Jessica W alter's carrière voor 'Archer' en 'Arrested Development

Inhoudsopgave:

Jessica W alter's carrière voor 'Archer' en 'Arrested Development
Jessica W alter's carrière voor 'Archer' en 'Arrested Development
Anonim

Jessica W alter is misschien in 2021 overleden, maar haar nalatenschap in film en televisie zal voor altijd in de harten en geesten van haar fans voortleven. Terwijl het jongere publiek haar altijd zal zien als de kattige socialite Lucille Bluth van Arrested Development of de overbezorgde moeder/spion Mallory Archer van Archer, zullen oudere fans weten dat voordat ze Mallory of Lucille was, ze een Hollywood-instelling was.

W alter begon met acteren in de jaren zestig en ze is te zien in verschillende klassieke films en televisieshows. W alter had ook het voorrecht om met verschillende Hollywood-legendes samen te werken, waaronder Charlton Heston, James Garner, Danny Devito en talloze anderen. Dit zijn slechts enkele van W alters rollen voordat ze een favoriet werd van millennials dankzij Arrested Development en Archer.

10 1966 'Grand Prix'

Een van W alters eerste rollen was in de James Garner-racefilm Grand Prix. In de film speelt Garner een in ongenade gevallen autocoureur die een comeback plant door lid te worden van een Japans raceteam. W alter speelde Pat Stoddard, een van de racemeisjes met interesse in het karakter van Garner.

9 1966 'The Group'

Een andere vroege film met Jessica W alter was The Group, een ensemblefilm over een groep vrouwen die het moeilijk hebben nadat ze zijn afgestudeerd aan het Vassar College. De vrouwen streven ernaar grote kunstenaars en wetenschappers te worden, maar seksisme en andere hindernissen houden hen opgesloten in doodlopende banen en mislukte huwelijken.

8 1969 'Number One'

In een van haar eerste rollen als hoofdrolspeelster speelde W alter de vrouw van een bejaarde football quarterback, gespeeld door Charlton Heston. De film was de eerste keer dat W alter echt haar dramatische bereik kon demonstreren toen ze de geïsoleerde huisvrouw speelde die ellendig werd door het drinken van haar man en buitenechtelijke affaires.

7 1971 'Speel Misty For Me'

In een van haar donkerste en meest sinistere rollen speelt W alter een geesteszieke vrouw genaamd Evelyn. In de film speelt Clint Eastwood als Dave Garver, een getrouwde man die een affaire heeft met een vrouw die hij in een bar (W alter) ontmoet om zijn verre vrouw terug te pakken. Evelyn raakt geobsedeerd door Dave en begint hem te stalken. Dave is een radiopresentator en hij realiseert zich al snel dat Evelyn geen willekeurige vrouw was die hij op een avond ontmoette, maar een obsessieve fan is die zijn show elke dag belt om het nummer 'Misty' te vragen. De film is ook het regiedebuut van Clint Eastwood.

6 1978 'Doctor Strange'

Ja, Marvel-fans, er is een Doctor Strange-film gemaakt in de jaren 70 en die was… interessant (zo is het zo gezegd.) Maar het is best cool dat voordat Marvel of stripboeken mainstream waren, de ster van Arrested Development stripboekfilms maakte. In de film speelt Jessica W alter de aartsvijand van Doctor Strange, de kwaadaardige tovenares Morgan Le Fey. Omdat de film is gemaakt vóór de CGI-technologie, worden de meeste speciale effecten gedaan met behulp van cameratrucs en praktische speciale effecten.

5 1981 'Going Ape'

Deze zeer luchtige komedie met Tony Danza in de hoofdrol gaat over de zoon van een miljonair die voor de orang-oetans van zijn overleden vader moet zorgen als hij het familiefortuin wil erven. De film bevat ook Danny Devito in een van de eerste films die hij maakte nadat hij beroemd werd dankzij zijn rol in Taxi. De film werd ongelooflijk slecht beoordeeld en verdiende slechts $ 5 miljoen aan de kassa.

4 1984 'The Flamingo Kid'

W alter had het geluk om niet getypeerd te worden als een kattige, rijke socialite, maar ze speelde ze wel vaak omdat ze die personage-trope zo goed personifieerde. In The Flamingo Kid speelt ze Phyllis Brody, de vrouw van een rijke clubeigenaar die een jonge man corrumpeert, die werd gespeeld door Matt Dillon.

3 1984-1995 'Murder She Wrote'

Jessica W alter begon ergens halverwege de jaren tachtig over te schakelen van films naar meer televisierollen. Onder de verschillende optredens die ze maakte in mysterieshows en sitcoms waren twee afzonderlijke optredens in Angela Lansbury's langlopende serie moordmysteries, Murder She Wrote. Ze was ook in een Columbo-aflevering en een kortstondige sitcom Three's A Crowd met John Ritter in de hoofdrol.

2 1991-94 'Dinosaurussen'

De show duurde maar een paar seizoenen, maar was voor die tijd nogal populair en innovatief. Niet veel showrunners zouden eraan denken om een live-action sitcom te maken over pratende dinosaurussen. W alter was de stem van Fran Sinclair, de moeder van de dinofamilie. De show debuteerde met veel hype, maar werd na 4 seizoenen geannuleerd vanwege dalende kijkcijfers.

1 1998 'Sloppenwijken van Beverly Hills'

Jessica W alter deed verschillende andere films en shows in de jaren negentig voorafgaand aan haar baan bij Arrested Development. Een van de meest opmerkelijke was haar vertolking, nogmaals, van een rijke socialite. De film heeft een behoorlijk indrukwekkende cast, samen met W alter de filmsterren Marissa Tomei, Alan Arkin, Natasha Lyonne, Rita Moreno en Carl Reiner. W alter had maar een kleine bijrol in de film, maar zoals in alles wat ze deed, v alt ze op. Het duurde niet lang na deze film dat ze een internationale comedyfavoriet werd dankzij haar deskundige vertolking van Lucille Bluth. Ze was een fenomenaal talent en zal voor altijd worden gemist door fans en haar tijdgenoten in Hollywood.

Aanbevolen: