Inventing Anna' is de eerste show die Shonda Rhimes in een decennium heeft gemaakt - hier is waarom

Inhoudsopgave:

Inventing Anna' is de eerste show die Shonda Rhimes in een decennium heeft gemaakt - hier is waarom
Inventing Anna' is de eerste show die Shonda Rhimes in een decennium heeft gemaakt - hier is waarom
Anonim

Shonda Rhimes blijft bezig en gebruikt haar schrijf- en uitvoerende productievaardigheden om veel populaire projecten te ontwikkelen. Het doktersdrama Grey's Anatomy zette haar in 2005 op de kaart en bracht haar ertoe Private Practice, Scandal en How to Get Away with Murder te produceren. Haar nieuwste show, Inventing Anna, is een enorm succes, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Duits-Russische oplichter van in de twintig.

Rhimes heeft vele prijzen ontvangen voor haar werk, waaronder een Golden Globe voor TV Game Changers en de Paddy Chayefsky Laurel Award voor Television Writing Achievement. In 2018 meldde Forbes dat Rhimes ABC Network zou verlaten voor een deal van 150 miljoen dollar met Netflix. Ze heeft creatieve vrijheid gekregen door twaalf nieuwe projecten die ze met het platform ontwikkelt.

10 Shonda Rhimes was tot 2019 uitvoerend producent van 'For The People'

Cast van For the People die de hofeed aflegt
Cast van For the People die de hofeed aflegt

Rhimes werkte als uitvoerend producent aan zeventien afleveringen van ABC's For the People, dat zich afspeelt in het zuidelijke district van New York. Het speelde Britt Robinson en haar collega's als nieuwe advocaten die voor zowel de verdediging als het openbaar ministerie werkten.

Rhimes werkte van 2018 tot 2019 aan dit juridische drama. De show werd na twee seizoenen geannuleerd, waardoor Rhimes destijds haar werk aan overlappende shows kon voortzetten.

9 Shonda Rhimes produceerde tot 2020 'How To Get Away with Murder'

Viola Davis met een stevige en stoere gezichtsuitdrukking
Viola Davis met een stevige en stoere gezichtsuitdrukking

Geproduceerd door Shondaland in 2014, het juridische drama How to Get Away with Murder volgt een professor strafrechtelijke verdediging en haar studenten die betrokken raken bij een moordcomplot. De show schittert Viola Davis als een sterke, stoere leidende vrouw, en dankzij deze rol werd Davis de eerste zwarte vrouw die de Emmy won voor Outstanding Lead Actress in een dramaserie. Shonda Rhimes is altijd voorstander geweest van het belang van "mainstream media die divers is", aldus W Magazine.

Rhimes executive produceerde alle zes seizoenen van How to Get Away with Murder voordat het in 2020 werd geannuleerd.

8 Shonda Rhimes had verschillende bijna hits

Shondaland Scandal intens oogcontact tussen Olivia en Fitzgerald
Shondaland Scandal intens oogcontact tussen Olivia en Fitzgerald

Shonda Rhimes denkt vaak buiten de kaders en werkt aan extra projecten als ze de kans krijgt. Van 2016 tot 2017 werkte ze aan twee veelbelovende televisieseries, Still Star-Crossed en The Catch. Het periodedrama en het privédetectivedrama voelden aan als klassieke Shondaland-shows, maar beide werden in 2017 geannuleerd.

Gedurende deze tijd was ze nog steeds uitvoerend producent en schrijver van haar populaire tv-serie, Scandal, die een fictieve communicatiedirecteur van het Witte Huis volgt. Deze hit duurde tot 2018.

7 Shonda Rhimes produceert nog steeds 'Station 19'

Ben Warren, Andy en Dr. Pierce kijken bezorgd
Ben Warren, Andy en Dr. Pierce kijken bezorgd

De Grey's Anatom y spin-off show Station 19 is een favoriet bij fans, in navolging van Dr. Ben Warren van Gray Sloan Memorial terwijl hij op weg is om branden in het hart van Seattle te bestrijden.

Rhimes werkt nog steeds aan Station 19, samen met haar vele andere projecten en verplichtingen.

6 ‘Bridgerton’ is nog steeds een succes

Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor dansen in scène uit Bridgerton
Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor dansen in scène uit Bridgerton

Nog een succes geproduceerd door Rhimes, Bridgerton, ging in première op eerste kerstdag 2020 op Netflix. Het historische drama dat zich afspeelt in Engeland in 1813 volgt een machtige familie gedreven door rijkdom en bedrog.

Starring For the People's Regé-Jean Page in seizoen één, de show won snel aan populariteit onder Shondaland-fans. Hij vertrok om andere projecten na te streven, maar de show gaat door. Seizoen twee verschijnt op 25 maart 2022.

5 Shonda Rhimes is een moeder

Het lijkt erop dat Rhimes een non-stop workaholic is met haar vele projecten en het merk Shondaland. Maar afgezien van haar liefde voor televisie, is ze een zorgzame en betrokken moeder van drie meisjes: Harper, 20, Emerson, 10, en Beckett, 9.

Rhimes adopteerde Harper in 2002 na de aanslagen van 9/11 op het World Trade Center. Emerson is ook geadopteerd en Beckett werd in 2013 geboren via een draagmoeder.

In 2015, als bezige bij in Hollywood, wijdde Rhimes onlangs een jaar aan ja zeggen, en ze zegt dat het haar een gelukkiger moeder maakte. "Het belangrijkste dat volgens mij mijn leven echt heeft veranderd, was ja zeggen tegen het spelen met mijn kinderen en mezelf laten spelen", meldt het tijdschrift People.

4 Shonda Rhimes is een schrijver, leraar en spreker

Rhimes werkt heel hard om haar titel als leider op televisie te behouden. Ze is een begrip met haar hitshows op ABC en Netflix, maar ze werkt er ook aan om zichzelf en anderen te helpen. Haar boek A Year of Yes, gepubliceerd in 2015, volgde haar intieme jaar van ja zeggen tegen alles.

Ze is niet alleen een auteur, maar ook een spreker die interviews en Ted Talks geeft in 2016 en 2017. Ze staat ook bekend om haar lessen Schrijven voor televisie op Masterclass, een online leerplatform dat videolessen streamt.

3 Shonda Rhimes runt haar Shondaland-website en audioverhalen

Shondaland is meer dan een productiebedrijf. Het is een platform dat is gekoppeld aan Hearst Digital Media en fungeert als een online tijdschrift met artikelen over leven, cultuur en gezondheid en welzijn. De site heeft ook Shondaland Audio: Podcasts met vele soorten interviews en methoden voor het vertellen van verhalen.

Het bedrijf heeft meer dan 67 acteurs in tv-shows op het netwerk en bijna 800 bemanningsleden en werknemers om te managen, volgens Yahoo.

2 Shonda Rhimes verplaatst van ABC naar Netflix

Julia Garner in zwarte top staat tegen mugshot-bord in afbeelding van Inventing Anna
Julia Garner in zwarte top staat tegen mugshot-bord in afbeelding van Inventing Anna

Een grote reden voor Rhimes om geen nieuwe shows te maken tot Inventing Anna is vanwege de Netflix-deal die ze in 2018 sloot. Yahoo meldt dat Rhimes na 15 jaar ABC verliet voor het streamingplatform vanwege creatieve verschillen en beperkingen.

Ze voelde zich opgesloten door tijdvakken en regels voor het werken met een netwerk en wilde zich uitbreiden door te zeggen: het merk van Netflix is gewoon creativiteit. En dat is spannend: het idee dat ik mag schrijven op welke manier ik ook wil schrijven, in welke vorm ik ook wil schrijven omdat ik het wil schrijven.”

Samen met haar nieuwe Netflix-show gaat het gerucht dat er twaalf of meer projecten op de agenda staan.

1 Haar nieuwe naamloze 'Queen Charlotte'-project zal in 2022 beginnen te filmen

Golda Rosheuvel als koningin Charlotte in Bridgerton
Golda Rosheuvel als koningin Charlotte in Bridgerton

Rhimes' Bridgerton heeft een koninklijke spin-off over koningin Charlotte die momenteel in productie is. Ze schrijft het script en treedt op als uitvoerend producent voor deze aankomende Netflix-show. Er is tot nu toe weinig over bekend, maar IMDb meldt het als een miniserie met de pilot getiteld 'Jewels.'

Shonda heeft de afgelopen tien jaar niets gemaakt omdat ze bezig is geweest met veel producties en planning. Ze plant de nieuwe toekomst voor Shondaland op Netflix en neemt de tijd om te experimenteren met de nieuwe creatieve ruimte. Het is nog maar het begin van Shonda Rhimes' volgende decennium van bekroonde televisie.

Aanbevolen: