Seinfeld': een blik op welke gaststerren hun tijd op de show haatten (en degenen die er dol op waren)

Inhoudsopgave:

Seinfeld': een blik op welke gaststerren hun tijd op de show haatten (en degenen die er dol op waren)
Seinfeld': een blik op welke gaststerren hun tijd op de show haatten (en degenen die er dol op waren)
Anonim

In de dagen voordat Friends and The Big Bang Theory uitkwam, definieerde Jerry Seinfeld min of meer hoe een moderne sitcom eruit zou moeten zien, met zijn gelijknamige show op NBC. Seinfeld de serie werd uitgezonden op het netwerk tussen juli 1989 en mei 1998, met in totaal 180 afleveringen in de loop van negen seizoenen.

Seinfeld speelde het titulaire personage, een fictieve versie van zichzelf. Andere belangrijke castleden waren Julia Louis-Dreyfus, die zijn ex-vriendin Elaine Benes, Michael Richards speelde als zijn buurman Cosmo Kramer en Jason Alexander in de rol van zijn beste vriend sinds zijn jeugd, George Costanza. Dit deel was losjes gebaseerd op de ervaringen van komiek Larry David.

Zoals het geval zou zijn met elke show die bijna een decennium op televisie duurt, had Seinfeld een aantal zeer gedenkwaardige gaststerren. Het is niet verwonderlijk dat ze niet allemaal genoten van hun tijd op het programma. Hier is een blik op acteurs die cameo's maakten waar ze niet echt van genoten… en een paar die er echt van hielden.

8 Gehaat: Heidi Swedberg

Susan Ross in een scène van 'Seinfeld&39
Susan Ross in een scène van 'Seinfeld&39

Heidi Swedberg's rol in Seinfeld had zoveel meer kunnen zijn dan een stukje. Ze werd gecast om de vriendin van George, Susan Ross, te spelen. Wat ze ontdekte was dat de centrale cast in de show een zeer hechte groep was en als je niet meteen geleerde, konden de gevolgen terminaal zijn.

Een simpele opmerking van Louis-Dreyfus over hoe moeilijk het blijkbaar was om met Swedberg samen te werken, werd het doodvonnis van haar personage. 'Wil je haar niet gewoon vermoorden?' de actrice had naar verluidt gevraagd. Seinfeld deed dat en vermoordde Susan.

7 Gehaat: Megan Mullally

Net als Swedberg is Megan Mullally een andere actrice die wat Seinfeld betreft bijna zoveel meer had. Er was niets mis met haar verschijning als Betsy, een korte tijd vriendin van George in aflevering 19 van seizoen 4.

Seinfeld heeft echter toegegeven dat ze een sterke strijd had om Elaine te spelen, maar verloor van Louis-Dreyfus. Haar uiteindelijke kleine rol verbleekt in vergelijking met de 169 afleveringen die ze als Elaine had kunnen hebben.

6 Geliefd: Jon Favreau

Jon Favreau in zijn cameo als clown in 'Seinfeld&39
Jon Favreau in zijn cameo als clown in 'Seinfeld&39

Vandaag de dag is Jon Favreau een ervaren regisseur, acteur en komiek. Dat was niet het geval toen hij in 1994 zijn cameo op Seinfeld maakte. Hij acteerde nog maar ongeveer twee jaar daarvoor en het was zijn eerste rol ooit op tv.

Zelfs toen speelde hij alleen een clown in de 20e aflevering van seizoen 5. Het was misschien maar een heel klein deel, maar zoals het gezegde luidt: je vergeet je eerste nooit.

5 Gehaat: Al Roker

Journalist Al Roker in 'Seinfeld&39
Journalist Al Roker in 'Seinfeld&39

Beroemde NBC-weerman Al Roker was ooit te zien als zichzelf in de 10e aflevering van seizoen 5, getiteld The Cigar Store Indian. Hoewel zijn rol beperkt was tot slechts een paar minuten, is Roker sindsdien de hele aflevering in een heel ander licht gaan zien.

Zonder expliciet kritiek te hebben op Seinfeld, heeft de journalist sindsdien de raciale ondertoon tegen inheemse Amerikanen veroordeeld die in de aflevering aanwezig waren.

4 Geliefd: James Spader

De personages van James Spader zijn heel herkenbaar. Van Alan Shore in Boston Legal en The Practice tot de meer recente Raymond Reddington op The Blacklist, ze hebben allemaal een smaak die uniek is voor hem: hij injecteert altijd een vleugje goofy, zelfs in zijn meest serieuze personages.

Dat is misschien de reden waarom hij zo goed werkte als Robert California in The Office. Hetzelfde kan gezegd worden van zijn enige memorabele cameo als Jason 'Stanky' Hanky in Seinfeld in '97.

3 Gehaat: Rob Schneider

Rob Schneider als Bob in zijn cameo 'Seinfeld&39
Rob Schneider als Bob in zijn cameo 'Seinfeld&39

Rob Schneider had zes jaar ervaring bij Saturday Night Live onder zijn riem toen hij zijn gastrol in Seinfeld in seizoen 7 op zich nam. Hij speelde een personage genaamd Bob Grossberg, een nieuwe medewerker van Elaine die een gehoorstoornis had. Elaine denkt niet dat het probleem echt is, ze vermoedt dat hij het alleen maar doet alsof om werk te vermijden.

Het personage werd niet erg gewaardeerd door het publiek, dat zijn verhaal over het algemeen plat en niet grappig vond.

2 Geliefd: Courteney Cox

Courteney Cox met Jerry Seinfeld in 'Seinfeld&39
Courteney Cox met Jerry Seinfeld in 'Seinfeld&39

Fans zijn van Courteney Cox gaan houden als Monica Geller in Friends. Wat de meesten van hen misschien niet weten, is dat Monica misschien niet alles was geweest wat ze was als Cox geen korte ervaring op Seinfeld had gehad. Ze was ook maar in één aflevering te zien, zoals Seinfelds vriendin Meryl heette.

Ze slaagde er echter in om op te pikken hoe de co-sterren elkaars rug hadden en droeg dezelfde geest naar Friends. "Ik heb net een Seinfeld gedaan, en ze helpen elkaar allemaal", vertelde ze naar verluidt aan haar nieuwe collega's. "[Dus] voel je vrij om het me te vertellen. Als ik iets grappigers zou kunnen doen, wil ik het doen."

1 Gehaat: Denise Richards

Denise Richards in haar cameo 'Seinfeld&39
Denise Richards in haar cameo 'Seinfeld&39

Starship Troopers-ster Denise Richards was 21 jaar oud toen ze te zien was in een aflevering van seizoen 4 van Seinfeld. Ze portretteerde de 15-jarige dochter van een personage genaamd Russell Dalrymple. Dit is waar de dingen een beetje raar begonnen te worden. Haar rol betrof een scène waarin ze verondersteld werd te bukken en haar decolleté bloot te leggen.

George wordt betrapt door Russell die naar haar staart en krijgt daarvoor een reprimande. Terwijl Richards als acteur oud genoeg was om zo'n rol te spelen, is de indruk dat een volwassen man naar een tiener lonkt genoeg om iedereen ineenkrimpen.

Aanbevolen: