Is Sarah Michelle Gellar's 'Buffy' goed oud, 25 jaar later?

Inhoudsopgave:

Is Sarah Michelle Gellar's 'Buffy' goed oud, 25 jaar later?
Is Sarah Michelle Gellar's 'Buffy' goed oud, 25 jaar later?
Anonim

Buffy the Vampire Slayer is zeker een cult-klassieke tv-show. Het ging in première in 1997 en er wordt nog steeds over gesproken vanwege de iconische looks, personages en afleveringen. Hoewel Buffy Summers niet de doorbraakrol van Sarah Michelle Gellar was, zette het haar toch in de schijnwerpers en kreeg ze er veel erkenning van. Andere sterren hielden ook van de indrukwekkend 'tijdloze' Alyson Hannigan.

Met miljoenen fans en het 25-jarig jubileum dat net voorbij is, is het veilig om te zeggen dat Buffy the Vampire Slayer net zo oud is geworden als zijn belangrijkste sterren?

Sarah Michelle Gellar's acteerreis

Sarah Michelle Gellar's acteercarrière maakte een sprongetje toen ze de rol van Kendall Hart speelde in de ABC soap, All My Children. Ze speelde Kendall van 1993-1995 en vierde onlangs de 29e verjaardag van haar doorbraakrol. Slechts twee jaar nadat haar tijd op All My Children eindigde, werd ze in 1997 gecast om Buffy Summers te spelen.

De serie volgde een jonge vrouw die door het lot was gekozen om tegen kwade krachten te vechten. Buffy wordt gezien als een held, maar probeert toch haar normale leven te behouden. Gedurende de zeven seizoenen van de show konden fans zien hoe Buffy een sterker personage werd dat leert te omarmen dat hij wordt gekozen om te vechten.

Sommige van haar andere iconische rollen naast Buffy zijn in I Know What You Did Last Summer als Helen Shivers, Cruel Intentions als Kathryn Merteuil en natuurlijk in de Scooby-Doo-filmfranchise als Daphne Blake. De meeste van deze rollen speelden zich af in de late jaren '90 en vroege jaren 2000. Na haar tijd bij Buffy kreeg ze zoveel erkenning en werd ze gecast in vele films en televisieshows.

Het 25-jarig jubileum van Buffy the Vampire Slayer is net gebeurd

Op 10 maart 2022 vierde de cast het 25-jarig jubileum van Buffy the Vampire Slayer. Velen van hen gingen naar Instagram om de dag te vieren.

Sarah Michelle Gellar deelde een throwback-fotopost als Buffy Summers waarin ze de fans schreef die "dit mogelijk hebben gemaakt". Ze zei zelfs dat ze de fans ook viert vanwege hun overweldigende steun en liefde voor de show. Gellar noemde het een "eer" om Buffy Summers te spelen.

Charisma Carpenter, die het personage Cordelia Chase speelde, deelde een oprechte post. Volgens fans heeft Cordelia Chase de meeste karakterontwikkeling in de serie. In haar post eerde ze de cast en crew en zei dat fans "de show levend hielden".

Andere castmates zoals Michelle Tratchenberg die Dawn Summers speelde, James Marsters die Spike speelde, Nicholas Brendon die Xander speelde en Juliet Landau die Drusilla speelde, deelden ook eerbetonen. Ze vierden allemaal de erfenis van de show en hun tijd erop. Na al die jaren betekent Buffy the Vampire Slayer nog steeds zoveel voor zoveel fans, en het is duidelijk dat het net zoveel betekent voor de acteurs.

Waar is de rest van de Buffy-cast nu?

Sinds Buffy in 2003 ten einde liep, bleven de acteurs van de show daarna zeker in de schijnwerpers. David Boreanaz, die Angel in de show speelde, kreeg zijn eigen spin-off Buffy-show genaamd Angel waarin Gellar ook speelde. Daarna speelde hij in de Fox-serie Bones. Nicholas Brendon, die Xander speelde, kreeg een terugkerende rol in Criminal Minds. Sindsdien is hij naar buiten gekomen over zijn worsteling met middelenmisbruik.

Helaas kwam Charisma Carpenter met beschuldigingen dat maker en regisseur, Joss Whedon, giftig en beledigend was op de set. Fans waren zeer ontdaan om dit te horen. Carpenter claimt haar karakter, Cordelia werd vermoord vanwege haar zwangerschap in het echte leven.

Hij zou haar hebben verteld dat haar zwangerschap "alles verpest". Sindsdien heeft Gellar ook onthuld dat er veel ruzie was op de set tussen de castmates, maar nu zijn ze allemaal in orde met elkaar.

Gellar heeft ook onthuld waarom ze geen Buffy-reboot zou doen. Ze zei: "Ik denk niet dat ik het ben, ik denk niet dat ik degene zou moeten zijn die het doet." Gellar heeft wel enkele ideeën over wie volgens haar de hoofdrol zou moeten spelen in de reboot als Buffy Summers, en merkt op: "Ik stem op Zendaya." Hoewel er geen bevestiging is dat er zelfs een reboot zal plaatsvinden, hopen fans er zeker op. In de tussentijd kunnen fans alle zeven seizoenen van Buffy bekijken en op de hoogte blijven van nieuws over een mogelijke reboot van de vampiermoord.

Aanbevolen: