De film 'BASEketball' van Trey Parker en Matt Stone zou een tv-show zijn

Inhoudsopgave:

De film 'BASEketball' van Trey Parker en Matt Stone zou een tv-show zijn
De film 'BASEketball' van Trey Parker en Matt Stone zou een tv-show zijn
Anonim

Trey Parker en Matt Stone zijn vooral bekend als de makers van de klassieke Comedy Central geanimeerde sitcom, South Park. De show staat in zo'n hoog aanzien bij het publiek en wordt gerangschikt in dezelfde categorie als die van Family Guy en The Simpsons.

Zelfs professionals uit de industrie erkennen de briljantheid van de show, zoals blijkt uit de vijf Primetime Emmy-awards die het gedurende zijn 25-jarig bestaan heeft gewonnen. Parker en Stone kwamen echter vaak in de problemen voor sommige van de thema's en verhaallijnen die ze in South Park verkiezen te verkennen.

Desalniettemin zetten ze hun samenwerking en vriendschap voort, die begon in 1992 toen ze elkaar ontmoetten tijdens filmlessen aan de Universiteit van Colorado. Hun samenwerking sindsdien heeft hen rijker gemaakt dan ze ooit hadden kunnen denken, aangezien ze een gecombineerd vermogen hebben van ongeveer $ 1,3 miljard. Stone is ongeveer $ 100 miljoen rijker dan zijn vriend.

Niet al hun projecten zijn echter een succes gebleken. In 1998 werkten ze samen voor de sportkomediefilm BASEketball, die uiteindelijk een doorslaande kritische en box office-flop werd. Stone zou later onthullen dat de film in feite oorspronkelijk bedoeld was als een tv-show.

'BASEketball' was gebaseerd op een real-life game

Op Rotten Tomatoes luidt de synopsis van de film BASEketball: 'Als slappe vrienden Joe Cooper en Doug Remer worden uitgedaagd om een basketbalwedstrijd te spelen tegen een paar jocks, stellen ze voor om een spel te spelen dat ze geleerd hebben genaamd 'BASEketball, die basketbal en honkbal combineert.'

'In werkelijkheid improviseren ze alle regels, maar op de een of andere manier wordt de sport een hit. Een promotor vormt een populaire competitie, maar na zijn dood wil een rivaliserende eigenaar de regels veranderen om de winst te vergroten.'

Het concept is eigenlijk ontstaan uit een real-life game die is uitgevonden door regisseur David Zucker (Airplane!, Scary Movie 3 & 4) en zijn jongere broer, Jerry (Ghost, Top Secret!), zijn vaste medewerker.

De gebroeders Zucker waren ook degenen die het script voor de film schreven, met respectievelijk Parker en Stone in de twee hoofdrollen. Ook in de cast waren Baywatch-ster Yasmine Bleeth, evenals voormalig Playboy-model en co-host van The View Jenny McCarthy.

Volgens Stone had het hele project misschien een heel andere kijk gehad, aangezien de Zuckers het idee oorspronkelijk als een tv-show wilden uitvoeren.

The Zucker Brothers probeerden een tv-pilot te maken voor 'BASEketball'

De acteur/producent had het over de film op pagina 2 van ESPN, hoewel de blog kort daarna zijn deuren zou sluiten in 2012. Toen hem werd gevraagd of hij enige interesse had in het eigenlijke honkbalspel, was Stone volledig afwijzend. ervan.

"Ik heb echt dingen te doen," schamperde hij. "Ik speel echte sporten zoals basketbal. Ik heb helemaal geen interesse in dat spel, het is niet eens een sport. Het is alsof je stenen naar een boom gooit. Het is een slechte sport." Stone ging vervolgens in op de oorspronkelijke plannen die David en Jerry Zucker voor het verhaal hadden.

"Ik weet niet precies hoe [baseketball, het spel] tot stand kwam", vervolgde hij. "Het lijkt alsof de gebroeders Zucker het jaren en jaren geleden hebben uitgevonden. Ze speelden het eigenlijk elke zaterdag bij hen thuis. Toen probeerden ze een tv-piloot te maken met het concept, maar dat mislukte, toen deden ze natuurlijk een film en wij vernietigde het."

Stone verwees naar de dramatische manier waarop de film flopte bij zowel critici als publiek.

Critici gingen hard op Trey Parker en Matt Stone voor 'BASEketball'

BASEketball is geproduceerd en gedistribueerd door Universal Pictures, die een budget van $ 23 miljoen heeft gestoken in het maken van de film. In een jaar dat kassa's en algemene filmklassiekers zoals Titanic en Saving Private Ryan produceerde, slaagde de foto van de Zucker-broers er slechts in om $ 7 miljoen op te halen aan theaterbezoek.

De critici gaven hen ook geen pauze. Een recensie van de film op The Washington Post noemde het 'donker, saai, geesteloos en gehinderd door slechte komische timing', terwijl Roger Ebert zei dat dit 'een grote gemiste kans was van de makers van de tv-grootheid South Park'.

Een van de meest memorabele scènes in de film betrof een kus tussen de personages van Parker en Stone. Op de vraag wie de beste kusser was tussen zijn partner en Jenny McCarthy (wiens personage hij ook kuste in de film), zei Stone: "Ik zal Trey daarover moeten zeggen. Hoewel ik hoop dat ik hem nooit meer hoef te kussen."

Parker is twee keer gescheiden, terwijl Stone nog steeds getrouwd is met Angela Howard, zijn vrouw van 13 jaar.

Aanbevolen: