Wat de cast van 'SNL' echt dacht over Michael Jordan die de show host

Inhoudsopgave:

Wat de cast van 'SNL' echt dacht over Michael Jordan die de show host
Wat de cast van 'SNL' echt dacht over Michael Jordan die de show host
Anonim

Het duurt meestal maar een paar jaar voordat de sterren van Saturday Night Live hun echte mening over de beroemde presentatoren van de iconische NBC-schetsshow onthullen. Als ze een show promoten, durven ze natuurlijk niets slechts te zeggen over een gastpresentator. Maar geef het wat tijd en de waarheid komt naar boven. Zelfs de kalme en beheerste Kenan Thompson heeft verklaard dat een grote gastheer van beroemdheden "ongemakkelijk" was, terwijl Tina Fey Paris Hilton's jaren na haar verschijning op de show absoluut baste.

Er zijn echter momenten waarop beroemdheden niet meteen goed worden ontvangen door de sterren. Maar Michael Jordan was niet een van deze beroemdheden. De NBA-legende was gastheer van SNL in september 1991, slechts een paar maanden na het winnen van zijn allereerste NBA-titel en voordat hij dankzij Space Jam een blockbuster-superster werd. Volgens een fantastische geschiedenis van Slam, kreeg Michael de moed om SNL te hosten na een komisch eerbetoon in het Chicago Theatre. Hoewel sommigen sceptisch zouden kunnen zijn over de komische karbonades van de atleet, kon het de cast van SNL niet schelen. Ze hadden het te druk om absoluut geobsedeerd door hem te zijn…

De cast van SNL moest worden verteld om te stoppen zo obsessief te zijn met Michael Jordan

Hoewel veel atleten die Saturday Night Live hebben georganiseerd rampzalig bleken te zijn, was Michael Jordan het tegenovergestelde. Drie van zijn schetsen uit zijn show uit 1991 zijn zelfs de geschiedenis ingegaan. Wie kan zich "The First Black Harlem Globetrotter", "Bill Swerski's Super Fans" en "Daily Affirmation With Stuart Smalley" niet herinneren?

Hoewel de schrijvers het fantastisch vonden om schetsen voor hem te maken, waren zij (evenals de acteurs) veel te geobsedeerd door hem. Bijna allemaal waren ze enorme basketbalfans en Michael Jordan was (en blijft) een van de beroemdste atleten aller tijden. Voormalig schrijver en castlid Robert Smigel verklaarde zelfs dat zijn verschijning "het toppunt" was. Niet alleen omdat hij een geweldige gastheer was, maar ook vanwege zijn status als sportlegende.

"Hij was de grootste ster die ooit de show had gedaan … Hij was op het toppunt van zijn krachten. Het was alsof hij rond Iron Man hing of zoiets ", zei castlid Chris Rock tegen Complex's Sneaker Shopping in 2017 van Michael's gastheer. "De cast is gewend aan beroemde mensen - we hadden elke week beroemde mensen en niemand vroeg om handtekeningen of iets. Maar Jordan, yo… het kwam ter zake, ze moesten een bewaker, een politieagent, buiten Michael Jordan's dressing plaatsen ruimte voor de cast. Alleen voor ons."

"Het was alsof Babe Ruth - ik herinner me dat Al Franken dat zei. Het is grappig om daar aan terug te denken; tegenwoordig ligt alle nadruk op 'ringen'.' Deze man had op dat moment maar één ring, maar niemand twijfelde eraan dat hij de beste speler was die iemand ooit had gezien. We hadden Joe Montana en W alter Payton, Wayne Gretzky; wanneer we een atleet hadden, was iedereen in de wolken. Met Jordan konden mensen gewoon niet geloven dat hij daar was, "zei Robert Smigel.

Maar vanwege alle Michael Jordan-fans bij 30 Rock, moest SNL-producer Lorne Michaels enkele basisregels opstellen over hoe ze met de atleet omgingen.

"Ik herinner me dat Lorne tegen iedereen zei: 'Stop gewoon met de handtekeningen. Stop. Laat hem met rust.' Het was gek", legde SNL-ster Adam Sandler uit. "Ik herinner me Rob Schneider met een basketbal [te ondertekenen]. Ik dacht: ik dacht dat we dat niet mochten doen! Hij zegt: het is Jordan. Ik moet. Ik heb het overgeslagen om cool te zijn en nu heb ik er spijt van."

De cast van SNL wilde rondhangen met Michael Jordan

Er zijn enkele SNL-gastgastheren waar de cast eigenlijk vrienden mee wil zijn. In plaats van de hele week door te ploeteren met de presentator en schetsen uit te werken, wilden de sterren van SNL in 1991 echt bevriend raken met Michael.

"Ik herinner me dat ik, [Chris] Farley, [Adam] Sandler en [David] Spade op een gegeven moment naar McDonald's gingen en Jordan op het punt stond met ons mee te gaan," legde Chris Rock uit. "Ik denk dat we bij de lift zijn en hij zegt: 'Eh, ik kan niet gaan, jongens'. Maar het was cool. We moesten de hele week met hem rondhangen en hij was grappig in de schetsen."

"Hij hing rond, we werden een week lang hecht, weet je. Hij was echt lief. Hij was gewoon cool, man. Knappe kerel. Hij bezat de hele zaak." Adam toegevoegd.

Maar Michael 'bezat' de zaak niet op een arrogante manier. In feite beweerden alle castleden dat hij buitengewoon aardig was met een groot gevoel voor humor. Hoewel het proces van het schrijven en oefenen van schetsen voorafgaand aan de liveshow behoorlijk slopend kan zijn, was Michael uiterst professioneel en hield hij zijn hoofd koel. Niet alleen dat, maar hij hield de dingen zo licht en vriendelijk mogelijk. En ja, hij schoot absoluut een paar hoepels met de cast.

"Je ziet hem op het veld en je weet dat hij een gekke concurrent is", zei Robert Smigel. "Tussen de opnames door kijkt hij naar de acteurs die in het rond schieten en kijkt hij me gewoon met walging aan, zoals, kijk naar deze jongens, gewoon een stel weekendhacks.

Aanbevolen: