Wat de cast van 'The Sopranos' echt dacht over het controversiële einde van de show

Inhoudsopgave:

Wat de cast van 'The Sopranos' echt dacht over het controversiële einde van de show
Wat de cast van 'The Sopranos' echt dacht over het controversiële einde van de show
Anonim

Hoewel Sopranos-maker David Chase sindsdien heeft onthuld wat er echt met Tony Soprano is gebeurd aan het einde van de veelgeprezen HBO-show, was er een tijd dat fans constant vroegen of hij stierf of niet. Iedereen had zijn eigen theorieën nadat de finale in 2007 werd uitgezonden. Tot op de dag van vandaag is er veel gediscussieerd over het einde, zelfs met een duidelijk antwoord van de maker. Maar waar ook over wordt gedebatteerd, is of de finale goed is of niet.

Vriendschappen zijn verloren gegaan door het einde van The Sopranos. Hoewel Tony gedurende de zes seizoenen van de show een aantal echt vreselijke dingen deed, was het misschien het slechtst om de kijkers achter te laten zoals hij deed … althans volgens sommige fans. Maar wat vindt de cast zelf van de manier waarop hun geliefde serie eindigde?

Wat de cast vond van de finale van de Ambiguous Sopranos-serie

Helaas kan niemand James Gandolfini vragen wat hij vond van het einde van The Sopranos. Maar naar alle waarschijnlijkheid vond hij het geweldig. Hoewel de show achter de schermen zijn tol eiste, was hij er buitengewoon dankbaar voor voorafgaand aan zijn tragische dood in 2013. Hoewel James misschien genoten heeft van de manier waarop de show eindigde vanuit een thematisch perspectief, volgens een fantastische mondelinge geschiedenis van The Sopranos by Deadline, niet elk castlid begreep het.

"[Het script] heeft nooit gezegd, op zwart gezet of iets dergelijks", zei Jamie-Lynn Sigler, die Tony's dochter Meadow speelde, tegen Deadline. "Ik denk dat het gewoon een vervaging van Tony was, of wat het ook was, en ik herinner me dat ik naar de HBO-kantoren ging en ze de finale voor enkelen van ons vertoonden. Toen het zo zwart werd, draaiden we ons allemaal om en keken naar de projector, denkend dat er iets is gebeurd. En toen de aftiteling een paar seconden later begon, begonnen we allemaal te lachen. Omdat ik denk dat we begrepen, 'oh mijn god, mensen zullen ofwel boos zijn, of ze zullen dit geweldig vinden.' Maar bravo, natuurlijk, David [Chase] maakte dit het beste einde ooit. Naar mijn mening heb ik het geïnterpreteerd … en nogmaals, dit is geen voorkennis omdat niemand van ons iets is verteld. Ik voel me als de laatste scène, de manier waarop het is gemonteerd, met al deze potentiële bedreigingen voor Tony, onze familie, en dan lijkt het alsof hij het allemaal klokt, maar dan gewoon hun leven leidt en hun momenten heeft en op Meadow wacht. Dit is wie ze zijn, of zijn leven op dat moment eindigde of een maand later, of 10 jaar later, ik denk dat het onvermijdelijk is dat hij zou sterven. Maar dit is het leven dat ze hebben gekozen, en dit is hoe ze hun leven moeten leven. De familie moet volledig in het moment zijn en begrijpen dat dit kan gebeuren, maar probeer er niet naar te kijken."

In een Access Hollywood-interview dat volgde op de eerste vertoning van de finale, moest Jamie-Lynn een reeks vragen over de finale beantwoorden. Dit is iets wat ze waarschijnlijk sindsdien is gevraagd. Maar haar antwoord aan de pers van toen weerspiegelt wat ze zei in het recentere Deadline-interview. In hetzelfde Access Hollywood-interview beweerde Matt Servitto (Agent Harris) dat hij de dubbelzinnigheid van het einde leuk vond.

Edie Falco (Carmela Soprano) verklaarde in een interview met ET dat niet iedereen blij zou zijn geweest met het einde van de show, dus koos David Chase ervoor om zichzelf gelukkig te maken. Het resultaat was dat veel mensen er heel lang over spraken, wat de levensduur van The Sopranos alleen maar ten goede kwam.

Michael Imperioli (Christopher) gaf in een interview over de reactie van de cast op de finale toe dat niet elk castlid enthousiast was over het einde: "Sommige jongens waren er niet zo blij mee. beetje verrast. Ze verwachtten een meer [definitief einde]. Ik vond het altijd briljant."

Fans wilden uitleg over wat er gebeurde in de Sopranos-finale of waren gewoon woedend

Elk castlid heeft verklaard dat ze herhaaldelijk zijn gevraagd wat er aan het einde van de show met Tony en zijn familie is gebeurd. Dit was de vloek van de dubbelzinnige finale. Maar dat gold ook voor de verdeeldheid die bestond binnen de fans van The Sopranos.

"Toevallig had ik een live radio-uitzending moeten bijwonen [nadat de finale was uitgezonden] en het was een van die nationale ochtendprogramma's die overal worden uitgezonden", Steven Van Zandt, die speelde zei Silvio. "Dus, ik hoorde die volgende dag uit het hele land. Het was eerst volledig vijandig, totdat ik tegen mensen begon te zeggen:" Oké, dus laten we je einde horen. Oké. En wat? Je wilde dat Tony stierf? Jij wilde de vrouw sterven? Wat, de kinderen zouden sterven? Wat wil je?' Nou, nee, nee, nee, nee. En toen langzaam, na ongeveer een uur of zo, begon iedereen te zeggen, wacht eens even, we hebben geen beter einde. Niemand leek een beter einde te hebben dat ze zouden najagen. Dus plotseling keerde het tij naar, wauw, misschien was dat toch geniaal. Ik zag de houding erover voor mijn ogen veranderen."

Aanbevolen: