Is Marty op 'Ozark' een voortzetting van het personage 'Arrested Development' van Jason Bateman?

Inhoudsopgave:

Is Marty op 'Ozark' een voortzetting van het personage 'Arrested Development' van Jason Bateman?
Is Marty op 'Ozark' een voortzetting van het personage 'Arrested Development' van Jason Bateman?
Anonim

Zowat elke succesvolle acteur op de planeet heeft die ene film of tv-show die als hun grote doorbraakrol kan worden beschouwd. Het moderne Hollywood-icoon Brad Pitt, bijvoorbeeld, was nauwelijks bekend voor zijn ster-optreden in Thelma and Louise van Ridley Scott in 1991.

Chris Pratt kreeg bekendheid voor zijn rol als Andy Dwyer in Parks & Recreation, net zoals Sandra Bullock deed in Speed en Margot Robbie in The Wolf of Wall Street.

Voor tv-superster Jason Bateman kwam dat keerpunt in zijn carrière in de Fox-sitcom Arrested Development, waar hij het hoofdpersonage Michael Bluth speelde. De serie liep slechts drie originele seizoenen tot 2006, maar Bateman mocht de rol opnieuw spelen in een revival van twee seizoenen op Netflix vanaf 2013.

The New Yorker heeft de afgelopen jaren ook genoten van een ander veelgeprezen rol in een Netflix-show: hij speelt Marty Byrde in het misdaaddrama Ozark, een rol die hem maar liefst $ 300.000 per aflevering oplevert.

Ozark en Arrested Development zijn twee shows uit totaal verschillende genres, maar het lijkt erop dat fans ervan overtuigd zijn dat de rollen van Bateman in beide op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. De acteur heeft er ook zijn zegje over gedaan.

'Arrested Development' en 'Ozark' delen vergelijkbare tropen

Volgens IMDb is Arrested Development het verhaal van 'Michael Bluth, een weduwnaar met een 13-jarige zoon genaamd George-Michael. [De zoon] wordt gedwongen zijn grote en disfunctionele gezin bij elkaar te houden nadat zijn vader is gearresteerd wegens slordige boekhoudpraktijken bij het familieconglomeraat en de activa van de familie Bluth zijn bevroren, waardoor elk lid van de excentrieke familie in paniek raakt.'

Soortgelijke voorbeelden van gezinslijden veroorzaakt door slechte patriarchale beslissingen zijn te vinden in Ozark. Een online samenvatting van de show luidt: 'Marty Byrde is een financieel adviseur uit Chicago die ook fungeert als de beste witwasser voor het op een na grootste drugskartel in Mexico.'

'Als het mis gaat, moet Marty zijn familie ontwortelen uit de wolkenkrabbers van Chicago en verhuizen naar het luie merengebied van de Missouri Ozarks.'

Het eerste seizoen van tien afleveringen van de show werd voor het eerst uitgebracht op Netflix in juli 2017. Niet al te lang daarna begonnen de eerste gesprekken over de overeenkomsten tussen Marty en Michael op sociale media te verschijnen.

'Hallo mensen, ligt het aan mij of [hebben] zowel Marty als Michael echt vergelijkbare eigenschappen?', poseerde een gebruiker op Reddit.

Jason Bateman ziet de overeenkomsten tussen Marty en Michael

Andere fans waren er snel bij om het gesprek op te pikken en stemden onmiddellijk in om het argument te ondersteunen.

'Wauw, goed punt! Dit is heel duidelijk nu je erop wijst, maar het was me tot nu toe niet opgevallen. Ik heb [mijn wederhelft aan] Gearresteerd voorgesteld tijdens het kijken naar Ozark, ' schreef een fan, terwijl hij ook een grapje maakte: 'Ik kan niet wachten om haar dit punt te maken… Ik kan wel of niet alle eer opeisen!'

Een SilasX was het er ook mee eens en zei: 'Ja, ik voelde me al lang hetzelfde. Het personage is 'de verantwoordelijke vader die uitgeput is door de domheid om hem heen, die voelt dat hij de moeilijke beslissingen moet nemen die anderen niet zullen nemen.'

'Dit is geweldig. Je verdient goud, maar ik ben arm', grapte een andere fan. Het argument over deze parallellen is erin geslaagd om net zo lang voort te leven als Ozark, wiens eerste helft van het vierde en laatste seizoen deze maand werd uitgebracht.

De vraag is onlangs aan Bateman gesteld en hij gaf toe dat hij overeenkomsten zag. "Ik denk dat ze vergelijkbare blinde vlekken hebben", zei hij. "Hun arrogantie en overmoed leiden tot vroege beslissingen."

Jason Bateman verloor bijna zijn carrière voor 'Arrested Development'

Bateman maakte de opmerkingen in gesprek met de krant The Guardian, waar hij ook verwees naar een braakliggende periode in zijn carrière in de jaren '90, voorafgaand aan zijn stint op Arrested Development.

Hij legde uit hoe deze tijd werd ontsierd door te veel feesten, iets dat hem bijna zijn carrière kostte. "Omdat ik [oorspronkelijk] dacht: 'Dit is echt leuk' en een beetje te lang op het feest bleef, was ik mijn plaats in de rij in het bedrijf kwijt", zei Bateman.

"Het was een kwestie van proberen dat terug te krijgen tegen het einde van de jaren 90, en niet veel geweldige reacties krijgen." Het ging eindelijk goed met de acteur toen hij auditie deed voor de rol in Arrested Development, en Fox was er meteen dol op.

Tegen de tijd dat hij te zien was in de eerste aflevering van Ozark, hadden de zaken er heel anders uitgezien. Hij is niet alleen de ster van de show, hij heeft meerdere afleveringen geregisseerd en fungeert ook als uitvoerend producent.

Met zo'n enorme invloed op de serie, is het geen wonder dat fans overeenkomsten zien met een van zijn oudere rollen.

Aanbevolen: