Wat de cast van 'The Hangover' echt dacht over het maken van een vervolg

Inhoudsopgave:

Wat de cast van 'The Hangover' echt dacht over het maken van een vervolg
Wat de cast van 'The Hangover' echt dacht over het maken van een vervolg
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat de cast van The Hangover alles was voor het succes van de eerste film. Hoewel het script en de regie van Todd Phillip belangrijke troeven waren, waren het Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha en Bradley Cooper, evenals de ondersteunende personages, die dit project echt speciaal maakten. Ed Helms, die tot op de dag van vandaag nog steeds aan het werk is, was de grootste naam in de hoofdcast. En dit was allemaal te danken aan zijn rol als Andy in The Office. Maar Ed was verre van een filmster. En hoewel Bradley Cooper sindsdien een heleboel fantastische films heeft gemaakt, was The Hangover zijn eerste grote.

Gezien het enorme financiële succes van de eerste Hangover-film, leek een vervolg bijna onvermijdelijk. Maar dat betekende niet dat alle castleden terug wilden komen om er nog een te doen. Een interview uit 2011 met Entertainment Weekly, vóór de release van The Hangover 2, wierp licht op het onderwerp. Dit is wat de cast te zeggen had over het maken van een vervolg.

Een vervolg was onvermijdelijk

Hollywood is berucht om het idee van een franchise te promoten. Het maakt niet uit welk genre een film is, als het een succes is, is de kans groot dat er een vervolg komt. Gezien het feit dat The Hangover werd gemaakt met een relatief bescheiden budget van $ 35 miljoen en vervolgens $ 469,3 miljoen verdiende aan de kassa (volgens BoxOffice Mojo), was het volkomen logisch dat de studio meer wilde verdienen. Dit moet regisseur Todd Phillips opgewonden en opgetogen hebben gemaakt toen hij een grote gok op de film had genomen. Sterker nog, hij verloor zelfs zijn salaris voor punten op de backend. Dit was natuurlijk iets wat hij absoluut niet hoefde te doen bij het maken van The Hangover 2.

"Het idee van een vervolg werd werkelijkheid na onze eerste testvertoningen [voor Hangover 1]", zei regisseur Todd Phillips tegen Entertainment Weekly in het voorblad van 2011 voor hun tijdschrift."De film speelde als een rockconcert en Warner Brothers zei: 'Je moet gaan nadenken over een vervolg'."

Wat vond de cast eigenlijk van het maken van een vervolg?

Met Warner Brothers en regisseur Todd Phillips die allebei geïnteresseerd waren in een vervolg, lag de volgende vraag voor de hand; wilde de cast terugkeren naar de personages die hun carrière op het grote scherm lanceerden?

"Ik denk dat we allemaal op dezelfde lijn zaten als het script klopt, natuurlijk, we doen het", herinnert Ed Helms zich.

Zach Galifianakis, die misschien wel het meest specifieke personage in The Hangover speelde, was echter een beetje voorzichtiger met het terugkeren naar de rol en het helemaal opnieuw te doen.

"Ik was een beetje ongerust. Ik had gewoon de gedachte: 'O, laten we het maar goed genoeg met rust laten.' Uiteindelijk lijkt het alsof ik het bij het verkeerde eind had", legde Zach uit. “Maar ik was bang. Niet omdat ik niet met iedereen wilde werken. Maar ik dacht, hoe kun je zo goed doen?"

Natuurlijk was er ook de zorg om in een hokje te worden geplaatst. Terwijl Bradley Cooper en Ed Helms zich daar wat minder zorgen over hoefden te maken, deed Zach dat zeker. Zijn karakter was tenslotte zo fantastisch en zo gedenkwaardig, en Hollywood HOUDT ervan om een koe te melken totdat deze is uitgedroogd.

Volgens het interview met Entertainment Weekly vond Ed Helms het idee om een vervolg te maken toen ze de eerste Hangover aan het filmen waren absoluut 'belachelijk'.

"Het leek me gewoon iets leuks om grappen over te maken," zei Ed.

"Ik herinner me net dat Ed het had over dat we de ruimte in gingen voor de volgende", lachte Bradley Cooper.

"Dat was mijn go-to-grap," legde Ed uit.

Natuurlijk vond The Hangover 2 niet plaats in de ruimte. Het vond plaats in Bangkok, Thailand. En het idee daarvoor kwam al vrij vroeg.

"Bangkok was een idee dat al heel vroeg opkwam. Voor mij is de locatie een groot deel van de eerste Hangover", legde Todd Phillips uit aan Entertainment Weekly. "Vegas is als het vierde of vijfde hoofdstuk in de film. Er zijn maar weinig steden waar je de naam zegt en het betekent iets. Bangkok klinkt louche, mysterieus en gevaarlijk."

De resultaten van Hangover 2

Nou, Hangover 2 resulteerde natuurlijk in Hangover 3. In slechts vijf dagen nadat de film was uitgebracht, verdiende het maar liefst $ 137,4 miljoen. Hoewel het budget meer dan verdubbeld was ten opzichte van het vorige (waardoor alle acteurs- en regisseurssalarissen werden verhoogd), was het geen partij voor wat het uiteindelijk opleverde. Legendary Pictures en Warner Brothers gaven 80 miljoen dollar uit aan het budget van de film en verdienden uiteindelijk 586,8 miljoen dollar…

The Hangover Part 3, was iets minder succesvol, maar was nog steeds het geld van de studio waard. Het werd gemaakt voor $ 103 miljoen en verdiende $ 362 miljoen. Het was duidelijk dat er tegen het einde een beetje Hangover-vermoeidheid was. Maar op basis van die cijfers betwijfelen we of de acteurs er spijt van hadden.

Aanbevolen: