Waarom bombardeerde 'The Eyes Of Tammy Faye' aan de kassa?

Inhoudsopgave:

Waarom bombardeerde 'The Eyes Of Tammy Faye' aan de kassa?
Waarom bombardeerde 'The Eyes Of Tammy Faye' aan de kassa?
Anonim

Recente biopic The Eyes of Tammy Faye heeft winst gemaakt aan de kassa die veel minder dan heilig is. De film onderzoekt de opkomst tot roem van zangeres en televangelist Tammy Faye Bakker die samen met haar man Jim Bakker het PTL-bedrijf oprichtte - het creëren van een media-imperium dat was op zijn hoogtepunt in de jaren 70 en 80 voordat hij dramatisch instortte toen seksuele en financiële schandalen aan het licht kwamen in 1989. De film speelt Jessica Chastain als de gelijknamige Tammy Faye, naast Andrew Garfield als haar controversiële echtgenoot en is gebaseerd op een documentaire uit 2000 van dezelfde naam die Tammy's echte levensverhaal dekt.

De film was een van de eerste grote producties die werd uitgebracht sinds de theaterbeperkingen van de COVID-19-pandemie begonnen te versoepelen, maar het was een beetje een teleurstelling voor de filmstudio die tot nu toe niet in staat is geweest te herstellen de enorme uitgave in productiekosten. Dus hoe komt het dat Tammy Faye zo'n bijbelse ramp is geweest in de bioscoop?

6 'The Eyes of Tammy Faye' maakte ellendige kassaverkopen

Op 25 september kondigde Showbiz 411 aan dat The Eyes of Tammy Faye nu gesloten is. Ondanks de uitbreiding naar 900 theaters, verdiende het Jessica Chastain-voertuig 'slechts $ 200.000 op vrijdagavond [het openingsweekend], wat het een weekend van $ 600.000 oplevert en het einde vrij duidelijk voor Searchlight aangeeft.' Het ging verder met te zeggen: 'Chastain, ik voorspel, zal dit alles overleven en nog steeds liefdesprijzen krijgen. Maar geen enkele prediking kan het publiek in de theaters krijgen' Ouch.

5 Hoeveel heeft 'The Eyes of Tammy Faye' gemaakt?

Het precieze budget voor de film is onbekend, maar op basis van de bekende cast, dure filmrechten en grootschalige productiewaarden (enorme sets voor de tv-shows van de stellen, dure kostuums, enz.), is het geloofde dat de studio vele miljoenen dollars in de productie moet hebben geïnvesteerd. Als gevolg hiervan heeft Tammy Faye tot nu toe wereldwijd slechts ongeveer $ 2,4 miljoen teruggewonnen - zeker veel, ver onder het totaal dat nodig is om break-even te draaien.

4 'The Eyes of Tammy Faye' is het passieproject van Jessica Chastain geweest

Jessica Chastain, die als Tammy op de foto schittert, is al vele jaren bij het project betrokken. In een gesprek met The Hollywood Reporter legde de actrice uit dat ze Tammy de schermbehandeling wilde geven die ze verdiende. "De media hebben onrecht gedaan dat interessant zou kunnen zijn om te corrigeren", zegt ze, en legt uit hoe Messner, die in 2007 overleed, meer aandacht trok voor haar make-up dan voor haar werk.

“Mensen waren meer geïnteresseerd in hoeveel mascara Tammy Faye Bakker droeg dan in wat ze eigenlijk zei. Tammy Faye dacht dat waarschijnlijk en deed het toen toch.”

Ze heeft ook bekend zich angstig te voelen over haar optreden: "(Ik dacht) ik ga zo spectaculair falen", zegt ze: "Dit zal me de rest van mijn carrière volgen."

3 Gemengde beoordelingen kunnen de schuld zijn

Filmrecensenten hebben nog steeds een enorme invloed op de keuzes van het bioscooppubliek met betrekking tot wat ze betalen om te zien, en de teleurstellende recensies van Tammy Faye kunnen deels verantwoordelijk zijn voor de eveneens tegenvallende kaartverkoop. Op Rotten Tomatoes heeft de biopic een niet-indrukwekkende 69% kritische beoordeling. Hoewel het publiek meer goedkeurde - waardoor de film 87% werd goedgekeurd - kan het niet behalen van dat kritieke keurmerk een grote bijdrage hebben geleverd aan Tammy Faye's kassabom.

2 'The Eyes of Tammy Faye' werd op het verkeerde moment uitgebracht

Een andere reden voor het financiële falen van Tammy Faye kan het ongelegen moment zijn dat distributeurs ervoor kozen om het vrij te geven. Hoewel de pandemische beperkingen lijken te versoepelen, is het soort publiek waarop de film is gericht - ouder, meer geïnteresseerd in het onderwerp - nog niet massaal teruggekeerd naar bioscoophuizen, misschien vanwege de aarzeling nog steeds over het infectierisico. Om het beter te doen, had de film misschien een paar maanden moeten wachten.

1 'The Eyes of Tammy Faye' voldeed niet aan de originele documentaire

Een andere grote reden voor het mislukken kan de kwaliteit van de film zijn geweest. Hoewel Chastain's pittige optreden als het titulaire personage over het algemeen goed is ontvangen (en ze is genomineerd voor een Academy Award voor Beste Actrice), was de consensus ook dat de film niet de kwaliteit van de originele documentaire uit 2000 kon waarmaken, en was in strijd met zijn toon. Te vaak dwaalde het verhaal af van Tammy zelf en op andere mensen en gebeurtenissen, en had het niet de psychologische kracht die nodig was om de film naar een hoger niveau te tillen en echt in de verwarring en pijn te duiken die ze doorstond.

Het algemene script springt wild heen en weer tussen tijdsperioden - beginnend in 1960 en eindigend in het midden van de jaren '90 - maar slaagt er niet in vloeiend tussen gebeurtenissen te bewegen. Over het algemeen lijkt het erop dat Tammy Faye gewoon niet genoeg charisma had om het publiek te charmeren en meer kaartverkoop te genereren via mond-tot-mondreclame of online beoordelingen.

Aanbevolen: