Waarom anime-fans enthousiast moeten zijn over de terugkeer van Bleach

Waarom anime-fans enthousiast moeten zijn over de terugkeer van Bleach
Waarom anime-fans enthousiast moeten zijn over de terugkeer van Bleach
Anonim

Vorige maand heeft de maker van Bleach Tite Kubo officieel bevestigd dat er een nieuw anime-project komt voor de populaire serie. De aankondiging werd gedaan tijdens het Bleach 20th Anniversary-project, met de aanwezigheid van enkele belangrijke stemacteurs van de serie, zoals Masakazu Morita (Ichigo Kurosaki), Fumiko Orikasa (Rukia Kuchiki) en Ryotaro Okiayu (Byakuya Kuchiki).

Ze zullen de "Thousand-Year Blood War Arc" van de manga aanpassen, de laatste boog die de serie tot een einde zou brengen. De boog is samengesteld uit 20 delen (van volume 55 tot 74) en 207 hoofdstukken (van hoofdstuk 480 tot 686).

Wat betreft de productiespecificaties, er is nog steeds geen nieuwe premièredatum of nieuws voor een dubversie. Meer informatie zal echter worden vrijgegeven in de toekomstige uitgaven van het bestverkochte mangamagazine dat bekend staat als Weekly Shonen Jump.

Tite Kubo onthulde ook dat hij na al die jaren nooit had gedacht dat de laatste boog van de serie geanimeerd zou worden door de volgende aankondiging te doen (het was oorspronkelijk gepost in het Japans en werd later vertaald naar het Engels) via sociale media op Twitter:

Het is al zo lang geleden dat waarschijnlijk bijna iedereen het was vergeten, en eigenlijk was ik het ook vergeten. Ik dacht dat de TYBW Arc niet geanimeerd zou worden, dus ik had het animatieproject niet verwacht in dit 20-jarig jubileum.

Hoewel de aankondiging van een nieuwe anime-serie zeker veel fans in de anime-gemeenschap opwond, eindigde de finale van de manga niet zonder veel gebreken. Er was ook een duidelijk gevoel dat Tite Kubo zich haastte om Bleach tot een einde te brengen.

Veel vechtscènes zijn verkleind, veel verhaallijnen en plotpunten zijn niet opgelost. Bovendien werden veel belangrijke personages sterk opgebouwd, om uiteindelijk een kleine impact of een minimale rol te hebben. Kubo gaf zelfs toe dat hij het einde van de serie niet leuk vond en het was erg frustrerend voor de meeste manga-lezers nadat de "Duizendjarige Bloedoorlog" een groot potentieel had en geweldige ideeën bood.

Desalniettemin heeft Kubo nu een tweede kans om alle negatieve aspecten te veranderen en de serie met een oerknal te beëindigen.

De eerste aflevering van de populaire anime-serie werd uitgezonden op 16 oktober 2004. Dit bleef zo tot aflevering 366, de laatste aflevering die op 27 maart 2012 in Japan werd uitgezonden. De anime werd zonder pardon geannuleerd terwijl Kubo publiceerde nog steeds zijn Manga in Weekly Shonen Jump. Hij bleef dit doen tot het einde van de manga-serie in 2016.

Samen met One Piece en Naruto wordt Bleach door veel anime-fans beschouwd als The Big Three of Big Three Shonen van de jaren 2000 vanwege hun immense populariteit in zowel manga- als animatieseries. De rivaliteit begon in 2004 en zou bijna tien jaar duren.

Uiteindelijk eindigden Bleach en Naruto in respectievelijk 2012 en 2014, terwijl One Piece voorlopig niet lijkt te stoppen.

The Story of Bleach draait om een vijftienjarige middelbare scholier Ichigo Kurosaki die de kracht van een Soul Reaper krijgt na een ontmoeting met Rukia Kuchiki, een echte soul reaper die haar krachten aan Ichigo geeft nadat ze niet in staat was om te vechten, om monsterlijke wezens te elimineren die bekend staan als Hollows.

Aanbevolen: