Dit zijn de meest iconische rollen van Sarah Michelle Gellar (behalve Buffy The Vampire Slayer)

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest iconische rollen van Sarah Michelle Gellar (behalve Buffy The Vampire Slayer)
Dit zijn de meest iconische rollen van Sarah Michelle Gellar (behalve Buffy The Vampire Slayer)
Anonim

Actrice Sarah Michelle Gellar verwierf internationale bekendheid in 1991 toen ze Buffy Summers begon te spelen in de bovennatuurlijke dramashow Buffy the Vampire Slayer. De show eindigde in 2003 na zeven seizoenen en de actrice ging verder met andere projecten. Maar zelfs tegenwoordig is Sarah Michelle Gellar vooral bekend door het spelen van Buffy.

Vandaag bekijken we enkele van de andere gedenkwaardige rollen van Sarah Michelle Gellar. Van het verschijnen in klassieke soapseries zoals All My Children tot de hoofdrol in tienerklassiekers uit de jaren 90 zoals Cruel Intentions - blijf scrollen om het beste werk van Sarah Michelle Gellar te zien!

10 Helen Shivers In 'I Know What You Did Last Summer' (1997)

De lijst wordt afgetrapt door Sarah Michelle Gellar als Helen Shivers in de slasher-film I Know What You Did Last Summer uit 1997. Naast de beroemde Buffy-ster zijn er in de film ook Jennifer Love Hewitt, Ryan Phillippe, Freddie Prinze Jr., Johnny Galecki, Bridgette Wilson, Anne Heche, Muse Watson en Stuart Greer. I Know What You Did Last Summer vertelt het verhaal van vier vrienden die worden gestalkt in een klein stadje en heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb.

9 Karen Davis In 'The Grudge' (2004)

De volgende op de lijst is de bovennatuurlijke horrorfilm uit 2004 The Grudge. Daarin speelt Sarah Michelle Gellar Karen Davis en schittert zij naast Jason Behr, KaDee Strickland, Clea DuVall, Bill Pullman, William Mapother, Grace Zabriskie, Rosa Blasi, Ted Raimi en Ryo Ishibashi. The Grudge - dat het verhaal vertelt van een Amerikaanse verpleegster die in Tokio woont en werkt - heeft momenteel een 5.9 rating op IMDb.

8 Kathryn Merteuil In 'Cruel Intentions' (1999)

Laten we verder gaan met het romantische tienerdrama 1999 Cruel Intentions waarin Sarah Michelle Gellar Kathryn Merteuil speelt. Naast Gellar zijn er in de film ook Ryan Phillippe, Reese Witherspoon, Selma Blair, Louise Fletcher, Joshua Jackson, Eric Mabius, Sean Patrick Thomas, Swoosie Kurtz, Christine Baranski en Tara Reid te zien.

Cruel Intentions vertelt het verhaal van twee stiefbroers en zussen van een elite prepschool in Manhattan en heeft momenteel een 6,8-beoordeling op IMDb.

7 Bridget Kelly en Siobhan Martin in 'Ringer' (2011–2012)

De thriller-misdaad-dramashow Ringer is de volgende op de lijst van vandaag. Daarin speelt Sarah Michelle Gellar de tweelingzussen Bridget Kelly en Siobhan Martin en schittert ze naast Kristoffer Polaha, Ioan Gruffudd, Nestor Carbonell, Mike Colter, Zoey Deutch, Jason Dohring, Justin Bruening, Tara Summers en Zahn McClarnon. Ringer vertelt het verhaal van een vrouw die het leven van haar overleden tweelingzus overneemt. Momenteel heeft de show - die na slechts één seizoen werd geannuleerd - een 6,9-rating op IMDb.

6 Sorrow/'Trista' In 'The Air I Breathe' (2007)

De volgende op de lijst is Sarah Michelle Gellar als Sorrow/'Trista' in de misdaaddramathriller The Air I Breathe uit 2007. Naast Gellar zijn er ook hoofdrollen voor Kevin Bacon, Julie Delpy, Brendan Fraser, Andy Garcia, Emile Hirsch, Forest Whitaker, Evan Parke, Cecilia Suárez, John Cho en Kelly Hu. De Air I Breathe was gebaseerd op een oud Chinees spreekwoord en heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb.

5 Daphne Blake In 'Scooby-Doo' (2002)

Laten we verder gaan met de live-action/computer-geanimeerde fantasyfilm Scooby-Doo uit 2002. Daarin portretteert Sarah Michelle Gellar Daphne Blake en schittert zij samen met Freddie Prinze Jr., Matthew Lillard, Linda Cardellini, Rowan Atkinson, Isla Fisher, Miguel A. Núñez Jr., Sam Greco, Neil Fanning en Scott Innes. Scooby-Doo heeft momenteel een 5,2 rating, terwijl het vervolg Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed momenteel een 5 heeft.1 beoordeling op IMDb.

4 Sydney Roberts In 'The Crazy Ones' (2013–2014)

De sitcom The Crazy Ones uit 2013 is de volgende op de lijst van vandaag. Daarin speelde Sarah Michelle Gellar Sydney Roberts en speelde ze naast Robin Williams, James Wolk, Hamish Linklater, Amanda Setton, Brad Garrett, Josh Groban, Fred Melamed en Tiya Sircar.

The Crazy Ones vertelde het verhaal van een vader en dochter die een reclamebureau runnen en het heeft momenteel een 7,1 rating op IMDb.

3 Brett Eisenberg In 'Suburban Girl' (2007)

De volgende op de lijst is Sarah Michelle Gellar als Brett Eisenberg in de romantische komediefilm Suburban Girl uit 2007. Naast Gellar zijn er ook Alec Baldwin, Maggie Grace, James Naughton, Chris Carmack, Vanessa Branch, Peter Scolari, Ebon Moss-Bachrach en Jill Eikenberry in de film te zien. Momenteel heeft Suburban Girl - dat het verhaal vertelt van een boekredacteur uit Manhattan - een beoordeling van 5,5 op IMDb.

2 Cici Cooper In 'Scream 2' (1997)

Laten we verder gaan met de slasherfilm Scream 2 uit 1997. Daarin portretteert Sarah Michelle Gellar Cici Cooper en schittert zij naast David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox, Jamie Kennedy, Laurie Metcalf, Jerry O'Connell, Jada Pinkett en Liev Schreiber. Scream 2 speelt zich twee jaar na de originele Scream af - en heeft momenteel een 6,2 rating op IMDb

1 Kendall Hart In 'All My Children' (1993-1995)

En tot slot, het einde van de lijst is Sarah Michelle Gellar als Kendall Hart in de soapserie All My Children. Naast Gellar speelden ook Jill Ackles, Larry Auerbach, James A. Baffico, Jack Coffey, Jean Dadario Burke, Conal O'Brien, Casey Childs, Christopher Goutman, Sherrell Hoffman, Del Hughes, Henry Kaplan, Andrew Lee en veel meer. Momenteel heeft All My Children - dat liep van 1970 tot 2013 - een beoordeling van 6,6 op IMDb.

Aanbevolen: