Star Wars: het volledige verhaal achter het masker van Kylo Ren

Inhoudsopgave:

Star Wars: het volledige verhaal achter het masker van Kylo Ren
Star Wars: het volledige verhaal achter het masker van Kylo Ren
Anonim

In 2015 heeft Disney de Star Wars-franchise nieuw leven ingeblazen met de release van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens Deze film, de eerste in een gloednieuwe trilogie, bracht verschillende geliefde personages terug uit de originele Star Wars-films, waaronder Han Solo en Leia Organa Het introduceerde ook verschillende nieuwe personages in het Star Wars-universum, waaronder een nieuwe gemaskerde schurk: Kylo Ren

Academy Award-genomineerde Adam Driver werd gekozen om deze nieuwe schurk te spelen, en Driver kreeg veel lovende kritieken voor zijn optreden. Daarom twijfelden veel fans nog steeds aan de keuze om nog een gemaskerde schurk toe te voegen aan het Star Wars-universum. The Force Awakens werd vaak bekritiseerd omdat het te veel leek op de eerste Star Wars-film, en een van die redenen was vanwege de overeenkomsten tussen Kylo Ren en Darth Vader. Echter, zoals de film uiteindelijk onthulde, was het geen toeval dat Ren en Vader zulke vergelijkbare maskers hadden. Hier is het volledige verhaal achter het beroemde masker van Kylo Ren.

8 Het masker verbergt zijn identiteit

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Darth Vader in de originele Star Wars-films een masker draagt omdat hij het nodig heeft om te ademen, is het masker van Kylo Ren minder noodzakelijk en meer een modeaccessoire. Een van de redenen waarom Ren zijn masker draagt in The Force Awakens is om zijn ware identiteit te verbergen. Ren werd geboren als Ben Solo, en dat betekent dat zijn ouders Han Solo en generaal Leia Organa zijn. De onthulling over wie de ouders van Ren zijn, was een belangrijk plotpunt in The Force Awakens.

7 Het dient als een eerbetoon aan zijn grootvader, Darth Vadar

Darth Vader Revenge of the Sith Ending
Darth Vader Revenge of the Sith Ending

Het is duidelijk dat regisseur J. J. Abrams en zijn kostuumontwerpteam creëerden het masker van Ren als een eerbetoon aan Darth Vadar. Binnen de context van de film maakt Kylo Ren echter ook duidelijk dat hij het masker gedeeltelijk draagt als een manier om de erfenis van zijn overleden grootvader te eren.

6 Hij begon het masker te dragen toen hij lid werd van de Ridders van Ren

Afbeelding
Afbeelding

Het beschermen van zijn identiteit en het eren van zijn grootvader zijn niet de enige redenen waarom Ren zijn masker draagt. Hij droeg het eerst om te symboliseren dat hij zich had aangesloten bij de Knights of Ren, een groep gemaskerde krijgers die vechten onder de schurk Supreme Leader Snoke.

5 Supreme Leader Snoke afgekeurd van het masker

Snoke zit op zijn troon in Star Wars
Snoke zit op zijn troon in Star Wars

Supreme Leader Snoke, de baas van Kylo Ren, stond erom bekend de spot te drijven met zijn masker. Snoke wist dat Ren het masker gebruikte om zijn identiteit als Ben Solo te verbergen, wat Snoke als laf beschouwde. Snoke zag het ook als een goedkope poging om Darth Vadar te imiteren in plaats van als een betekenisvol eerbetoon aan hem.

4 Hij vernietigde zijn masker – en herbouwde het

Afbeelding
Afbeelding

In The Last Jedi sloeg en vernietigde Kylo Ren zijn masker in een vlaag van woede na een verhitte discussie met Snoke. Snoke had niet alleen de spot gedreven met het masker, maar hij had Kylo Ren ook diep beledigd. Snoke suggereerde dat Kylo Ren een teleurstelling zou zijn voor zijn grootvader, omdat hij te medelevend was zoals zijn ouders. In The Rise of Skywalker werd echter gezien dat Ren zijn masker had gerepareerd.

3 De beslissing om het masker te vernietigen was controversieel

Achter de schermen was de beslissing om het masker in The Last Jedi te vernietigen controversieel. Regisseur Rian Johnson erkende dat het een moeilijke beslissing was om te nemen, omdat het masker zo'n belangrijk symbool uit de serie was, maar hij vond het een te krachtige scène om te snijden. De man die het masker voor de vorige film ontwierp, was echter teleurgesteld over de manier waarop zijn creatie werd vernietigd. Toen J. J. Abrams bracht het masker terug voor de laatste film over de trilogie, het was nog meer controversieel. Was Abrams gewoon schaamteloos het terugdraaien van de beslissing van Rian Johnson uit de vorige film? Abrams verdedigde de beslissing door de krachtige symboliek van het herbouwde masker uit te leggen.

2 Het masker is vastgezet met Sarrassian-ijzer, waardoor het sterker dan ooit is

Afbeelding
Afbeelding

In The Rise of Skywalker heeft Kylo Ren opnieuw zijn masker, maar nu zijn er rode strepen over. De rode strepen zijn van Sarrassiaans ijzer, dat werd gebruikt om het masker weer samen te smelten nadat Ren het had vernietigd. Dit nieuwe materiaal betekent dat het ooit gebroken masker nu sterker is dan ooit. Abrams vergeleek het masker met een vorm van oud Japans aardewerk waarbij gebarsten aardewerk met goud wordt gefixeerd en daarom wordt wat ooit gebroken was een nieuw en verbeterd kunstwerk. Abrams gelooft dat dit een geschikte metafoor is voor de reis van Kylo Ren.

1 Kylo Ren verlaat uiteindelijk het masker en claimt zijn identiteit als Ben Solo

Rey en Kylo kussen
Rey en Kylo kussen

Tegen het einde van The Rise of Skywalker is Kylo Ren voor eens en altijd teruggekeerd van de duistere kant. Omdat hij niet langer aan de donkere kant is, heeft hij de naam Kylo Ren niet meer nodig, noch het masker dat hij ooit droeg. Dat sluit het boek over het masker van Kylo Ren – althans voorlopig.

Aanbevolen: