Dit is waarom fans enthousiast zijn over 'Boys In The Boat' van George Clooney

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans enthousiast zijn over 'Boys In The Boat' van George Clooney
Dit is waarom fans enthousiast zijn over 'Boys In The Boat' van George Clooney
Anonim

Wie houdt er niet van een underdog-verhaal? Voeg een come from behind overwinning toe en het is pure voldoening. Dat is het uitgangspunt van de aankomende film The Boys in the Boat, in de maak sinds 2011 en geregisseerd door de bekroonde acteur George Clooney.

Er is niet veel gezegd over het historische drama, behalve wat onthullingen over de casting. Vanwege beperkte informatie zijn fans op de hoogte van wat ze kunnen verwachten van deze spannende film. De film is gebaseerd op het non-fictieboek van Daniel James Brown getiteld The Boys in the Boat: Nine Americans and Their Epic Quest for Gold at the Olympics 1936 Berlin.

De roman, gepubliceerd door Penguin Books in 2013, gaat over de overwinning van het roeiteam van de Universiteit van Washington dat de Verenigde Staten vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn, Duitsland - een gouden prestatie voor het land tegelijk wanneer velen worstelen vanwege de Grote Depressie.

Het inspirerende verhaal is geschikt voor Hollywood en fans zijn enthousiast over dit historische drama.

Waar gaat 'Jongens in de boot' over?

Het hoofdpersonage van het boek is Joseph 'Joe' Rantz. Hij werd geïnterviewd door de auteur, Brown, toen hij hoorde dat hij de vader van zijn buurman was. Die buurman benaderde Brown om hem te vertellen dat zijn vader een fan is van zijn werken en hem wilde ontmoeten. Rantz deelde de schrijver zijn ervaringen tijdens de economische depressie en zijn periode als UW-roeier.

Voor het boek concentreerde Brown zich op de voorbereiding van het team voor de grote wedstrijd. Naast Rantz waren roeiers Herbert Morris, Charles Day, Gordon Adam, John White, James 'Stub' McMillin, George 'Shorty' Hunt, Donald Hume en stuurman Robert Moch. Ze werden gecoacht door Al Ulbrickson.

Er wordt verwacht dat een groot deel van de film zich zal concentreren op de aanloop naar de race, net als het verhaal van Brown. De film zou ook gebruik kunnen maken van de twee achtergrondverhalen van de roman: de eerste is de strijd van de negen studenten tijdens de economische crisis, die hun opleiding bedreigde.

De tweede gaat over de bouw van de Olympische locaties door nazi-Duitsland, terwijl ze naar verluidt hun misbruiken tegen de Joden in de doofpot stopten om de gunst van de internationale gemeenschap te winnen terwijl ze het sportevenement organiseren.

Productie- en releasedatum

The Weinstein Company verwierf de filmrechten voor het boek al in 2011, zelfs voordat het twee jaar later werd gepubliceerd. Het werd oorspronkelijk op tafel gelegd door de bekroonde regisseur Kenneth Branagh, die een sciencefictionfilm regisseert, en producer Donna Gigliotti.

Het bleef in het ongewisse tot 2018 toen Lantern Entertainment (opvolger van The Weinstein Company) samenwerkte met Metro-Goldwyn-Mayer voor de distributie van de film. Nog twee jaar zonder update werd bekend dat Clooney het roer overneemt als regisseur. In 2021 was Clooney bezig op de regisseursstoel van The Tender Bar, dus The Boys in the Boat bleef op de achterbank.

In datzelfde jaar verschenen er echter meer namen als onderdeel van de film: Clooney's co-regisseur is zijn Smokehouse Pictures-partner Grant Heslov, Mark L. Smith zal aan het scenario werken en Chris Weitz heeft een eerdere versie opnieuw bekeken. SpyGlass is de uitvoerend producent. Bovendien werd de Britse acteur Callum Turner aangekondigd als de eerste ster die werd gecast.

Omdat de film nog diep in ontwikkeling is, is er geen releasedatum genoemd, maar de verwachting is dat deze over twee jaar zal zijn, misschien 2023. Dit terwijl Clooney nog bezig is met de romantische komedie Ticket to Paradise, die naar verwachting eind 2022 wordt uitgebracht. En niemand weet of het productieteam en de cast al compleet zijn.

Wie wordt er in 'Jongens in de boot'?

Het is nog niet bekend of Callum Turner de hoofdpersoon zal spelen. De BAFTA-genomineerde acteur had zijn doorbraakrol in de thriller Green Room. Volgens het IMDB-profiel van Turner is hij verschenen in tal van films zoals Assassin's Creed, Victor Frankenstein en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, onder andere.

Februari 2022 luidde nieuwe updates voor de film in. Bij Turner horen Hadley Robinson, Joel Edgerton, Wil Coban, Jack Mulhern, Bruce Herbelin-Earle, Sam Strike, Tom Varey, Thomas Elms en Luke Slattery.

Robinson staat bekend om haar rollen in de kaskraker Little Women, het televisieprogramma Utopia en Moxie. Ondertussen speelde Edgerton, de veteraan onder de cast, in een paar Star Wars-films, The Great Gatsby, King Arthur (die eigenlijk Warner Bros-geld verloor) en Zero Dark Thirty. De Australiër was ook de regisseur van het bekroonde The Gift.

Coban maakte onlangs deel uit van Zack Snyder's Justice League terwijl Mulhern speelde in de HBO-serie Mare of Eastown. Een andere jonge acteur in de mix is model Herbelin-Earle, bekend van zijn stint in Netflix-drama Free Rein. De Engelse acteur Strike is daarentegen vooral bekend van zijn rol in de BBC-serie EastEnders.

Ridley Road's Varey, Elms of Timeless en Slattery van Steven Spielberg's The Post maken allemaal deel uit van de crew. Maart 2022 onthulde dat er nog twee beroemdheden bij het team kwamen: Courtney Henggeler en James Wolk.

Henggeler maakte deel uit van de tv-series The Big Bang Theory, Jane the Virgin en Cobra Kai, plus films Friends with Benefits en Nobody's Fool. Wolk staat echter bekend om zijn rollen in The Crazy Ones, Mad Men, Zoo en Watchmen. Het team raakt overvol, dus verwacht meer onthullingen van de productie.

Er is in 2016 al een documentaire gemaakt over het roeiteam, die het publiek niet alleen een momentopname van hun prestatie geeft, maar de kijkers ook meeneemt naar de uitdagende en vijandige situatie die de jongens hebben doorstaan, zodat ze dat goud mee naar huis kunnen nemen. De film zal helpen dat moment van Amerikaanse trots te herbeleven en eens te meer te bewijzen dat de overwinning wordt bereikt door een vastberaden geest.

Aanbevolen: