Waarom Jennifer Connelly een rol in een film afwees die haar een superster zou hebben gemaakt

Inhoudsopgave:

Waarom Jennifer Connelly een rol in een film afwees die haar een superster zou hebben gemaakt
Waarom Jennifer Connelly een rol in een film afwees die haar een superster zou hebben gemaakt
Anonim

Jennifer Connelly had een veel grotere ster kunnen zijn dan ze nu is. Terwijl ze constant aan het werk is, was Jennifer's carrière bijna drastisch indrukwekkender. De film die ze afwees, maakte haar vervanger tenslotte tot een megaster.

The Beautiful Mind en Requiem For A Dream-acteur is momenteel gelukkig getrouwd met Paul Bettany van de MCU en leidt een behoorlijk glamoureus en creatief leven. Maar bedenk eens hoeveel extravagant het zou zijn geweest als ze de rol van Julia Robert in Pretty Woman had gespeeld…

Dus, waarom zou Jennifer, die destijds een rijzende ster was, de hoofdrol afwijzen in een geliefde film die miljoenen heeft verdiend en de carrière van Julia Roberts lanceren?

Pretty Woman lanceerde Julia's carrière

Pretty Woman maakte de carrière van Julia Roberts. Voordat ze de Garry Marshall-film uit 1990 maakte, had Julia slechts aan een handvol projecten deelgenomen. Haar rol als Daisy in Mystic Pizza stelde haar in staat om auditieruimtes binnen te gaan waar ze anders niet zou zijn uitgenodigd. Dit werd gevolgd door een ondersteunende rol in de met sterren bezaaide ensemblefilm, Steel Magnolias. Maar het was pas in 1990 toen Julia een hoofdrol kreeg in een film die echt op haar gericht was.

Hoewel Pretty Woman een film is over twee heel verschillende mensen, het lijdt geen twijfel dat de film eigenlijk meer over Julia's Vivian Ward gaat. De film was ook een vehikel voor Julia's enorme sterrendom en de status van leidende vrouw. Tot op de dag van vandaag blijft Julia dankbaar voor de kans om in deze geliefde film te zijn gecast. Het is dus best gek dat ze de rol bijna niet op zich nam, aangezien de film zelf oorspronkelijk heel veel anders was.

Het was dit feit dat Jennifer Connelly er ook van weerhield om de hoofdrol te aanvaarden.

De donkere versie van mooie vrouw die Jennifer Connelly uitschakelde

Volgens Vanity Fair was het originele script voor Pretty Woman veel volwassener en veel donkerder dan de zoete romantische komedie die we kennen en waar we van houden. Het oorspronkelijke idee van J. F. Lawton zorgde er zelfs voor dat het Vivian-personage aan het einde stierf. Kortom, het had niet het happy end dat de studio echt wilde.

Pretty Woman werd oorspronkelijk ontwikkeld door één studio en veranderde toen van eigenaar in Disney, die een nog sterkere mening had over het verminderen van de meer volwassen aspecten van het verhaal.

J. F. Het originele werk van Lawton was geïnspireerd op films als The Last Detail en Wall Street. Het was realistischer… en het was geen pluis. Maar het was ook niet iets waar J. F. overdreven beschermend over was. Het donkerdere originele scenario brak hem in de industrie en hij was gewoon blij dat zijn werk werd geproduceerd door mensen die er echt om gaven… zelfs als ze de toon van het verhaal drastisch wilden veranderen.

Bovendien probeerde producer Laura Ziskin het idee naar voren te brengen dat een rijke man niet zomaar een verarmde escorte moest redden. Daar wilde ze een balans in vinden. In wezen, dat het Vivian-personage Edward Lewis van Richard Gere net zo veel zou redden als hij haar. Laura zorgde ervoor dat de destijds zeer gevestigde regisseur Gary Marshall een eigen herschrijving deed. Deze herschrijving veranderde Pretty Woman uiteindelijk in de klassieke film

Maar toen Jennifer Connelly en haar agenten het script lazen, was het nog steeds extreem donker.

Deze verhaalkeuze heeft een paar acteurs uitgeschakeld, met name Molly Ringwald, die zich ongemakkelijk voelde om een prostituee te spelen, ondanks dat hem werd gevraagd om te schitteren. Tijdens de jacht op een vervangende acteur kwamen zowel Winona Ryder als Jennifer op de shortlist. Vooral Jennifer werd gezien als de koploper voor de rol.

Destijds werd Jennifer gezien als een van de meest begeerlijke en opkomende sterren dankzij haar werk in Once Upon A Time In America, Seven Minutes In Heaven en, met name, Labyrinth met David Bowie.

Een cast in Pretty Woman zou Jennifer gemakkelijk een begrip hebben gemaakt en haar klaarstomen voor een aantal geweldige rollen. Maar volgens Cosmopolitan heeft Jennifer haar naam uit de running gehaald. Net als Molly Ringwald vond Jennifer dat ze te jong was om een prostituee te spelen in zo'n donkere film.

Terwijl de film van toon veranderde, werd Julia Roberts uiteindelijk gecast, ondanks dat ze niet Disney's eerste keuze was. Deze keuze maakte Julia natuurlijk tot een grote ster.

Gezien het feit dat de film een dramatische toonverandering doormaakte, vragen we ons af of Jennifer er spijt van heeft dat ze hem heeft afgewezen?

Natuurlijk hadden maar weinig mensen de vooruitziende blik om te weten dat Pretty Woman zo veel zou veranderen. Daarom heeft Jennifer waarschijnlijk een intelligente en eerlijke keuze gemaakt toen het haar aanvankelijk werd aangeboden. Per slot van rekening zou het nemen van een rol die ZO duister, scherp en geseksualiseerd was, haar carrière waarschijnlijk op een heel andere koers hebben gezet.

In plaats van een leidende rol te spelen waar ze zich ongemakkelijk bij voelde, maakte Jennifer de keuze om haar eigen integriteit en veiligheid te beschermen… wat behoorlijk bewonderenswaardig is.

Aanbevolen: