2 Acteurs die er spijt van hadden dat ze bij Sons Of Anarchy waren (en 18 die er dol op waren)

Inhoudsopgave:

2 Acteurs die er spijt van hadden dat ze bij Sons Of Anarchy waren (en 18 die er dol op waren)
2 Acteurs die er spijt van hadden dat ze bij Sons Of Anarchy waren (en 18 die er dol op waren)
Anonim

Als het op televisie aankomt, zijn er maar een handvol shows geweest die even bewonderd worden door zowel fans als de acteurs op de set. Dat kan zijn omdat het niet eenvoudig is om een succesvolle televisieshow te maken en iedereen tegelijk tevreden te stellen, vooral de acteurs. Ze hebben allemaal ego's, sommige groter dan andere, en het kan achter de schermen chaos veroorzaken, waardoor het moeilijk is om aan de show te werken voor zowat iedereen die eraan werkt.

Dan is er Sons of Anarchy, een Shakespeare-drama met een motorbende uit een fictieve stad in Californië genaamd Charming. De show was brutaal voor kabeltelevisie en deed uiteindelijk dingen die we nog nooit eerder op televisie hebben gezien.

Maar hoewel de show hardcore overkwam, was het gevoel op de set bijna altijd aangenaam. Kurt Sutter had zijn problemen tijdens het regisseren van de show vanwege zijn passie achter zijn project. Zijn persoonlijkheid veroorzaakte soms vijandigheid tussen andere acteurs en hemzelf, maar het bleef nooit lang overeind.

Met andere woorden, zowat iedereen die ooit op Sons of Anarchy was, vond het absoluut geweldig om erbij te zijn en met de andere sterren in de show samen te werken. Laten we eens kijken naar de 18 mensen die graag in de show waren en de twee die er een hekel aan hadden.

20 Ik vond het geweldig: Annabeth Gish (Lt. Althea Jarry)

Afbeelding
Afbeelding

Hadden we luitenant Althea Jarry maar een paar seizoenen voor het einde van de show ontmoet. Misschien zouden we een andere waardering hebben voor haar algehele acteercapaciteiten. Ze is iemand die al heel lang bestaat en dat komt omdat ze erg goed is en erg onderschat voor haar werk op het scherm.

Haar liefde voor de show was pas duidelijk nadat ze was benaderd voor de rol. Ze had de eerste twee seizoenen gekeken, maar stopte toen omdat ze het te druk had om opgesloten te raken in een serie. Nadat haar de rol was aangeboden, keek ze echter naar het vijfde en zesde seizoen, wat haar ertoe bracht een zeer snelle beslissing te nemen om zich bij de cast aan te sluiten.

19 vond het geweldig: Ray McKinnon (Lincoln Potter)

Afbeelding
Afbeelding

Ray McKinnon bestaat al sinds 1989 toen hij opdook als state trooper op Driving Miss Daisy. Hij kreeg ook rollen in Bugsy, Apollo 13, O Brother, Where Art Thou?, The Blind Side en Mud, naast vele andere films. Hij was geen fan van de show toen Kurt Sutter hem benaderde om mee te doen.

Maar het was niet omdat hij de show haatte, hij keek er gewoon nooit naar. Dus hij dook er meteen in en keek het hele seizoen twee in twee dagen, en werd meteen een fan. Hij vond alles geweldig en voelde zich vereerd dat hij werd gevraagd om zich bij de cast aan te sluiten.

18 Spijt van: Marilyn Manson (Ron Tully)

Afbeelding
Afbeelding

Toen hij oorspronkelijk betrokken raakte bij Kurt Sutter en Sons of Anarchy, dacht Marilyn Manson alleen dat hij een nummer voor de show zou gaan doen, niet dat hij een belangrijk personage zou worden in het laatste seizoen van de show. De enige reden dat hij zelfs maar op het idee kwam om in de show te zijn, was omdat zijn vader rouwde om het verlies van zijn vrouw, Marilyns moeder, en van de show hield.

Maar na het bespreken van de opties over een nummer, werd het er veel meer bij betrokken en werd de rol van de leider van de Broederschap, Ron Tully, aan hem toevertrouwd. Hij wist alles van de rol en begreep waar hij aan begon, maar was het nooit echt van plan.

17 Hield ervan: Titus Welliver (Jimmy O'Phelan)

Afbeelding
Afbeelding

Titus Welliver is een veelzijdige acteur die geboren is om zowat elke rol te spelen die hij maar wilde op televisie. Enkele van zijn meer memorabele rollen waren Dr. Mondzac in NYPD Blue, Silas in Deadwood, Glenn Childs in The Good Wife, Dominic Barone in Suits, Felix Blake in Agents of S. H. I. E. L. D., Harry Bosch over Bosch en Jimmy O'Phelan over Sons of Anarchy.

Maar de enige rol die hij echt graag speelde, was Jimmy O. omdat Kurt Sutter hem toestond om echt in het kunstenaarschap achter zijn personage te komen. Door hem zoveel ruimte te geven om zijn eigen versie te creëren van hoe hij zich Jimmy voorstelde, kon Titus echt verliefd worden op de show.

Wist je dat zijn Ierse accent nep was?

16 vond het geweldig: Mark Boone Junior (Bobby)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel hij tijdens interviews soms overkomt als een diva door altijd politiek correct te zijn en nooit iemand anders meer krediet te geven dan hij zichzelf geeft, is dat geen factor als het gaat om zijn tijd op Sons of Anarchy.

Hij vond het heerlijk om bij alle jongens te zijn en was altijd een van de betere acteurs in de show, wat Kurt Sutter hielp om in de loop der jaren een meer dynamische rol voor hem te creëren. Hij wilde er zelfs zijn voor de laatste paar afleveringen, nadat hij hem uit de show had geschreven, maar ze weigerden hem binnen te laten.

15 Hield ervan: Drea de Matteo (Wendy Case)

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer we Wendy voor het eerst ontmoeten, is ze een worstelende verslaafde die zwanger is van Jax' zoon, Able. Maar haar verslaving veroorzaakte bijna de dood van haar pasgeboren zoon en ze was meteen het meest gehate personage in de show.

Drea de Matteo creëerde de persoon die we haatten en kon haar vervolgens in de loop der jaren optillen, waardoor ze iemand werd waarmee de kijkers de nadruk legden. Ze deed het omdat ze van de show hield. Ze had eigenlijk een hekel aan het doen van tafellezingen en miste er veel, omdat ze de uitkomst van de afleveringen niet wilde weten. Ze wilde gewoon haar scènes doen en naar huis gaan om de show te bekijken.

14 Hield ervan: Dayton Callie (Wayne Unser)

Afbeelding
Afbeelding

Het oorspronkelijke plan voor Sheriff Unser was om hem in een paar afleveringen te laten zien en dan verder te gaan. Maar Dayton Callie is geen voorbijganger en zijn optreden als Wayne Unser was zo meeslepend dat Kurt Sutter geen andere keuze had dan hem terug te brengen. Hij was zelfs buitengewoon belangrijk in de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Naast het genieten van zijn tijd op de set en het opschieten met zowat de hele cast, had Dayton veel respect voor Kurt Sutter. Toen hem werd gevraagd hoe het verhaal van Unser eindigde, antwoordde hij met: "Als [Kurt] me wil uitschakelen, schakelt hij me uit. Het is zijn show. Het waren zeven goede jaren…"

13 Hield ervan: Winter Ave Zoli (Lyla Winston)

Afbeelding
Afbeelding

Van pornoster tot vaste serie, Winter Ave Zoli nam de rol van Lyla Winston op zich en maakte er haar eigen ding van. Ze is een mooie actrice die gemakkelijk niets meer had kunnen zijn dan een vrouw die als Lyla voor de club werkte, maar ze was in staat om die rol in de loop van zeven seizoenen om te zetten in iets meer betekenis.

Ze heeft zichzelf altijd beschouwd als een fan van de show en werd geïnspireerd door de optredens van Charlie Hunnam, Katey Sagal en Ron Perlman. Ze profiteerde van haar tijd in de serie door van hen te leren en zichzelf een betere actrice te maken. Het maakte haar ook een grote fan van motorfietsen.

12 Hield ervan: W alton Goggins (Venus Van Dam)

Afbeelding
Afbeelding

Vanwege zijn tijd op The Shield, was Kurt Sutter altijd van plan om W alton Goggins nooit te gebruiken, omdat het publiek moeite zou hebben om de personages tussen de twee shows te scheiden. De enige manier waarop het zou kunnen werken, zou zijn als Goggins de compleet tegenovergestelde rol zou spelen in Sons of Anarchy. Dus speelde hij het personage Venus Van Dam.

Sinds hij eerder met Kurt werkte, was W alton al goed bevriend met hem en had hij geen moeite om met de rest van de bemanning om te gaan. Hij had zoveel respect voor de jongens op de set dat hij ze niet in de steek wilde laten en toen hij de set verliet, zette hij zijn beste optreden neer.

11 Hield ervan: Robin Weigert (Ally Lowen)

Afbeelding
Afbeelding

Sons of Anarchy had gedurende hun zeven seizoenen een paar verschillende advocaten, maar de casting stopte toen Robin Weigert de rol overnam. Haar optreden werd onderschat omdat ze nooit genoeg kans kreeg om kijkers haar bereik te laten zien. Dat weerhield haar er niet van om elke keer het beste van zichzelf te geven op het scherm.

Ze wist dat ze in een goede situatie kwam tijdens de show en kende al een paar mensen die eraan werkten. Dus was ze overstuur toen het moest eindigen vanwege de manier waarop de show als een broederschap of studentenvereniging werd, en toen je eenmaal binnen was, was je erbij. Die familiale sfeer hielp haar werk veel gemakkelijker te maken.

10 Ik vond het geweldig: Theo Rossi (Juice)

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens een interview in 2015 werd Theo Rossi gevraagd waarom Kurt Sutter werd afgesnauwd bij The Emmy's en zijn antwoord was perfect. Hij zei: "Ik moet je zeggen, ik zeg dit niet omdat ik een grote fan ben van Sons, want ik ben een grote fan van de show en ik kon een beetje afstand nemen van het feit dat ik een van de mensen erop. Het acteerwerk was fenomenaal. Het verhaal is ongelooflijk aangrijpend. Maar waarom [afgekeurd worden]? Ik weet het niet."

Natuurlijk is Juice een fan van de show. Hij is een zeer gecompliceerd personage dat in staat was een van de jongens te blijven waar alle fans voor geworteld zijn, zelfs als hij domme fouten maakte. Zijn neerwaartse spiraal is een van de beste karakterbogen van de hele show.

9 Adored It: Ally Walker (Agent June Stahl)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Clay en Gemma meer pijn en strijd in Jax' leven veroorzaakten dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen, waren ze nog steeds niet half zo gehaat als Agent June Stahl, een van de grootste personages en engste schurk van de show.

Agent Stahl werd gespeeld door de fantastische Ally Walker, die met Kurt Sutter aan The Shield werkte en de rol kreeg van die vriendschap. Dus kwam ze in de show al bevriend met Kurt. Het duurde niet lang voordat ze op de jongens groeide en een deel van hun familie werd. Ze heeft gezegd hoe grappig ze waren om mee te werken en het was een eer om deel uit te maken van deze show.

8 Hield ervan: Tommy Flanagan (Chibs)

Afbeelding
Afbeelding

Toen Sons of Anarchy begon met filmen, waren er maar een paar namen die redelijk bekend waren. Afgezien van Ron Perlman, was Tommy Flanagan waarschijnlijk de meest bekende acteur in de show die al in films als "Braveheart" en "Gladiator" verscheen, dus de fans kenden hem al.

Tijdens de zeven seizoenen van de show heeft Tommy de cast altijd zijn familie genoemd. Hij praat nog steeds met veel van de jongens van de show en heeft nog nooit iets slechts gezegd over zijn tijd in de show. Hij hield van de tijd op de show en blijft een motorrijder die beweert elke dag te rijden omdat autorijden in LA gewoon gek is.

7 Ik vond het geweldig: Kim Coates (Tig)

Afbeelding
Afbeelding

Net als de rest van de hoofdcast van de show, hield Kim Coates er absoluut van om aan de set van Sons of Anarchy te werken. De bewondering die veel van deze acteurs voor de show hebben, heeft veel te maken met hun personages en hoe elk zo verschillend is van de ander.

In het begin is Tig een van de meest gehate personages waarvan we tegen het einde van seizoen twee niet anders kunnen dan van te houden. Toen hij Donna in het eerste seizoen uitschakelde en loyaal was aan één man, Clay, haatten de fans hem. Maar Kim was in staat om van hem een sympathieke man te maken die in de loop der jaren opgroeide en van zijn fouten leerde.

6 Hield ervan: Ryan Hurst (Opie)

Afbeelding
Afbeelding

Vóór Sons of Anarchy was Ryan Hurst vooral bekend als Gary Bertier uit Remember The Titans. Maar sinds hij zichzelf in Opie heeft veranderd, kan bijna niemand zich herinneren dat dit dezelfde man is uit die Disney-voetbalfilm met Denzel Washington. Hij is niet langer Gary Bertier, hij is Opie. En hij vindt het geweldig.

Ryan heeft in veel interviews gezegd dat hij besloot zich bij de cast aan te sluiten omdat hij een baard zou kunnen laten groeien en motorrijden. Hij hield ook van het idee om in de show te zijn vanwege de cast. Hij is ook een goede kerel in het echte leven en respecteert de liefde die de bemanning op de set had. Hij heeft nooit kwaad over de show gesproken en zal dat ook nooit doen.

5 vond het geweldig: Maggie Siff (Dr. Tara Knowles)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de meeste cast graag aan Sons of Anarchy werkten, waren slechts enkelen van hen zelf echte hardcore fans en Maggie Siff was een van hen. Ze landde de rol en maakte er de meest memorabele uitvoering van haar carrière van.

Ze hield van het personage, Tara, dat ze speelde. Dus ze had deze waardering voor de verhaallijn van het personage door de seizoenen heen en dat bleek week na week uit met haar geweldige uitvoeringen. Ze was zo'n fan en ze vond het zo leuk om aan de show te werken dat ze tijdens de seriefinale haar tranen niet kon bedwingen.

4 Hield ervan: Jimmy Smits (Nero Padilla)

Afbeelding
Afbeelding

Het duurde maar een paar ontmoetingen met Kurt Sutter voordat Jimmy Smits besloot zich bij de cast aan te sluiten. Hij was enthousiast over de show omdat hij al werkte met een van de belangrijkste regisseurs van de show, Paris Barclay, van NYPD Blue. Hij was ook bevriend met Ron Perlman en was geïnteresseerd in de rol omdat hij zo'n fan was van Sons.

Hij vond het zelfs geweldig om samen te werken met zijn echte vrouw, Wanda De Jesus, die Carla speelde. Jimmy was niet alleen een fan, Carla ook. Ze maakte het Jimmy onmogelijk om deze kans af te slaan en de rest was geschiedenis.

3 vond het geweldig: Katey Sagal (Gemma Teller Morrow)

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk hield Katey Sagal van Sons of Anarchy, haar man is Kurt Sutter, de maker van de show. Dat had echter niets te maken met haar passie voor de rol die hij voor haar creëerde. Toen hij haar benaderde met zijn idee voor een motorbendeshow waarin ze de matriarch van de club zou spelen, was ze helemaal klaar.

De grootste schurk van de show was ook de hoeksteen achter het succes. Stel je voor hoe Charming eruit zou zien zonder dat Katey Sagal met haar glock rond een voetbalmoeder zwaaide die haar uitschakelde. Ze vond het heerlijk om de rol te spelen en elke dag op de set bij alle mensen te zijn. Ze is misschien wel de grootste supporter van de show.

2 Spijt van: Ron Perlman (Clay Morrow)

Afbeelding
Afbeelding

"Toen ik klaar was, was ik klaar", zei Ron Perlman toen hem werd gevraagd naar zijn leven na de ondergang van zijn personage, Clay Morrow, in Sons of Anarchy.

Sinds de tijd van Ron Perlman op Sons eindigde, is hij kritisch geweest over de manier waarop de verhaallijn van zijn personage eindigde. Hij is nooit bang om zijn frustraties te uiten over de manier waarop Kurt Sutter Clay's karakterboog ontwierp, vooral hoe hij hem niet het juiste afscheid gaf tijdens zijn laatste momenten in de show.

Hij is er zo verbitterd over geworden, hij heeft geprobeerd vragen over de show te vermijden en heeft zelfs zijn best gedaan om mensen te vertellen dat hij de seriefinale nog nooit heeft gezien en dat hij stopte met kijken na zijn de ondergang van het personage.

1 Hield ervan: Charlie Hunnam (Jax Teller)

Afbeelding
Afbeelding

Zeven jaar lang was Charlie Hunnam de grootste ster in de hitshow van FX-netwerken, Sons of Anarchy. Hij speelde de rol van Jax Teller, een dynamische rol waarin hij worstelde met de balans tussen het opvoeden van een normaal gezin en de leider zijn van de motorbende SAMCRO.

Omdat hij van de rol hield en van iedereen met wie hij werkte, zette Charlie zich er volledig voor in. Hij deed niets anders tijdens het filmen en heeft zeven jaar lang nooit een auto bestuurd. Hij had een motorfiets en bracht zoveel mogelijk tijd door met echte motorrijders om een gevoel van authenticiteit voor de rol te behouden. Hij had ook een kast vol geruite overhemden om alles zo dicht mogelijk bij het personage te houden.

Aanbevolen: