Al die keren kwamen Matt Stone en Trey Parker in de problemen voor 'South Park

Inhoudsopgave:

Al die keren kwamen Matt Stone en Trey Parker in de problemen voor 'South Park
Al die keren kwamen Matt Stone en Trey Parker in de problemen voor 'South Park
Anonim

Het is ronduit schokkend dat de South Park-jongens niet zijn afgelast. Matt Stone en Trey Parker waren zich hiervan terdege bewust. In feite waren ze zich hiervan bewust lang voor de dagen van ongebreidelde politieke correctheid. Meer dan eens hebben ze zelfs hilarische manieren gevonden om te verwijzen naar het feit dat hun geanimeerde show voor sommige mensen diep beledigend was, maar toch in de lucht mocht zijn. In een later seizoen van de show hebben ze zelfs CancelSouthPark ingebouwd in hun marketingcampagne. Maar de geliefde sociale satire is springlevend en klaar om in februari 2022 terug te keren voor een nieuw seizoen.

Maar alleen omdat Matt en Trey zich er meer dan van bewust zijn dat hun show controverse kan veroorzaken, wil dat nog niet zeggen dat ze aan verzet zijn ontsnapt. Hoewel er een paar afleveringen zijn geweest van de show waar Matt en Trey spijt van hebben gehad, zijn ze meestal bij hun creatieve beslissingen gebleven, zelfs als ze kritisch werden bekeken. Dit zijn de meest nieuwswaardige keren dat de makers van South Park in de problemen kwamen vanwege wat ze schreven…

11 Tom Cruise en de Scientology Kerk boos maken

Er is geen tekort aan beroemdheden die er absoluut een hekel aan hadden om geparodieerd te worden op South Park. Maar Tom Cruise staat bovenaan de lijst voor de aflevering "Trapped In The Closet". Waarin de South Park-jongens de megaster absoluut uitschelden, meestal door (herhaaldelijk en schaamteloos) te insinueren dat hij "opgesloten zat in de kast". Niet alleen dat, maar ze hebben ook veel tijd besteed aan het proberen om de Scientology Kerk te ontmaskeren voor wat zij geloven dat het is, en ze hebben alle zware sci-fi leringen doorgenomen die De Kerk aanhangt. De reactie op de aflevering van seizoen 9 was snel en ernstig. Tom Cruise heeft naar verluidt de show aangeklaagd en het gerucht gaat dat hij de studio heeft bedreigd die eigenaar is van Comedy Central. Bovendien zorgde hun kritiek op The Church ervoor dat acteur Isaac Hayes stopte met het uiten van Chef. Natuurlijk vonden Matt en Trey een manier om Isaac in een andere aflevering te roosteren omdat ze cool waren met het bekritiseren van andere religies en overtuigingen, maar niet die van hem.

10 Comedy Central wilde "Bloody Mary" niet opnieuw uitzenden rond Kerstmis

Vanwege het controversiële karakter waarin Matt en Trey besloten de draak te steken met de katholieke kerk in seizoen 9, aflevering 14 van "Bloody Mary", eiste Tom Freston, de president van Viacom, dat de aflevering zou worden stopgezet. Hij wilde vooral niet dat het rond de kerst opnieuw werd uitgezonden. Dit was een zeldzame gelegenheid waarin Matt en Trey het eens waren (hoewel meestal uit uitputting). Volgens Cinema Blend is de aflevering uit de lucht gehaald, maar kan hij nog steeds worden bekeken op dvd-boxsets en op streamers.

9 South Park was vulgair en onnauwkeurig bij het onderwijzen van kinderen over 'The Birds And The Bees'

Sommige landen weigerden om seizoen 5, aflevering 7's "Proper Condom Use", uit te zenden omdat hun televisieraden de aflevering te vulgair vonden. Natuurlijk was dit slechts een teen-dip in de oncontroleerbaar verdorven latere seizoenen. De aflevering oogstte ook een negatieve reactie van gezondheidsorganisaties die het niet gepast vonden om onnauwkeurig seksuele voorlichting aan kinderen te geven… zelfs als het een geanimeerde satire voor volwassenen was…

8 Die tijd maakte South Park de communistische partij van China boos

Censuur onder de Communistische Partij van China aanpakken is echt baldadig, vooral omdat de overgrote meerderheid van televisie en film zijn best doet om aan de goede kant van de partij te blijven om geld te mogen verdienen in het dichtbevolkte land. Maar South Park maakt het niet uit. Ze hebben de CPC een aantal keren voor de gek gehouden, maar niet meer dan seizoen 23, aflevering 2, "Banned In China". Terwijl de aflevering enorm was in Amerika omdat Matt en Trey onbevreesd de censuurwetten aanvielen, evenals hoe Amerikaanse bedrijven buigen voor de wil van de Chinese regering. Het antwoord was, enigszins ironisch en toch volkomen voorspelbaar… censuur. De Chinese regering heeft South Park in feite uit het land weggevaagd en zelfs South Park-fansites verboden. Na afloop brengt South Park op beroemde wijze een hilarische verontschuldiging uit die geen verontschuldiging biedt die de vete voortzette.

7 Een aflevering van South Park werd verboden in Mexico

De aflevering "Pinewood Derby" beeldde een paar Mexicaanse functionarissen af die er niet in slaagden om met een enorme crisis om te gaan. Dit maakte de Mexicaanse regering in 2009 boos, waardoor de aflevering in het land werd verboden.

6 South Park's "Excuses aan Jesse Jackson" werd geprezen door de NAACP, maar niet door bepaalde beroemdheden

Na de explosieve Laugh Factory-tirade van Michael Richards waarbij hij een paar N-bommen liet vallen, vond South Park een manier om de spot te drijven met de situatie. Terwijl de aflevering van seizoen 11 te maken had met tonnen raciale controverses, ontvingen ze zelfs lof van groepen zoals de NAACP. Radiopersoonlijkheid Don Imus vond het echter absoluut niet leuk omdat ze hem ontmaskerden voor enkele van de zeer verdachte dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Dingen herhaald door Howard Stern's co-host, Robin Quivers, die in de jaren '90 met Imus samenwerkte.

5 Toen South Park de familie van Steve Irwin boos maakte

"Hell On Wheels 2006" is niet zo controversieel als een aflevering, afgezien van de meedogenloze en bloederige Three Stooges/seriemoordenaar-gag. Dan is er natuurlijk het satanisme. Maar de aflevering van seizoen 10 begon eigenlijk een controverse voor een grap van Steve Irwin die ze maakten. De familie van wijlen Crocodile Hunter heeft een brief uitgegeven waarin wordt beweerd dat de episode hun kinderen zou schaden in hun rouwproces na het tragische verlies van hun vader.

4 The Parents Television Council vindt de show "vuil"

Terwijl activisten veel minder tijd besteden aan het aanvallen van South Park vanwege de "vulgariteit" tegenwoordig (waarschijnlijk omdat het een complete verspilling van tijd is), toen de show voor het eerst werd uitgezonden, had het mensen in de armen. De Parents Television Council deed er alles aan om de show te annuleren nadat deze voor het eerst in 1999 was begonnen. Ze hielden niet alleen niet van de inhoud van de show, maar ze vonden ook niet dat het een vriendelijke of nauwkeurige weergave van kinderen bevatte. Action For Children's Television noemde het zelfs "gevaarlijk voor de democratie".

3 Christelijke groepen hielden niet van de afbeelding van Jezus

Er is geen religie of religieuze figuur die veilig is voor parodie op South Park, en al helemaal niet voor Jezus Christus. De figuur was zelfs te zien in de allereerste korte film van South Park, "Jesus V. S. Santa". Gedurende de lange duur van South Park is de religieuze figuur talloze keren afgebeeld… en niet altijd in een goed daglicht. Dit heeft talloze christelijke groepen boos gemaakt die de annulering van de show hebben afgezegd.

2 Hoe Matt en Trey omgingen met klimaatverandering in South Park

Matt en Trey verontschuldigden zich uiteindelijk voor het bagatelliseren van klimaatverandering in de aflevering "Manbearpig" uit 2006. Velen geloofden dat hun standpunt over klimaatverandering "problematisch" was. Het kon Matt en Trey op dat moment niet schelen. Maar toen ze erachter kwamen dat de kwestie legitiem was, vonden ze een manier om zichzelf op briljante wijze voor de gek te houden terwijl ze een nieuwe satirische invalshoek vonden over de kwestie en hoe de samenleving er niet in slaagt ermee om te gaan.

1 South Park's controversiële ervaring met de profeet Mohammed

Bij meer dan één gelegenheid kwam South Park in waanzinnig heet water terecht toen ze precies deden waar de religie van de islam tegen predikt, namelijk Mohammed uitbeelden. Ze deden dit eerst in "Super Best Friends" en kregen veel negatieve aandacht van de moslimgemeenschap. Maar dit verbleekte in vergelijking met de reacties op afleveringen "200" en "201", waardoor Matt en Trey talloze doodsbedreigingen ontvingen van delen van de moslimgemeenschap. Ook al censureerden ze de profeet Mohammed in de daaropvolgende afleveringen, ze bekritiseerden het onderwerp op een speelse manier op een manier die degenen die de religieuze wet respecteren echt boos maakte. Maar Matt en Trey gaven niet om de reactie. Keer op keer hebben ze het recht op vrije meningsuiting verdedigd, elke religie, politieke partij en eigenlijk elk perspectief geparodieerd. Voor hen is het gewoon niet intelligent of grappig om controverse te vermijden.

Aanbevolen: