10 iconische films die dit jaar officieel 10 jaar oud zijn

Inhoudsopgave:

10 iconische films die dit jaar officieel 10 jaar oud zijn
10 iconische films die dit jaar officieel 10 jaar oud zijn
Anonim

2011 was zeker een zeer bewogen jaar in Hollywood - komedies zoals Bridesmaids en The Hangover waren op hun hoogtepunt terwijl tienersaga's als Twilight en Harry Potter de kassa's domineerden, en ja - superheldenfilms stonden op het punt om enorm.

Van Crazy, Stupid, Love tot Midnight In Paris - de lijst van vandaag bevat enkele van de meest iconische films die dit jaar 10 worden, dus blijf scrollen om te zien wat de wereld in 2011 aan het kijken was!

10 'Contagion' ging in première op 3 september 2011

Besmettingsscène
Besmettingsscène

De aftrap is de thrillerfilm Contagion die op 3 september 2011 in première ging op het Internationale Filmfestival van Venetië. Ja - 10 jaar geleden een film die gaat over een soort pandemie van voorspelde wereldwijde gebeurtenissen in 2020. Contagion-sterren Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth P altrow, Kate Winslet en Bryan Cranston - en het heeft momenteel een 6,7 beoordeling op IMDb.

9 'Crazy, Stupid, Love' ging in première op 19 juli 2011

GEKKE STOMME LIEFDE
GEKKE STOMME LIEFDE

De volgende op de lijst is de romcom Crazy, Stupid, Love die in juli werd uitgebracht en op 19 juli 2011 in première ging - en het was meteen een grote hit. De film vertelt het verhaal van een man van middelbare leeftijd wiens vrouw om een scheiding vraagt, waarna zijn leven totaal verandert. Crazy, Stupid, Love sterren Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, John Carroll Lynch, Marisa Tomei en Kevin Bacon - en het heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb.

8 'Moneyball' ging in première op 9 september 2011

Moneyball-scène
Moneyball-scène

Laten we verder gaan met het biografische sportdrama Moneyball dat op 9 september 2011 in première ging op het Toronto International Film Festival.

De film vertelt het verhaal van Billy Beane, de manager van het honkb alteam Oakland Athletics, met in de hoofdrollen Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Chris Pratt en Stephen Bishop. Momenteel heeft Moneyball een 7,6 rating op IMDb.

7 'Bruidsmeisjes' in première op 28 april 2011

Melissa McCarthy, Rose Byrne en de rest van de cast van Bridesmaids aan boord van een vliegtuig
Melissa McCarthy, Rose Byrne en de rest van de cast van Bridesmaids aan boord van een vliegtuig

Een andere absolute klassieker uit 2011 is de komische film Bridesmaids. Het ging in première op 28 april 2011 en het toonde het hilarische verhaal van een vriendengroep die de bruiloft van een van hun vrienden voorbereidde - veel concurrentievermogen inbegrepen. Bridesmaids-sterren Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Wendi McLendon-Covey, Ellie Kemper, Melissa McCarthy en Chris O'Dowd - en het heeft momenteel een 6.8 rating op IMDb.

6 'Midnight In Paris' ging in première op 11 mei 2011

Middernacht in Parijs scene
Middernacht in Parijs scene

Volgende op de lijst is het fantasiekomedie-drama Midnight In Paris, dat op 11 mei 2011 in première ging op het filmfestival van Cannes. De film toont een scenarioschrijver die met zijn verloofde en haar familie naar Parijs reist, en terwijl hij daar op mysterieuze wijze teruggaat naar de jaren 1920. Midnight In Paris sterren Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Michael Sheen en Owen Wilson - en het heeft momenteel een 7.7 rating op IMDb.

5 'Hugo' ging in première op 10 oktober 2011

Hugo scène
Hugo scène

De avonturendramafilm Hugo is nog een andere beroemde film die in 2021 10 jaar oud wordt, aangezien hij op 10 oktober 2011 in première ging op het New York Film Festival. Hugo vertelt het verhaal van een wees die in 1931 in de muren van het treinstation in Parijs woont, met Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ray Winstone, Emily Mortimer en Jude Law. Momenteel heeft Hugo een 7,5 op IMDb.

4 'Thor' ging in première op 17 april 2011

Thor-scène
Thor-scène

De volgende op de lijst is de superheldenfilm Thor die op 17 april 2011 in Sydney in première ging. De film, die het verhaal vertelt van de machtige god Thor, kreeg uiteindelijk nog twee sequels - Thor: The Dark World en Thor: Ragnarok.

Momenteel heeft Thor een beoordeling van 7,0 op IMDb en naast Chris Hemsworth die het titulaire personage speelt, speelt de film ook Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Colm Feore, Ray Stevenson, Idris Elba, Kat Dennings, Rene Russo en Anthony Hopkins.

3 'Captain America: First Avenger' ging in première op 19 juli 2011

Captain America First Avenger-scène
Captain America First Avenger-scène

Over superhelden gesproken - 10 jaar geleden ging een andere belangrijke superheldenfilm in première. Captain America: First Avenger - dat het verhaal volgt van een afgewezen militaire soldaat die transformeert in Captain America - ging in première op 19 juli 2011 en heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb. Naast Chris Evans die Captain America speelt, spelen Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Hayley Atwell, Dominic Cooper, Derek Luke en Stanley Tucci ook in de film. Net als bij Thor zijn er ook twee sequels op Captain America: First Avenger uitgebracht – Captain America: The Winter Soldier en Captain America: Civil War.

2 'The Hangover Part II' ging in première op 19 mei 2011

Kater 2 scène
Kater 2 scène

Op 19 mei 2011 werd het vervolg op de film The Hangover uit 2009 uitgebracht en het stelde zeker niet teleur. De film vertelde het verhaal van vier vrienden die naar Thailand reisden voor een bruiloft en zoals verwacht ging het niet zo goed. The Hangover Part II sterren Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Ken Jeong, Jeffrey Tambor, Justin Bartha en Paul Giamatti - en het heeft momenteel een 6.5 rating op IMDb.

1 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part I' ging in première op 30 oktober 2011

Breaking Dawn – Deel 1 scène
Breaking Dawn – Deel 1 scène

De lijst wordt afgerond met de romantische fantasiefilm The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part I, die - met een beoordeling van 4,9 op IMDb - absoluut de slechtst beoordeelde film op de lijst van vandaag is, vanwege de enorme het volgen ervan blijft absoluut een iconische film uit het jaar. Het vierde deel in de Twilight Movie Saga ging in première op 30 oktober 2011 op het Filmfestival van Rome en vervolgde het verhaal van Edward en Bella die een kind verwachtten. In The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part I sterren Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Kellan Lutz, Nikki Reed, Jackson Rathbone en Ashley Greene.

Aanbevolen: