Het volledige verhaal van Indiana Jones en de vriendschap van Short Round

Inhoudsopgave:

Het volledige verhaal van Indiana Jones en de vriendschap van Short Round
Het volledige verhaal van Indiana Jones en de vriendschap van Short Round
Anonim

Hoewel ze tijdens de originele releases in de jaren 80 maar in één film samen speelden, vormden Indiana Jones en Short Round een iconisch duo in The Temple of Doom. Short Round zou de zoon zijn van Wu Han, een vriend van Dr. Jones die zich aan het begin van de film opoffert. Uit loyaliteit houdt Jones Short Round in de gaten, maar sommige fans hebben enkele interessante inconsistenties opgemerkt met het personage en zijn verhaal.

The Temple of Doom was een prequel op Raiders of The Lost Ark, de eerste Indiana Jones-film, en Short Round wordt noch in die film, noch in een van de volgende sequels genoemd. Echter, naarmate de productie van Indian Jones 5 eindelijk begint af te ronden, hebben schrijvers aangegeven dat de korte ronde voor volwassenen zal verschijnen. Short Round werd oorspronkelijk gespeeld door Ke Huy Quan, die ook Data speelde in The Goonies. Quan is sindsdien teruggetreden van acteren om zich te concentreren op stunts, stuntchoreografie en vechtsporten. Dit is wat we weten over de vriendschap van Short Round en Indiana Jones en wat er gebeurde met onze personages en de acteurs die ze speelden nadat The Temple of Doom klaar was met filmen.

6 Korte ronde was de zoon van Wu Han, toch?

Korte ronde wordt verondersteld een lange tijd een sidekick van Jones te zijn, omdat hij de zoon was van Jones' officiële sidekick, Wu Han, die aan het begin van de film sterft. Een filmfan bij Collider merkte echter een zeer verontrustend aspect op van de verhaallijn over Wu Han en Short Round. Short Round rouwt nooit om zijn vader in de film, en wat vooral verontrustend is, is dat Wu Han nooit werd genoemd in de vorige Indiana Jones-film, die technisch gezien plaatsvindt na The Temple of Doom (onthoud, het was een prequel) noch was hij verwees in alle volgende Indiana Jones-films, en geen van beide is Short Round. Dus de vraag dringt zich op: was Short Round Wu Han's zoon, of was hij gewoon een andere werknemer voor Indie?

5 Waarom zat er überhaupt een korte ronde in de film?

Een andere vraag die smeekt om te worden gesteld, was waarom de producenten van Indiana Jones, d.w.z. George Lucas en Steven Spielberg, het gevoel hadden dat Indiana Jones een bijdehante jongen nodig had, iets dat duidelijk afwezig was in Raiders of the The Lost Ark of de volgende film The Last Crusade? Jones kreeg wel weer een jongere sidekick in Kingdom of The Crystal Skull, maar het was een jonge volwassen motorrijdende Shia LaBeouf, geen dappere 12-jarige.

4 Wat gebeurde er met de korte ronde na 'The Temple of Doom'

Hoewel Short Round en Indie beste vrienden waren in The Temple of Doom, zien of horen we Short Round na die film nooit meer. Het lijkt er echter op dat de producenten van Indiana Jones 5 eraan werken om dat te corrigeren. Hoewel de productie voor de film tumultueus was, met de productie die tussen 2018 en 2019 zou zijn begonnen en vervolgens werd vertraagd vanwege de pandemie en verschillende incidenten met omzet (Spielberg was oorspronkelijk getekend om te regisseren maar stapte uit het project), kondigde de regisseur aan die opnames zullen uiteindelijk in 2022 worden afgerond. In 2018 brak ook het nieuws uit dat de komiek en Masked Singer-jurylid Ken Chong was gecast om een korte ronde voor volwassenen te spelen.

3 Wat is er in het echte leven met de korte ronde gebeurd?

We weten allemaal wat er met Harrison Ford is gebeurd na The Temple of Doom, hij deed meer Indiana Jones-films, waaronder verschillende andere, en werd een van de meest iconische acteurs in Hollywood. Maar hoe zit het met Ke Hu Quan? Wat is er van hem geworden? Welnu, hij studeerde af aan de School of Cinematic Arts van de University of Southern California, een van de meest gerespecteerde filmscholen in de Verenigde Staten, en niet veel mensen weten dit, maar terwijl hij op de set voor Temple of Doom was, trainde hij in TaeKwonDo. Later studeerde hij bij Tao-Liang Tan, een van de meest prominente krijgskunstenaars en stuntchoreografen uit Azië. Ke Hu Quan is nu een meester in Tae Kwon Do en andere vechtsporten en is nu zelf stuntcoördinator. Hij werkte aan de eerste X-Men-film en de actie-sci-fi-film The One van Jet Li. Naar verluidt keert hij terug naar acteren in een Disney+ bewerking van de graphic novel American Born Chinese.

2 Houden Ke Hu Quan en Harrison Ford contact?

Helaas wijst niets erop dat Quan en Harrison Ford contact hielden na de opnames voor The Temple of Doom Wrapped. Ford is niet bepaald een sociale man, zoals je waarschijnlijk aan zijn interviews kunt zien. Ford houdt niet echt contact met zijn co-sterren, afgezien van een paar mensen zoals Carrie Fisher, met wie Ford tot haar dood een hechte band bleef. Ford heeft echter nooit iets gezegd over zijn contact met Quan nadat de film was gemaakt, en omdat de twee mannen zo verschillende leeftijden hadden en zulke verschillende carrièrepaden hebben gevolgd, is het veilig om aan te nemen dat de twee het contact verloren na de film.

1 Waarom keert Ke Hu Quan niet terug naar 'Indiana Jones 5'?

Sommigen vragen zich misschien af waarom de originele acteur die Short Round speelde niet werd gecast om de volwassen versie te spelen in de komende vijfde aflevering in de Indiana Jones-franchise. Er zijn verschillende verklaringen waarom Quan niet terugkeert naar de franchise. Om te beginnen heeft Quan al jaren niet meer geacteerd en is American Born Chinese zijn eerste rol voor de camera in lange tijd. Ook, terwijl Quan gedenkwaardige uitvoeringen gaf in The Temple of Doom en The Goonies, is zijn naam veel minder herkenbaar dan sommige van de andere acteurs die ze zouden kunnen casten om de korte ronde voor volwassenen te spelen. Hoewel het triest is dat de relatie buiten het scherm niet zo vertederend was als op het scherm, hebben zowel Harrison als Quan de wereld samen een indrukwekkend optreden gegeven dat van Indiana Jones en Short Round een echt lief paar maakte.

Aanbevolen: