke linies om een parachutist op te halen wiens broers in actie zijn gedood." De film heeft in totaal 79 prijzen gewonnen en Steven ontving er 21, waaronder een Oscar voor Beste Regisseur.

1 'Schindler's List' (1993) - 29 Awards (inclusief 2 Oscars)

Hoewel Jurassic Park, E. T., en Saving Private Ryan zijn misschien wel de bekendste films van Steven Spielberg, zijn meest succesvolle is Schindler's List. “Schindler’s List, met in de hoofdrol Liam Neeson, in het waargebeurde verhaal van een Duitse zakenman die tijdens de Holocaust het leven redt van meer dan duizend Poolse Joden”, aldus History. De reden dat het zo succesvol is, is omdat het een waargebeurd verhaal is over een echte held die 1.200 mensen heeft gered en kijkers inspireert wanneer ze ernaar kijken. Het leverde Steven twee Oscars op voor Beste Film en Beste Regisseur, de eerste twee Oscars die hij ooit ontving.

Aanbevolen: