Wat Emilia Clarke het moeilijkst vond bij het filmen van 'Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

Wat Emilia Clarke het moeilijkst vond bij het filmen van 'Game Of Thrones
Wat Emilia Clarke het moeilijkst vond bij het filmen van 'Game Of Thrones
Anonim

De rol van Daenerys Targaryen, Mother of Dragons, spelen in Game of Thrones was levensveranderend voor Emilia Clarke, die pas 22 jaar oud was toen ze de hoofdrol kreeg in een van de meest populaire tv-shows in de geschiedenis.

Ze blies bijna de auditie, maar kreeg gelukkig de rol.

De kans verbeterde haar vaardigheden als acteur en lanceerde haar ook naar wereldwijde bekendheid, maar het was niet altijd gemakkelijk. De Britse actrice heeft onthuld dat bepaalde delen van het filmen van de serie erg moeilijk waren, waardoor ze soms tot tranen toe in tranen uitbarstte op de set.

Zoals veel Game of Thrones-personages, is Daenerys betrokken bij verschillende scènes die niet voor bangeriken zijn. Tussen het uitvoeren van gevaarlijke stunts met dieren, het leren van nieuwe talen en het doen van dingen die haar lichamelijk ziek maakten, werd Emilia Clarke zeker uitgedaagd op de set.

Maar wat was het moeilijkste aan het filmen van de iconische serie? Blijf lezen om erachter te komen.

Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in 'Game Of Thrones'

In Game of Thrones speelde Emilia Clarke het personage van Daenerys Targaryen van seizoen één tot en met acht. Daenerys begint gescheiden van de rest van de hoofdcast, de verweesde dochter van de voormalige koning die gek werd en vervolgens werd vermoord.

Beginend als een hulpeloos tienermeisje, stijgt Daenerys op om legers te leiden en landen in de Zeven Koninkrijken te veroveren, om uiteindelijk aanspraak te maken op de IJzeren Troon.

Het publiek werd warm voor Daenerys dankzij haar moed, intelligentie en medeleven (in ieder geval in de vroege seizoenen van de show). Door deze eigenschappen (en drie volwassen draken) te gebruiken, wordt ze een van de machtigste spelers in het spel.

De slopende taken die Emilia Clarke op de set moest uitvoeren

Het uitbeelden van de rol van de Moeder der Draken was geen gemakkelijke opgave voor Emilia Clarke. Het personage vereiste dat ze verschillende stunts uitvoerde, naast het leren van nieuwe en fictieve talen.

Clarke werd zo bedreven in het spreken van Valyriaans dat ze uiteindelijk in staat was om een hele monoloog te improviseren in de verzonnen taal.

In het eerste seizoen moest Clarke ook een "paardenhart" eten als onderdeel van Daenerys' Dothraki-zwangerschapsceremonie. Het was natuurlijk geen echt hengstenhart, maar het was wel smerig.

"Het was erg nuttig om iets zo walgelijks te eten te krijgen, dus er was niet veel acteren nodig", bevestigde Clarke (via Uproxx).

“Ze maakten het hart van gestolde jam, maar het smaakte naar bleekmiddel en rauwe pasta. Ik at ongeveer 28 harten gedurende de dagen dat we die scène filmden. Gelukkig gaven ze me een spuugbak, want ik moest er nogal vaak in overgeven.”

Waarom Emilia Clarke huilde op haar eerste opnamedag

Clarke's eerste dag als Daenerys was ook geen pretje. De actrice eindigde in tranen nadat ze voor het oog van de hele crew van haar paard was gevallen. Uiteindelijk kreeg ze het paardrijden en andere stunts onder de knie, maar daar was veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig.

Wat fans misschien niet weten over Emilia Clarke, is dat er iets was aan het filmen van Game of Thrones dat de actrice misschien nog moeilijker heeft gevonden dan van haar paard te vallen of een neppaardenhart te eten.

De naaktheid en het geweld in 'Game Of Thrones'

Volgens Mental Floss waren de eerste dagen van Clarke op de set bijzonder moeilijk vanwege alle naaktheid die van haar personage werd vereist, evenals een beruchte aanvalsscène.

“Eens moest ik er even tussenuit”, onthulde ze aan Esquire. "Ik zei dat ik een kopje thee nodig had, moest een beetje huilen en was klaar voor de volgende scène."

In de loop van haar vele rollen lijkt het erop dat GoT het moeilijkst was voor Emilia Clarke, en fans nemen het haar niet kwalijk.

Emilia Clarke is oké met de naaktheid, maar wenste dat de dingen meer gelijk waren

Hoewel de in Londen geboren actrice oké is met de naaktheid die vereist is voor haar personage, zou ze willen dat de mannelijke en vrouwelijke cast in de show wat meer gelijk waren.

“Je weet dat ik het heb gedaan, dus waarom kunnen de jongens het niet doen?” vertelde ze Stephen Colbert (via Express), waarin ze “rommelgelijkheid” eiste.

Game of Thrones is in het verleden onder vuur komen te liggen vanwege het seksuele geweld en de vrouwenhaat op het scherm, hoewel er nog steeds scènes zijn met extreem geweld tegen de mannelijke personages.

Wat andere 'Game Of Thrones'-sterren denken over de naaktheid van de show

Sommige van de andere Game of Thrones-acteurs hebben zich ook uitgesproken over het feit dat ze naakt moeten verschijnen voor de show. Carice Van Houten, die Lady Melisandre speelde, onthulde dat ze het goed vond met de naaktheid van haar personage omdat "ze seksualiteit als wapen gebruikt."

Kit Harington, die Jon Snow speelde, vertelde Hollywood Life dat hij het goed vindt dat de acteurs naakt verschijnen omwille van de show: Het is alleen goed als je een show gaat maken waarin naaktheid en seks een groot deel ervan, dat je daar deel van uitmaakt.”

Aanbevolen: