Het volledige verhaal achter het nieuwe platenlabel van Phoebe Bridgers, Saddest Factory Records

Inhoudsopgave:

Het volledige verhaal achter het nieuwe platenlabel van Phoebe Bridgers, Saddest Factory Records
Het volledige verhaal achter het nieuwe platenlabel van Phoebe Bridgers, Saddest Factory Records
Anonim

Het is overweldigend om na te denken over alles wat Phoebe Bridgers heeft bereikt in haar 27 jaar. Terwijl haar eerste grote commerciële succes slechts vier jaar geleden plaatsvond, is ze slim genoeg geweest om goed gebruik te maken van de macht en invloed die ze sindsdien heeft opgedaan. Ze heeft geweldige muziek uitgebracht op haar eigen voorwaarden, heeft samengewerkt met vele ongelooflijke artiesten (waaronder Sir Paul McCartney) en blijft doelen steunen waar ze in gelooft. Een ander indrukwekkend ding dat ze niet zo lang geleden deed, was het starten van een platenlabel. Ja dat klopt. Phoebe is niet alleen een van de meest succesvolle nieuwe artiesten ter wereld, ze is ook de CEO van haar eigen platenlabel. Dit is hoe het label is ontstaan en wat zijn projecten zijn.

6 Hoe ze begon te werken met 'Dead Oceans'

Phoebe Bridgers is de oprichter, eigenaar en CEO van het platenlabel Saddest Factory Records, en om het te creëren, werkte ze samen met haar huidige label, Dead Oceans, een partnerschap dat al verschillende jaar nu. Phoebe tekende al vroeg in haar carrière bij Dead Oceans. Ze werkte al vele jaren aan haar muziek toen ze begin twintig was, speelde soloshows in lokale pubs en werd steeds belangrijker in de underground muziekscene in Los Angeles. Het was in 2017, na twee succesvolle tournees met Conor Oberst en The Joy Formidable, dat ze tekende bij het label om Strangers in the Alps uit te brengen, haar debuutalbum, waar ze toen al lang aan werkte.

5 Het is voor altijd een droom van haar geweest

Hoewel veel artiesten niet zo geïnteresseerd zijn in de zakelijke kant van muziek en dit liever aan de professionals overlaten, heeft Phoebe er altijd van gedroomd om haar eigen platenlabel te hebben en bereidt ze zich al heel lang voor op dit moment. Ze heeft gezegd dat het op de markt brengen van muziek altijd haar 'geheime passie' was, en nu mag ze haar droom waarmaken.

"Ik denk graag aan busbankideeën en Instagram-filters en zo. Het is heel zakelijk van me, maar ik ben een beetje geobsedeerd", legde ze uit. Ze zei ook dat het label haar in staat heeft gesteld om "van artiest [brein] naar bedrijfsbrein" te gaan.

4 Haar visie

Het starten van Saddest Factory Records was ongetwijfeld erg leuk voor Phoebe, maar alleen omdat het iets is dat ze altijd al heeft gewild, wil dat nog niet zeggen dat ze de eerste kans die ze kreeg om het waar te maken meteen aangreep. Nee, aan zo'n project wil ze al heel lang werken. Ze wilde een inclusief, gedurfd en baanbrekend label creëren dat zich niet zou beperken tot slechts een of twee genres en dat nieuwe artiesten een plek zou geven om zichzelf te uiten.

"De visie van het label is simpel: goede nummers, ongeacht het genre", aldus Phoebe. En terwijl het label net begint, lijkt het al trouw te zijn aan dat motto.

3 Hoe artiesten contact met hen kunnen opnemen

Vanaf het begin heeft Phoebe Bridgers gewild dat Saddest Factory Records anders zou zijn dan de rest, en dat houdt ook in dat het toegankelijker moet worden gemaakt. Voor haar is het contact met haar fans en potentiële klanten van vitaal belang, en daarom moedigde ze mensen aan om in een vroeg stadium ongevraagde muziekinzendingen via hun website te sturen.

"We hebben een ongelooflijk team van digitale marketinggoeroes, straatteam-wizards, toekomstige investerings- en vermogensadviseurs en andere ongelooflijke en ervaren stagiaires wereldwijd opgebouwd. Het is een organische en wereldwijde aanpak waarbij we out of the box denken, dus zolang Phoebe ons die kant op stuurt", staat op de website van het label. "Naast nieuws over onze platen en releases, geeft deze site ons en jou de kans om met elkaar in contact te komen. We zijn altijd op zoek naar muziek en stagiaires."

2 De eerste ondertekening van het label

Kort na de aankondiging van de oprichting van het label in oktober vorig jaar, kondigde Phoebe ook aan dat ze haar eerste artiest had getekend, een jonge muzikant genaamd Claud. Ze zongen al jaren en op 21-jarige leeftijd tekenden ze bij Saddest Factory Records na gestaag en toenemend succes met hun DIY-tracks online. "Een paar jaar geleden heb ik een paar demo's geüpload naar SoundCloud en volslagen vreemden begonnen te luisteren, iets wat mij nog nooit was overkomen", vertelde Claud. "Toen begon ik houseshows te spelen en werd ik verliefd op optreden."

Het is natuurlijk niet iets dat iedereen overkomt als iemand als Phoebe Bridgers je tijdens je eerste release ondersteunt. Over het werken met haar zeiden ze: "Het betekent de wereld kerel! Ik ga aan de slag met een echt getalenteerde artiest die me absoluut begrijpt en de muziekindustrie begrijpt vanuit een perspectief dat de meeste labelmensen niet hebben."

Claud's debuutalbum, Super Monster, kwam in februari uit.

1 Met nog maar een levensjaar maakt het label al indruk

Phoebe heeft de muziekwereld zeker stormenderhand veroverd en nu, via het label, helpt ze andere artiesten hetzelfde te doen. Een van de grootste voorbeelden daarvan is het toenemende succes van de groep MUNA, een trio elektronische popmuziek dat onlangs door haar werd ondertekend. Hoewel MUNA het alleen heel goed had gedaan, was het werken met Phoebe geweldig voor hun carrière. Ze waren getekend bij een ander label, maar Saddest Factory Records paste veel beter bij hen. Daarnaast huurde Phoebe ze ook in als openingsact voor haar tour in 2021.

"We zijn echt enthousiast. Het is leuk om deel uit te maken van een label dat net zoveel geeft om creativiteit als om het eindresultaat; er is een cultuur en zorg voor het soort dingen waar we om geven dat gaat verder dan het zakelijke aspect van de muziek, of zelfs de muziek zelf, "zei Naomi McPherson van MUNA.

Aanbevolen: