Het verhaal achter de 'semi-psychotische' soundtrack van 'Euphoria

Inhoudsopgave:

Het verhaal achter de 'semi-psychotische' soundtrack van 'Euphoria
Het verhaal achter de 'semi-psychotische' soundtrack van 'Euphoria
Anonim

Euphoria's controverses en schokkende factoren hebben er zeker toe bijgedragen dat het aantal kijkers van seizoen 2 met 100% is gestegen. Geïnspireerd door de worsteling van de maker van de serie Sam Levinson met middelenmisbruik, is de HBO-hit zelf een psychedelische trip met zijn vage beelden, nostalgische tienerangst en blitse make-up en garderobe. Maar het meest onderschatte, maar essentiële element van de show is de soundtrack. Aangezien Zendaya eerder de inhoud voor volwassenen heeft behandeld en Alexa Demie al haar schoonheidstrucs heeft gemorst, is dit hoe Labrinth op de proppen kwam met de "semi-psychotische" muziek van de show.

Wie is Labrinth?

Geboren Timothy Lee McKenzie, Labrinth begon zijn muziekcarrière toen hij werd ondertekend door Simon Cowell bij zijn label Syco Music. Hij was de eerste artiest die in zes jaar door de jury van de wedstrijdshow werd ondertekend zonder dat hij aan een talentenjacht hoefde mee te doen. De Britse zanger werd ook "een van de belangrijkste Britse muzikanten van zijn generatie" genoemd.

Na de doorbraak van Labrinth, Jealous in 2014, bracht hij twee solo-albums uit. Voordat hij Euphoria's muziek scoorde, vormde hij een trio met Sia en Diplo genaamd LSD. Hij schreef ook mee aan Beyoncé's Spirit, die werd gebruikt in Disney's Lion King 2019.

De in Londen gevestigde muzikant werkt als zanger, songwriter en producer wiens genre zich uitstrekt over elektronica, hiphop, R&B, gospel, jungle en nog veel meer daartussenin. "Ik ben deze 12-jarige jongen die een spons is voor al deze energieën", vertelde Labrinth aan Rolling Stone over zijn assortiment. "Het is als een zak Skittles als ik muziek maak." Dat is precies wat Levinson aansprak toen hij op de muzikant tikte om de show te scoren.

Hoe heeft Labrinth de muziek voor 'Euphoria' gescoord?

Levinson is een vriend van Labrinth's manager Adam Leber. Toen Leber zijn muziek speelde voor de showrunner, was hij het blijkbaar "verloren" en wist hij dat Labrinth Euphoria moest scoren. "Sam legde me uit dat Adam wat muziek van mijn album voor hem had gespeeld", herinnert de zanger zich. "Sam verloor zijn s-t over de muziek en had zoiets van, 'Dit is zijn eigen ding, en zijn eigen geluid,' en hij kon meteen zien dat de muziek deel uitmaakt van zijn project. Hij had zoiets van, 'ik heb dit ongelooflijke idee dat ik aan het samenstellen ben, en ik wil deze serie maken.'"

Labrinth gaf niet eens om de details van het project. Hij hield gewoon van Levinsons passie voor muziek. "Het kon me niet eens schelen hoe groot het was. … Zijn passie was zo krankzinnig en zijn liefde voor muziek was zo krankzinnig", vertelde de songwriter. "Ik begon voordat ik zelfs [wist] wat het project was. Hij zei: 'Lab, ik heb ook een harde schijf van je nodig, en ik ga gewoon heel veel muziek nemen, omdat ik zeker weet dat alle in de jaren dat je geen albums hebt uitgebracht, heb je waarschijnlijk een intense hoeveelheid muziek gemaakt.' Wat waar was."

Op de vraag wat Levinson wilde, zei Labrinth dat de regisseur behoorlijk specifiek was. "Destijds had hij zoiets van, 'Lab, ik wil een score maken die hiphop-invloed heeft, heeft gospel-orkestrale invloed', zoals de soundtrack voor Edward Scissorhands", zei de Still Don't Know My Name-zanger. "Veel van wat er op de partituur gebeurde, was een beetje natuurlijk wat ik deed. Dus Sam … het was niet alsof hij me daar niet wilde hebben, maar hij had zoiets van: 'Als ik naar de muziek luister van je album, [het is] precies wat ik wil horen. Je gaat al in de goede richting. Je hebt geen inspiratie nodig, afgezien van het kijken naar het visuele." Een match made in creative heaven.

Wat was de inspiratie van Labrinth voor de soundtrack van 'Euphoria'?

Labrinth werd vooral geïnspireerd door de personages van de show toen hij zijn "semi-magische maar semi-gekke en semi-psychotische" muziek maakte waardoor je zou willen "terugkijken naar je tienerdagen." Maar uiteindelijk wilde hij muziek maken die zou werken met Rue's (Zendaya's personage) acid trips. "Sam sprak met me over waar de personages over gingen, en toen speelde hij me de eerste aflevering van de show. Van daaruit werd ik geïnspireerd door de verschillende dynamiek van karakters, "zei Labrinth.

"Voor mij inspireerde het zien van hoe al deze relaties elkaar kruisten, heel veel ideeën, zelfs vanaf mijn tienerjaren, waar ik een beetje probeerde mezelf te achterhalen en ik was, weet je, onzeker en bang, zoals veel van deze personages [zijn], "vervolgde hij. Sprekend over de populaire nummers van de show, Still Don't Know My Name en When I Rip, zei hij: "Ik had zoiets van: 'Ik wil iets schrijven of produceren dat de gekke gekheid en het soort psychose dat ze is [Rue] uitdrukt. gaat door terwijl ze die reis en die ervaring heeft.'"

Aanbevolen: