3 dansers die een hekel hadden aan dansen met de sterren (en 17 die er dol op waren)

Inhoudsopgave:

3 dansers die een hekel hadden aan dansen met de sterren (en 17 die er dol op waren)
3 dansers die een hekel hadden aan dansen met de sterren (en 17 die er dol op waren)
Anonim

Toen Dancing with the Stars halverwege de jaren 2000 debuteerde, was het een rare tijd voor reality-tv. We zagen veel series die beroemdheden uit de C- en D-lijst namen en ze in ongebruikelijke situaties brachten, of het nu was om ze met elkaar te boksen, van een hoge duik te springen of te proberen te overleven in de jungle. Er was dus weinig reden om niet aan te nemen dat Dancing with the Stars uit hetzelfde hout gesneden was, en weer een kortstondige nieuwigheidsshow zou zijn die iedereen snel vergat.

Die veronderstelling had niet meer verkeerd kunnen zijn. Niet alleen heeft het al 27 seizoenen achter de rug, maar Dancing with the Stars trekt ook nog steeds gemiddeld meer dan 10 miljoen kijkers per aflevering. Als zodanig is het kaliber van beroemdheden dat de show aantrekt ook aanzienlijk verbeterd, gaande van voornamelijk bestaande uit aangespoelde sterren van gisteren tot mensen die nog steeds relevant zijn - en in sommige gevallen zelfs A-listers. Bovendien heeft DWTS ook nieuw leven ingeblazen in de carrières van beroemdheden die al een tijdje uit het publieke oog waren, in tegenstelling tot het carrièrevernietigende stigma dat veel andere realityshows met zich meebrengen.

De meeste beroemde deelnemers aan DWTS lijken de tijd van hun leven te hebben in de show, maar het is altijd moeilijk om te vertrouwen op wat je op het scherm ziet in een realityshow. Dat gezegd hebbende, het lijkt erop dat de meerderheid van de beroemde gezichten die op DWTS hebben gecalypsoed, tangoed en foxtrots waren, zich echt vermaakten… toon.

20 Spijt van: Mischa Barton

Mischa Barton danst
Mischa Barton danst

Nadat ze beweerden dat de producers van DWTS letterlijk jaren bezig waren om haar in de show te krijgen, stemde seizoen 22-deelnemer Mischa Barton (The O. C.) er uiteindelijk mee in om deel te nemen op voorwaarde dat ze volledige creatieve controle over haar kostuums en de verschillende ontwerpaspecten van haar dansnummers.

Barton zei later dat haar inderdaad die controle van tevoren was beloofd, maar dat ze er niet veel van kreeg toen ze eenmaal aan boord was. Ze klaagde niet alleen dat haar creatieve inbreng werd genegeerd, maar beweerde ook dat ze slecht werd behandeld door danspartner Artem Chigvintsev. Barton zegt dat de show meer over populariteit gaat dan over dansvaardigheid, en vergelijkt de ervaring zelfs met deelname aan The Hunger Games en zegt dat ze opgelucht was dat ze zo snel werd weggestemd.

19 Ik vond het geweldig: Chris Jericho

Afbeelding
Afbeelding

Nadat hij aarzelde om zijn dansschoenen aan te trekken totdat voormalig WWE-collega Stacy Kiebler hem erover had aangepraat na het plezier dat ze had in de show, had pro-worstelicoon Chris Jericho niets dan goede dingen te zeggen over zijn stint op Dancing Met De Sterren.

Jericho was niet alleen dankbaar voor het leren van een nieuwe vorm van performancekunst, maar was ook dankbaar voor de manier waarop DWTS hem naar dat volgende plateau van beroemdheden stootte. Zoals hij in een interview uitlegde: "Je doet Dancing With The Stars voor een paar weken, en je bent op The Tonight Show, je bent op Ellen, je bent op Entertainment Tonight, al die dingen." Zijn grootste klacht is zelfs dat de show ervoor koos om zijn repetities met zijn dansfeest als super serieus af te schilderen, terwijl de twee het echt geweldig hadden.

18 Vond het geweldig: Rumer Willis

Afbeelding
Afbeelding

In slechts een paar jaar tijd ging Rumer Willis om haar eigen redenen van de schijnbaar verlegen dochter van Bruce Willis en Demi Moore naar een begrip op zich. En het v alt niet te ontkennen dat een van haar eerste grote acts op weg naar het sterrendom was toen ze seizoen 20 van Dancing With The Stars won.

Ondanks het feit dat haar optreden in de show haar hielp haar droom om op Broadway te spelen te verwezenlijken door haar een hoofdrol te geven in de nieuwste productie van Chicago, zegt Willis dat ze het nog steeds mist om op DWTS te zijn. Ze vertelde E! Nieuws: "Voor mij zou ik willen dat ik nog steeds aan het dansen en leren was. Het is zo leuk en ik wou dat ik een heel seizoen had kunnen doen, zodat ik alle verschillende dansen kon blijven leren."

17 Ik vond het geweldig: Jennie Garth

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de cast van Beverly Hills 90210 de laatste tijd een hot topic is, gezien de combinatie van de aangekondigde reünieshow/special/wat het ook gaat worden en het vroegtijdig overlijden van Luke Perry, zijn velen van hen in het publieke oog in verschillende hoedanigheden sinds de serie uit de lucht ging. Voor Jennie Garth was een van haar meest opmerkelijke optredens na 90120 in de DWTS-balzaal tijdens seizoen vijf, waar ze de halve finale bereikte.

Garth's echtgenoot, acteur Peter Facinelli (Twilight), zegt dat ze zich meer op haar gemak voelt in personages wanneer ze 'optreedt' en dat haar ervaring met DWTS haar heeft geholpen dat te overwinnen. Sindsdien heeft ze een nieuw zelfvertrouwen gekregen om zichzelf te zijn voor de camera's en ontdekte ze dat ze meer een natuurlijke artiest is dan ze dacht dat ze was.

16 Ik vond het geweldig: meneer T

Afbeelding
Afbeelding

Veel van de beroemdheden die op DWTS verschijnen, doen dit voor de carrièreboost, de uitdaging of gewoon omdat ze denken dat het leuk zal zijn. Maar sommigen doen het om veel nobelere, veel persoonlijkere redenen.

De acteur die al bijna vijf decennia in de wereld bekend staat als Mr. T, vocht in de jaren '90 tegen lymfoom en zag DWTS als een kans om kankeronderzoek te ondersteunen. Hij zei dat hij aan het dansen was ten voordele van de Shriners Hospitals for Children en het St. Jude Children's Research Hospital, en bracht zelfs de meest cynische juryleden (en zeker veel van zijn kijkers) tot tranen toe met zijn emotionele uitvoering van het nummer Amazing Grace dat volgde. door zijn eigen verhaal van tragedie en triomf te vertellen."Het was een geweldige ervaring", zei meneer T tijdens zijn afscheidstoespraak op zijn laatste avond in week vier.

15 Ik vond het geweldig: Melissa Joan Hart

Afbeelding
Afbeelding

Fans van de klassieke Nickelodeon-sitcom Clarissa Explains It All die uitkeken naar de reboot kregen onlangs ontmoedigend nieuws toen werd aangekondigd dat de aanstaande revival in de wacht stond, zonder verdere informatie over de status van de toekomst vooruitzichten van het project.

Maar iedereen die specifiek een Melissa Joan Hart-fan is, heeft de actrice sinds haar hoogtijdagen in de jaren '90 op tal van manieren op het scherm kunnen zien, inclusief een gedenkwaardige wending tijdens seizoen negen van DWTS. Hart noemde het landen van een rol in de show "een droom die uitkomt" tijdens haar laatste toespraak en zei dat ze een geweldige tijd had met danspartner Mark Ballas en dat ze een vriendschap had gevormd met mede-deelnemer (en pro-snowboarder) Louie Vito.

14 Ik vond het geweldig: David Arquette

Afbeelding
Afbeelding

Acteur David Arquette maakte een persoonlijke moeilijke periode door net voordat hij in seizoen 13 bij de cast van DWTS kwam, waaronder enkele juridische problemen en een scheiding van vrouw Courtney Cox (ze zouden officieel twee jaar later scheiden). Het bleek dat zijn optreden in de show niet op een beter moment voor hem had kunnen komen.

Arquette zei dat zijn DWTS-ervaring hem echt hielp een positieve kijk te vinden in een donkere tijd, en vertelde PEOPLE: "Ik heb veel over mezelf geleerd in deze show. Ik heb veel geleerd over zelfwaardering en vreugde vinden in mijn leven en dingen doen die positief voor mij zijn." De acteur, die ook heeft geliefhebberd in professioneel worstelen, had een indrukwekkende zeven weken durende run op DWTS met partner Kym Herjavec.

13 Ik vond het geweldig: Bill Nye

Afbeelding
Afbeelding

Bill Nye heeft generaties mensen over wetenschap geleerd op een manier die leuk en gemakkelijk te verteren is. Hoewel niemand wist of hij de echte danskrakers had om te slagen op DWTS, bestond er geen twijfel over dat hij een genot zou zijn om naar te kijken met zijn kenmerkende merk van aanstekelijk enthousiasme.

Veel beroemdheden doen graag routines op DWTS die verwijzen naar waar ze beroemd om zijn, en weinig voorbeelden hiervan waren hilarischer dan Nye die boogie op 'She Blinded Me With Science'. De altijd spelende Nye verwerkte zelfs een beenblessure in een optreden en deed een opzettelijk stijve, robotachtige routine voor Daft Punk's "Get Lucky" - hoewel dat het optreden was dat hem naar huis stuurde. Toch vertelde Nye aan Good Morning America de ochtend na zijn DWTS-exit: "Het was het coolste. Het was geweldig."

12 Ik vond het geweldig: Margaret Cho

Afbeelding
Afbeelding

Betaaldagen voor films en tv-contracten zijn misschien goed bekend, maar waar we niet vaak over horen, is hoeveel geld beroemdheden mee naar huis nemen als ze in shows als Dancing with the Stars verschijnen. Nou, als dat het soort dingen is dat je niet uit wilt, moet je zeker geen cheque willen schrijven aan een uitgesproken ster als Margaret Cho.

Cho heeft liefdevol gesproken over haar tijd op DWTS tijdens het 11e seizoen, maar ze is ook niet verlegen geweest om toe te geven dat de mooie betaaldag geen pijn deed om haar blij te maken dat ze verscheen. In een interview op The View zei Cho dat ze $ 200.000 verdiende met haar tijd in de show, niet slecht voor iemand die het niet eens de afgelopen week drie heeft gehaald. Je vraagt je dan af hoe goed betaald de mensen moeten zijn die het einde halen.

11 Ik vond het geweldig: Steve-O

Afbeelding
Afbeelding

De carrière- en levenstrajecten voor iedereen die lid was van de succesvolle MTV-serie crew waren op zijn best inconsistent en in het slechtste geval ronduit tragisch. Hoewel niet de slechtste van de voormalige figuren, heeft Steve-O een aantal spraakmakende problemen gehad sinds de franchise na de derde film werd afgesloten.

Steve-O leek in eerste instantie misschien een van die nieuwe DWTS-deelnemers die voorbestemd was om het slechts een week of twee te halen en wordt ingeschakeld om wat extra buzz voor het seizoen te veroorzaken, de artiest duurde bewonderenswaardig vijf weken en versloeg zelfs vroege favorieten Belinda Carlisle en Denise Richards. Terwijl Steve-O zegt dat zijn agenten hem erin moesten slepen, is hij uiteindelijk blij dat hij DWTS heeft gedaan, omdat het de wereld bewees dat hij nuchter was en zijn leven op de rails kreeg.

10 Spijt van: Dorothy Hamill

Afbeelding
Afbeelding

Dancing with the Stars heeft verschillende Olympische schaatsers en gymnasten zien strijden, wat logisch is omdat bij deze sporten veel soorten talent betrokken zijn en veel overlappende vaardigheden met stijldansen. In feite zijn onder de seizoen-winnende kampioenen van de show kunstschaatser Kristi Yamaguchi (seizoen zes) en turnster Shawn Johnson (seizoen acht).

Tweevoudig Olympisch gouden medaille-winnende kunstschaatsster Dorothy Hamill hoopte in de voetsporen te treden van de atleten die haar voorgingen toen ze in het 16e seizoen meedeed aan de DWTS-competitie, maar moest zich kort daarna terugtrekken vanwege een ernstig ruggenmergletsel dat een grote rugoperatie vereiste en tot blijvende schade leidde. Hamill was een goede sport over haar terugtrekking en geeft de show niet de schuld van haar blessure, maar ze heeft er zeker spijt van dat het tot een ernstige en permanente rugblessure heeft geleid.

9 Ik vond het geweldig: Robert Herjavec

Afbeelding
Afbeelding

Verschillende haaien van ABC-zustershow Shark Tank hebben geprobeerd om te zien of ze net zo goed konden dansen als ze kunnen investeren: Mark Cuban in seizoen vijf, Robert Herjavec in seizoen 20 en Barbara Corcoran in seizoen 25.

Herjavec, destijds gescheiden van zijn eerste vrouw, kon het blijkbaar goed vinden met pro-partner Kym Johnson (die eerder toevallig de danspartner van Mark Cuban was) toen het paar een romantische relatie kreeg, trouwde en een tweeling kreeg jongens binnen slechts drie jaar nadat ze elkaar in de show hebben ontmoet. De toch al beroemde Johnson nam zelfs de achternaam van Herjavec aan. Het is veilig om te zeggen dat Robert extatisch is dat hij zich heeft aangemeld om DWTS te doen.

8 Ik vond het geweldig: Jaleel White

Afbeelding
Afbeelding

Jaleel White werd beroemd als zowel Steve Urkel in Family Matters als de stem van Sonic the Hedgehog in drie afzonderlijke tv-series en heeft al een volledige carrière achter de rug voor een acteur die pas begin veertig is. En, net als veel andere sterren die in de jaren negentig het meest bekend waren, zag White in de jaren 2010 een heropleving van de bekendheid, wat leidde tot verschillende tv-optredens, waaronder deelname aan DWTS voor zijn 14e seizoen.

Aanvankelijk schetsten mediaberichten over White's tijd op DWTS een negatief beeld en beeldden ze op de een of andere manier af wie niet de beste ervaring had. Maar White vertelde Glamour later: "Ik heb absoluut geen spijt dat ik naar deze show ben gegaan", en zei dat hij het geweldig vond om tijd door te brengen met muzieklegende Gladys Knight (die eerder zijn moeder speelde in een kortstondige sitcom genaamd Charlie and Company).

7 Ik vond het geweldig: Bindi Irwin

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het moeilijk is om niet over Robert en Bindi Irwin te praten zonder ook te denken aan het tragische overlijden van hun beroemde vader, zetten de twee zeker zowel de passie van hun vader voor dieren als het enthousiasme voor het leven voort.

Onder de al lange lijst van prestaties die de jonge Irwins hebben bereikt, slaagde Bindi erin om seizoen 21 van DWTS te winnen toen hij nog maar 17 jaar oud was. Tijdens haar overwinningstoespraak sprak Bindi over hoeveel het voor haar betekende om op de show te zijn en hoe het de zoveelste manier was om uiteindelijk de aandacht te vestigen op het voortdurende werk van haar en haar familie op het gebied van dierenbescherming. Om haar overwinning des te indrukwekkender te maken, was haar seizoen vooral muzikaal zwaar en omvatte ze onder meer Nick Carter (Backstreet Boys) en Carlos PenaVega (Big Time Rush).

6 Vond het geweldig: Mario Lopez

Afbeelding
Afbeelding

Een andere ster die zegt dat hij DWTS verschillende keren heeft afgewezen voordat hij eindelijk rondkwam, Mario Lopez vertelde Larry King in 2013 dat hij toegaf omdat DWTS de favoriete show van zijn moeder was. En als je bedenkt hoe goed hij het deed op de show - hij eindigde op de tweede plaats - blijkt dat moeder het soms echt het beste weet.

Lopez vertelt met grote trots over zijn tijd op DWTS en schept op hoe een van zijn routines werd verkozen tot een van de beste in de geschiedenis van de show in een fan-enquête. Lopez vond ook liefde in de show, met danspartner Karina Smirnoff voor twee jaar nadat hun seizoen was ingepakt - hoewel het eindigde in een rommelige breuk te midden van beschuldigingen dat Lopez ontrouw was.

5 Ik vond het geweldig: Jerry Springer

Afbeelding
Afbeelding

Jerry Springer heeft misschien een carrière opgebouwd door een beroep te doen op de kleinste gemene deler, maar niemand kan de man ervan beschuldigen geen slimme zakenman te zijn. De Jerry Springer Show overleefde zowat al zijn tijdgenoten in de talkshow en bleef maar liefst 27 jaar in de ether.

Springer verscheen al vroeg in de serie en wist de top vijf van het derde seizoen van DWTS te bereiken. In een verrassend aangrijpende exit-speech die hem zelfs deed stikken, bedankte Springer DWTS genadig voor het feit dat hij hem had en sprak de hoop uit dat iedereen het soort "moment in het leven" kan hebben dat hij gelukkig had in de show. Maar dat was natuurlijk nadat hij een aantal van zijn gebruikelijke goedkope oneliners had weggegooid, waaronder "Op mijn leeftijd schudden we geen heupen … we vervangen ze."

4 Ik vond het geweldig: Jennifer Grey

Afbeelding
Afbeelding

Alleen al door het herhalen van VHS-weergaven, zijn de iconische dansscènes van Jennifer Grey in Dirty Dancing zelfs miljoenen, zo niet miljarden keren bekeken. Het is veel om waar te maken, en het is misschien niet verwonderlijk dat haar latere acteercarrière niet veel draaide om dansrollen.

Maar Gray besloot uiteindelijk dat ze klaar was om de wereld te laten zien dat ze nog steeds de bewegingen had, zelfs als ze op een leeftijd was waarop niemand haar Baby noemde - of haar in een hoek zette - meer. En ja hoor, ze nam de kroon mee naar huis als de winnaar van het elfde seizoen van de DWTS met een mix van frisse routines en degenen met openlijke nostalgie. Helaas was haar Dirty Dancing-partner, Patrick Swayze, slechts een jaar eerder overleden en kreeg ze haar grote overwinning niet te zien.

3 Ik vond het geweldig: Steve Guttenberg

Afbeelding
Afbeelding

Steve Guttenbergs aanstekelijke glimlach is de laatste tijd veel op televisie te zien vanwege zijn terugkerende rol als eindeloos optimistische leraar in de op nostalgie gebaseerde sitcom The Goldbergs uit de jaren 80. Het blijkt dat Guttenberg in feite gewoon een licht overdreven versie van zijn echte zelf speelt in die show, altijd glimlachend en altijd dankbaar om te zijn waar hij ook is op een bepaald moment.

Het is dan ook helemaal niet verrassend dat hij hetzelfde voelde over zijn tijd bij DWTS. Guttenberg genoot duidelijk van elke minuut die hij aan de show doorbracht, en hij straalde tijdens zijn exit-interview breder dan veel seizoenswinnende kampioenen doen terwijl ze hun trofeeën hijsen. Als DWTS ooit een goede sportprijs voor de meest genadige verliezer in het leven heeft geroepen, zou het de Steve Guttenbergprijs moeten heten.

2 Ik vond het geweldig: Lea Thompson

Afbeelding
Afbeelding

Als Lea Thompson letterlijk stopte met acteren na het voltooien van haar rol in de Back to the Future-trilogie, zou ze net zo goed herinnerd en gerespecteerd worden als ze nu is. Bovendien overleefde haar carrière niet alleen de vrouwelijke hoofdrol, maar ook de inter-species-liefdesbelang in Howard the Duck, dus dat bewijst dat Thompson iets heel speciaals is.

Thompson kwam in 2014 bij DWTS voor het 19e seizoen van de show en bereikte bijna de halve finale. Op Good Morning America, de dag na haar laatste aflevering, zei ze dat haar en danspartner Artem Chigvintsev "een geweldige tijd hadden" en dat ze " altijd aan het lachen waren". Vervolgens prees ze de show voor wat het fysiek voor haar deed en zei: "Ik voel me zoveel beter dan ik me in 15 jaar heb gevoeld."

1 Spijt van: Wendy Williams

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs onder de beroemdheden die niet over hun tijd op DWTS hebben gestampt, zijn de meeste klachten nogal lauw. Dat is niet het geval voor tv-persoonlijkheid Wendy Williams, die nauwelijks een vriendelijk woord over de show kon uitbrengen en er behoorlijk verontrustende beschuldigingen naar uitte.

In een ongefilterde verschijning op TODAY in 2014 beweerde Williams dat DWTS scriptt wat de sterren zeggen tijdens de clips in confessionele stijl. Ze beweerde ook dat de show haar probeerde te vormen tot een stereotiep 'Boze zwarte vrouw'-type, en dat haar tijd in de show handig werd ingekort toen ze duidelijk maakte dat ze niet geïnteresseerd was in het voldoen aan hun verzonnen verhaal voor haar. Williams wees er ook op dat haar beweringen overeenkomen met soortgelijke gevoelens van mede-DWTS-concurrent NeNe Leakes (The Real Housewives of Atlanta).

Aanbevolen: