Dit zijn de moeilijkst te bekijken momenten van Matt Lauer

Inhoudsopgave:

Dit zijn de moeilijkst te bekijken momenten van Matt Lauer
Dit zijn de moeilijkst te bekijken momenten van Matt Lauer
Anonim

In november 2017 werd televisiepersoonlijkheid Matt Lauer ontslagen bij zijn langdurige baan als presentator van NBC's ochtendnieuws en talkshow, Today. Dit kwam na beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen het beroemde anker door meerdere vrouwen - van wie de meesten collega's van hem waren. Andrew Lack - toen nieuwsvoorzitter bij het netwerk - gaf een verklaring af waarin stond dat het gedrag van Lauer 'een duidelijke schending van de bedrijfsnormen' vormde.

Het betekende het einde van bijna 25 jaar dat de gastheer op NBC had doorgebracht. Nu 64 jaar oud, moet Lauer nog een nieuwe bron van formeel werk vinden, ondanks zijn beweringen dat hij zou terugkeren naar televisieschermen. Sinds zijn vertrek uit Today, en in het licht van de aard van beschuldigingen tegen hem, zijn de meeste van zijn on- en off-air-momenten opnieuw geanalyseerd door een geheel andere lens.

Oude interviews en uitwisselingen met collega's en gasten blijken nu bereden te worden met heel wat huiveringwekkende momenten. Hier zijn er negen die echt moeilijk zijn om naar te kijken.

9 Meredith Vieira

Gedurende een periode van vijf jaar voorafgaand aan 2011 was Lauer mede-presentator van Today samen met ervaren journalist Meredith Vieira. De twee zouden een hechte relatie hebben gehad tijdens hun ambtstermijn samen, maar een off-air clip van de mannelijke gastheer die buitengewoon ongepast is jegens zijn collega, heeft de afgelopen jaren meer grip gekregen.

Met Vieira niet helemaal zichtbaar in de korte video, kijkt Lauer naar haar en zegt: "Blijf zo voorover buigen, het is een mooi uitzicht."

8 Bill O'Reilly

Lauer ging memorabel zitten om voormalig Bill O'Reilly te interviewen na zijn ontslag bij Fox News nadat hij ook werd beschuldigd van seksuele ongepastheid. Het interview vond plaats in september 2017, ongeveer twee maanden voordat Lauer zelf de strijd aan zou gaan.

Niets voelde destijds misplaatst met de uitwisseling, althans van buitenaf naar binnen kijkend. Achteraf gezien voelt het nu echter meer als de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

7 Vince Gill

Matt Lauer en countryzanger Vince Gill
Matt Lauer en countryzanger Vince Gill

Beroemde countrymuzikant Vince Gill en zijn gevierde popzangervrouw Amy Grant traden ooit op in een aflevering van Today, gehost door Lauer. Op een gegeven moment, toen Grant op het podium stond met haar back-upzangers, benaderde de gastheer naar verluidt Gill en becommentarieerde het lichaam van de vrouwelijke vocalisten.

"Ik ging naar hem toe en zei: 'Zijn die dingen echt?'", vertelde hij Andy Cohen op Watch What Happens Live in februari 2019. "En hij wendde zich tot mij en zei: 'Ze kunnen maar beter echt zijn, dat is mijn dochter.'"

6 Madonna

Lauer interviewde de muzikale roy alty Madonna in 2003. Op een nogal seksistische en leeftijdsgebonden manier begon hij de zangeres echter te pushen hoe relevant ze bleef in de muziekindustrie, aangezien ze halverwege de veertig was. Hij vergeleek haar ook met jongere muzieksterren zoals Britney Spears.

Madonna was niet geamuseerd en noemde de implicaties 'absurd' en 'respectloos'.

5 TikTok van Romy Lauer

Matt Lauer in een video over zijn dochter, Romy's TikTok
Matt Lauer in een video over zijn dochter, Romy's TikTok

Na een tijdje niet in het openbaar te zijn geweest, dook Lauer eind 2019 weer op op zijn tienerdochter, Romy's TikTok-account. Hij was te zien in een aantal video's, waarbij hij verschillende activiteiten deed, van dansen tot lipsynchronisatie.

Hoewel niemand een man de kans zal misgunnen om geluk te vinden met zijn gezin, klonk het nogal ongevoelig. Niet in de laatste plaats toen een van de lip-sync-bits de beroemdheid was die de beruchte woorden van MCU-superschurk Thanos nabootste: "Ik ben onvermijdelijk", gevolgd door een onheilspellende vingerknip.

4 Sandra Bullock

Toen actrice Sandra Bullock Today doorging met het promoten van haar film The Proposal in 2009, werd ze onderworpen aan ongewenste seksuele aandacht van Lauer."Het belangrijkste dat is veranderd sinds ik je voor het laatst heb gezien: ik heb je naakt gezien", vertelde hij haar, amper nadat het interview was begonnen.

Hij verwees naar een seksscène die ze in de film had gedeeld met co-ster Ryan Reynolds, iets wat hij tijdens het interview steeds ter sprake bracht. Hij maakte ook griezelig grapjes dat hij een foto van het tafereel als screensaver van zijn telefoon gebruikte.

3 Katie Couric

Net als Vieira was Couric een andere oude medewerker van Lauer op Today. Tijdens een oud optreden op Watch What Happens Live with Andy Cohen werd haar gevraagd wat de meest irritante gewoonte van de tv-persoonlijkheid was. "Hij knijpt me vaak in mijn kont," zei ze.

Couric heeft de opmerking sindsdien ingetrokken en beweerde dat ze alleen maar een grapje maakte, maar het is nog steeds een moeilijk horloge, gezien alles wat er sindsdien met betrekking tot Lauer is gebeurd.

2 Mikaela Shiffrin

Matt Lauer's interview met de Amerikaanse alpineskiër Mikaela Shiffrin
Matt Lauer's interview met de Amerikaanse alpineskiër Mikaela Shiffrin

Conan O'Brien had ooit een segment in zijn show genaamd Creepy Matt Lauer, waarin de journalist onhandig werd afgebeeld. In één geval liet hij zien dat Lauer een beetje te geïnteresseerd leek in alpineskiër Mikaela Shiffrin, toen hij haar interviewde van de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi, Rusland. Ze was toen pas 18.

Hoewel het segment bedoeld was als een grap, staat het zeker in een heel ander licht wanneer het vandaag wordt bekeken.

1 Anne Hathaway

In een van zijn meest ongepaste momenten op tv ooit, achtervolgde Lauer superster Anne Hathaway toen ze in 2012 in zijn show verscheen. De actrice promootte haar film, Les Misérables, maar had eerder die week last van een kledingkaststoring dat liet haar een beetje te bloot.

"Leuk je te zien," zei Lauer tegen zijn gast, als voorbereiding op een nogal duistere grap: "Ik heb je de laatste tijd veel gezien." Zelfs zonder rekening te houden met de laatste beschuldigingen tegen hem, ging dat ver van de gastheer.

Aanbevolen: