Waarom bombardeerde Hugh Jackman's nieuwste film zo erg?

Inhoudsopgave:

Waarom bombardeerde Hugh Jackman's nieuwste film zo erg?
Waarom bombardeerde Hugh Jackman's nieuwste film zo erg?
Anonim

2021 sloot af met een knaller voor de 53-jarige acteur Hugh Jackman. De ervaren ster van toneel en scherm lanceerde een revival van de musical The Music Man uit 1957 op een onlangs heropende Broadway en vierde een "Australische Witte Kerst" in de straten van New York City. De lang uitgestelde opening van The Music Man (en de kaartverkoop van $ 50 miljoen in voorverkoop) had echter niet op een beter moment kunnen komen voor Jackman, die aan het bijkomen was van de kritieke en commerciële bom van zijn nieuwste high-budget, en high-concept speelfilm.

Reminiscence arriveerde in augustus 2021 in de bioscoop na meerdere vertragingen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Onder leiding van Jackman, een gebruikelijke trefzekere kassa-trekking en een cast van getalenteerde en diverse gezichten, slaagde Reminiscence er niet in het publiek te prikkelen, en de film zou uiteindelijk slechts $ 3 opleveren.9 miljoen in Noord-Amerika en $ 15,4 miljoen wereldwijd. Met 38 speelfilms op zak heeft Jackman maar één keer minder geld verdiend in de 21-jarige carrière van Jackman. Wat gebeurde er precies met Reminiscence en waarom explodeerde het zo erg?

6 Wat is 'Reminiscentie'?

Reminiscence is een neo-noir sciencefictionthriller geschreven en geregisseerd door Lisa Joy in haar regiedebuut. Joy is vooral bekend door het co-creëren en schrijven van de veelgeprezen televisieshow Westworld (2016-) waarvoor ze is genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de Primetime Emmy Award voor Outstanding Drama Series. Joy schreef zelfs de hoofdrol voor Jackman, die zo enthousiast was over de rol dat hij tekende voordat hij het hele script had gelezen.

De film volgt Nick Bannister van Hugh Jackman in het nabije toekomstige Miami, waar door klimaatverandering veroorzaakte overstromingen de zeespiegel en temperatuur hebben doen stijgen, waardoor mensen hun leven moeten leiden tijdens de koelere temperaturen 's nachts. Bannister heeft een bedrijf dat door de hoofden van mensen navigeert en hen helpt verloren herinneringen te herstellen. Wanneer Bannister gehecht raakt aan nieuwe cliënt Mae, gespeeld door Rebecca Ferguson, wordt een simpele kwestie van verloren en gevonden voorwerpen een gevaarlijke obsessie als Bannister een gewelddadige samenzwering ontdekt terwijl hij probeert degene te redden van wie hij houdt.

5 'Reminiscence' voelde vertrouwd op alle verkeerde manieren

Jackman, die sinds zijn debuut als Wolverine in X-Men een consistente kassa-trekker is in musicals en superheldenfilms, bracht Bannister wat van de bekende bravoure van dat personage, maar de bekendheid van de hoofdrolspeler was dat niet genoeg om zwervers op stoelen te krijgen, noch was de toevoeging van Hollywood's favoriete Scandinavische actrice Rebecca Ferguson, die herenigd werd met Jackman na The Greatest Showman (2017).

Bekendheid was in feite een van de grootste nadelen van de film, met veel critici die de film beschreven als boordevol ideeën, maar zelden waren ze origineel. Veel momenten deden denken aan sciencefictionfilms die eraan voorafgingen, zoals Blade Runner, The Hunger Games: Catching Fire, Vanilla Sky en zelfs Inception, de zwager van de zwager Lisa Joy. De consensus van de film op Rotten Tomatoes, waar het een sombere waardering van 37% heeft, luidt: "Hoewel Reminiscence niet ontbreekt aan verhalende ambitie, roept de onzekere mix van sci-fi-actie en noir-thriller vooral herinneringen op aan betere films."

4 Vreugde geconfronteerd met 'Westworld' vergelijkingen

Westworld's Thandiwe Newton voegde zich bij Joy voor de film, maar helaas houden de overeenkomsten tussen de twee daar niet op, waarbij critici de film ook ongunstig vergelijken met de populaire HBO-show. "Het melige script en de statische regie zijn beide van Lisa Joy uit het tv-programma Westworld. Dit is haar eerste speelfilm. Het zal waarschijnlijk niet haar laatste zijn, maar de hoop komt eeuwig voort", schreef de ontgoochelde Rex Reed bij Observer.

3 'Reminiscence' had last van een geschudde releasedatum en dag- en datumrelease

Zoals zoveel films die de afgelopen twee jaar van de COVID-19-pandemie zijn uitgebracht, werd de releasedatum van Reminiscence door elkaar geschud om sluitingen en lockdowns van theaters te voorkomen. Fans die op de film wachten, hebben hem misschien gemist in de bioscoop, aangezien deze oorspronkelijk was gepland voor april 2021 en vervolgens werd verplaatst naar september, voordat hij twee keer werd verplaatst naar verschillende data in augustus, voordat hij uiteindelijk op 20 augustus uitkwam. Herinnering had ook te lijden van Warner Bros De beslissing van Pictures om al hun films voor 2021 gelijktijdig uit te brengen in de bioscoop en op HBO Max, met als resultaat dat naar schatting 842.000 huishoudens de film de eerste drie dagen na de release thuis hebben bekeken.

Of die kijkers naar hun plaatselijke bioscoop zouden zijn gegaan om Reminiscence op het grote scherm te zien als het niet beschikbaar was om thuis te kijken, is onbekend, hoewel ze hoogstwaarschijnlijk de optie hadden om dat te doen als ze dat wilden. Reminiscence had een brede release op maar liefst 3.265 schermen in Noord-Amerika, en nauwelijks $ 2 miljoen verdienend tijdens het openingsweekend geeft de film de ongewenste aanduiding van de slechtste opening aller tijden voor een film die in meer dan 3000 theaters is uitgebracht.

2 Films gericht op een ouder publiek hebben tijdens de pandemie geworsteld

A Variety wijst erop dat films gericht op een ouder publiek het slechtst presteerden tijdens de pandemie, omdat de beoogde leeftijdsgroep de neiging heeft om het meest overwogen te worden met onderdak om gezondheidsredenen, maar ook omdat het de meer welvarende is generatie die het zich kan veroorloven om hifi-home-entertainmentsystemen te hebben om een bioscoopervaring thuis na te bootsen. Toch waren de slechte kassa-inkomsten van Reminiscence uitzonderlijk laag, waardoor in het openingsweekend minder dan de helft werd gemaakt van wat vergelijkbare films op het hoogtepunt van de pandemie maakten toen meer dan de helft van de bioscopen in het land gesloten waren, wat suggereert dat de pandemie niet de schuld kan worden gegeven. voor de films lage opkomst.

1 Een film moet nog steeds goed zijn om een publiek aan te trekken

Aan het eind van de dag had Reminiscence moeite om goede recensies aan te trekken, en het publiek dat de film zag, was het met de critici eens, waarbij slechts 44% van het ondervraagde publiek de film een aanbeveling waard vond."Ik weet niet of je het allemaal op de gewoonten van de consument kunt leggen tijdens de pandemie", zegt Comscore-analist Paul Dergarabedian. "Zelfs op deze markt is product de belangrijkste factor. Mensen willen een goede film zien. Een film moet veel buzz hebben om boven de strijd uit te stijgen." Immers, slechts een maand later zou Dune $ 399 miljoen verdienen terwijl hij ook thuis op HBO Max te zien was. Een maand daarna zou No Time To Die van Daniel Craig wereldwijd $ 768 miljoen opleveren. Twee maanden later zou Spider-Man: No Way Hom e de eerste pandemische release worden die de barrière van miljarden dollars doorbrak, met een brutowinst van $ 1,7 miljard in de eerste zeven weken, ondanks de groeiende bezorgdheid over de Omicron-variant.

Helaas voor alle betrokkenen bleek Reminiscence een dieptepunt in de carrière van Hugh Jackman te zijn. Maar met een voorverkoop van $ 50 miljoen voor The Music Man vóór de officiële opening in februari, en geruchten dat de ster zijn rol als Wolverine in de MCU zal hernemen, is de enige manier voor de zingende en dansende superster.

Aanbevolen: