Inventing Anna': heeft Netflix de echte Anna Delvey betaald?

Inhoudsopgave:

Inventing Anna': heeft Netflix de echte Anna Delvey betaald?
Inventing Anna': heeft Netflix de echte Anna Delvey betaald?
Anonim

Netflix is weer terug met waargebeurde documentaires en drama. Deze keer nemen ze kijkers mee naar de Scam Summer van 2019 - de tijd van het Fyre Festival-fiasco waarvan de docu-film Fyre eerder in 2019 werd uitgezonden. Het streamingplatform bracht onlangs The Tinder Swindler uit, dat het verhaal volgt van drie vrouwen die worden opgelicht door een nep Diamond miljardair. Het werd snel gevolgd door Shonda Rhimes' Inventing Anna, een beperkte serie over nep-Duitse erfgename Anna Delvey, wiens echte naam Anna Sorokin is.

Nadat ze erachter kwamen dat de Tinder Swindler tegenwoordig het goede leven blijft leiden, begonnen fans zich af te vragen of Netflix Sorokin betaalde voor haar levensverhaal, vooral nu ze voor een nieuwe juridische strijd staat. Hier is alles wat we weten over haar betrokkenheid bij het Shondaland-drama.

Was Anna Sorokin door Netflix betaald voor de rechten op haar verhaal?

In 2019, niet lang nadat Sorokin was veroordeeld op meerdere gronden van grootschalige diefstal en diefstal van diensten, betaalde Netflix haar $ 320.000 voor de rechten op haar levensverhaal. Ze kreeg haar glamoureuze leven echter niet terug vanwege een andere rechtszaak. Het kantoor van de procureur-generaal van New York heeft Sorokin onmiddellijk aangeklaagd, daarbij verwijzend naar de Son of Sam-wet of de notority-for-profit-wet. Dit leidde ertoe dat de staat New York al haar tegoeden bevroor.

De wet heeft tot doel "te voorkomen dat degenen die beschuldigd of veroordeeld zijn van een misdrijf profiteren van de commerciële exploitatie van hun misdaden door contracten te sluiten voor de productie van boeken, films, tijdschriftartikelen, televisieprogramma's en dergelijke waarin hun misdaad is nagespeeld" of waarin "gedachten, gevoelens, meningen of emoties van de persoon" over het misdrijf wordt afgebeeld. De wet werd aangenomen toen seriemoordenaar David Berkowitz uit de jaren 70 veel media-aandacht trok, waardoor hij uiteindelijk de exclusieve rechten op zijn verhaal verkocht.

Toen Sorokin in februari 2021 echter kort uit de gevangenis kwam, heeft de staat New York haar tegoeden stopgezet, zodat ze haar schulden kan afbetalen. Ze betaalde in totaal $ 269.000 aan restitutie aan banken en $ 24.000 voor staatsboetes. "Toen ik in de gevangenis zat, heb ik de restitutie van mijn strafzaak volledig afbetaald aan de banken waar ik geld van heb genomen", schreef Sorokin in februari 2022 op Insider.

Is Anna Sorokin vandaag nog steeds in de gevangenis?

Sorokin begon haar essay voor Insider door te zeggen dat "terwijl de wereld nadenkt over Julia Garners kijk op mijn accent in Inventing Anna, een Netflix-show over mij, de echte ik in een cel in de gevangenis van Orange County in de staat New York, in quarantaine-isolatie." Maar het is niet dezelfde gevangenis waar ze in werd gebracht na haar veroordeling in 2019. Wegens goed gedrag werd ze in februari 2021 voorwaardelijk vrijgelaten nadat ze drie jaar van haar gevangenisstraf van vier tot twaalf jaar had uitgezeten. Na zes weken arresteerden de immigratiediensten haar opnieuw omdat ze haar visum had overschreden.

"Mijn visumoverschrijding was onbedoeld en grotendeels buiten mijn controle. Ik heb mijn gevangenisstraf uitgezeten, maar ik ga in beroep tegen mijn strafrechtelijke veroordeling om mijn naam te zuiveren", zei Sorokin over haar arrestatie. "Ik heb geen enkele voorwaarde van de staat New York of ICE overtreden. Ondanks dat alles moet ik nog een duidelijk en eerlijk pad krijgen om te voldoen."

Onlangs ging ze naar Instagram om aan te kondigen dat ze op zoek is naar een advocaat om te voorkomen dat ze wordt uitgezet. In de tussentijd lijkt ze 'speciale' dingen te vinden aan het feit dat ze in ICE-bewaring zit. "Heb ik al gezegd dat ik de enige vrouw in ICE-bewaring ben in deze hele gevangenis? Vertel me dat ik speciaal ben zonder me te vertellen dat ik speciaal ben", schreef ze.

Wat vindt Anna Sorokin echt van het uitvinden van Anna?

"Het ziet er niet naar uit dat ik Inventing Anna binnenkort ga kijken", schreef Sorokin in haar essay. "Zelfs als ik aan een paar touwtjes zou trekken en het voor elkaar zou krijgen, klinkt niets over het zien van een fictieve versie van mezelf in deze criminele-krankzinnige-asielomgeving aantrekkelijk voor mij." Ze voegde eraan toe dat ze een hekel heeft aan de "goedkope manier" die fans voor haar koesteren als gevolg van de show. "Het is moeilijk uit te leggen wat ik eraan haat. Ik wil gewoon niet vast komen te zitten met deze mensen die mijn karakter ontleed, ook al zegt niemand ooit iets slechts, "zei ze.

"Als er iets is, is iedereen heel bemoedigend, maar op deze goedkope manier en om de verkeerde redenen. Ze houden bijvoorbeeld van alle kleding en boten en geldtips," vervolgde Sorokin. "Ik heb alleen de eerste paar minuten gezien voordat ik terug naar mijn cel ging. Ik was zeker niet van plan om daar met iedereen te gaan zitten kijken. En ik heb geen gevangenisvrienden meer nodig, heel erg bedankt." Ze hoopte dat tegen de tijd dat Inventing Anna uitkwam, ze al verder zou zijn met haar leven.

Aanbevolen: