Wie is Flo van de progressieve actrice Stephanie Courtney?

Inhoudsopgave:

Wie is Flo van de progressieve actrice Stephanie Courtney?
Wie is Flo van de progressieve actrice Stephanie Courtney?
Anonim

Vooral de laatste jaren is de concurrentie tussen commercials heviger geworden. Er is bijvoorbeeld de serie AT&T-commercials met als headliner de oude actrice Milana Vayntrub die het sympathieke AT&T-meisje portretteert.

En dan zijn er de State Farm-commercials, waar Kevin Miles beter bekend staat als Jake van State Farm (een rol die ooit toebehoorde aan een echte Jake van State Farm).

En natuurlijk zijn er de commercials van Progressive Insurance waarvan de meest succesvolle verhaallijnen meestal een personage met de naam Flo bevatten.

Door de jaren heen is Flo altijd gespeeld door Stephanie Courtney. Net als Vayntrub bestaat Courtney al heel lang en is hij een professionele acteur sinds de jaren '80.

In feite heeft de inwoner van Los Angeles een behoorlijk uitgebreide Hollywood-carrière gehad, waarbij ze sinds haar start rollen in zowel televisie als film heeft geboekt. Maar Flo worden was zonder twijfel een doorbraak voor de actrice.

Wie is Flo van Progressive?

Courtney, de vrouw achter Flo van Progressive, acteert al sinds ze zich kan herinneren. In feite was acteren een ambacht waar ze al vroeg in haar leven naar toe trok. Ze kreeg de kans om optredens op Broadway te zien toen ze jonger was en dat maakte haar verslaafd.

Ze werd vooral geïnspireerd door Kevin Kline die speelde in The Pirates of Penzance. Courtney keek naar hem en was ervan overtuigd dat acteren een echte baan kan zijn.

En dus ging Courtney van de middelbare school tot aan de universiteit spel na spel spelen (ze ging naar de Binghamton University). Nadat ze was afgestudeerd, was ze vastbesloten om acteren voort te zetten en uiteindelijk een baan bij TheaterWorks USA te boeken. Tegelijkertijd bleef Courtney audities doen en in 1999 kreeg ze een optreden in een Bud Light-commercial.

Hoewel ze dacht dat het zou leiden tot grotere en betere dingen, was dat niet het geval.

"Dat was mijn eerste auditie, en het was net als deze gekke Superbowl-commercial," herinnerde Courtney zich. “En ik had zoiets van, ik zal al mijn dagelijkse banen opzeggen! En toen droogde dat op, en toen moest ik terugbellen naar al mijn dagelijkse banen."

Door de jaren heen probeerde Courtney wat tv-rollen uit, hoewel zoals verwacht niet alles lukte. "Ik heb ook auditie gedaan voor Pam voor The Office", herinnert ze zich. "Ik kwam niet ver in die auditie, maar ik was zo'n fan van het British Office dat ik gewoon opgewonden was om daar te zijn."

Ze probeerde de rol van Christina Hendricks in Mad Men uit en kreeg het (uiteraard) niet, hoewel ze in plaats daarvan een ondergeschikte rol boekte (als telefoniste). En hoewel ze steeds meer tv-banen bleef boeken, beschouwde Courtney ze nooit als haar grote doorbraak.

“In 2006 heb ik meer tv geboekt dan ooit”, legde ze uit. "Maar het was kabel, die niet beta alt zoals netwerk-tv, dus ik kon mijn rekeningen niet betalen door alleen te handelen."

Ze wist niet dat het juiste optreden om de hoek was. In later 2007 boekte Courtney vier commercials en één daarvan was voor Progressive Insurance. Ze is er vrij zeker van dat ze het heeft geboekt, want toen ze auditie deed, kwam Courtney binnen als haar moeder.

“Wat ze zochten was eigenlijk een vriendelijke buurtserveerster; ze is super vriendelijk en aardig, bijna op het punt van waanzin, en ik had zoiets van, 'ik kan dat.' Ik ging rechtstreeks naar mijn moeder en ik dank haar voor Flo's persoonlijkheid, "onthulde ze. "Ik zei: 'Ja, ik kan Jane Courtney worden."

Kort daarna realiseerde Courtney zich dat haar Flo-optreden een hit was en dat het voor de lange termijn zou zijn. Plots had ze een lucratieve bron van inkomsten.

“Ik heb al mijn andere dagelijkse banen voorgoed opgezegd”, herinnert ze zich. Vanwege Flo boekte ze af en toe wat tv- en filmrollen. Deze omvatten films zoals Fred: The Movie en tv-shows zoals Major Crimes, 2 Broke Girls en Mike Tyson Series. Toen wist ze dat al haar harde werk eindelijk zijn vruchten had afgeworpen.

Hoe oud is Flo van Progressive?

Op dit moment is Courtney begin vijftig (52, om precies te zijn) en houdt ze van het leven. Ze is gelukkig getrouwd met theaterregisseur Scott Kolanach, die ze ontmoette in de Groundlings-komediegroep voordat ze zelfs het Flo-optreden boekte. Sindsdien is haar man haar fervente supporter en grootste fan. Kolanach is toevallig degene die de sociale media voor Courtney in de gaten houdt.

Ondertussen is de actrice misschien niet meer zo jong als andere Hollywood-sterren, en misschien heeft ze later in haar leven haar grote doorbraak bereikt, maar dat maakt haar niet uit.

"Ik heb Flo geboekt toen ik net 38 werd", onthulde Courtney. “Ik ben een laatbloeier. Maar het smaakt net zo zoet als het laat is. Ik was absoluut een rustiger persoon om deze dingen later in het leven te krijgen.” De actrice voegde eraan toe: "Het stelde me in staat om een meer gezonde benadering van een goede baan met een goed salaris te hebben.”

Heeft Flo een baby?

Sinds haar grootste optreden begon Courtney een gezin. In feite hebben zij en Kolanach enkele jaren geleden een zoon verwelkomd. En voor de actrice kwam het Progressive-optreden precies op het juiste moment.

"Ik ben getrouwd en we hebben een huis en we hebben een kind en het kind gaat nu naar de kleuterschool," merkte ze op. “We kunnen voor deze kleine man zorgen en kunnen ademen. Ik weet dat dat ongelooflijk is in deze branche. Het verbijstert me tot op de dag van vandaag.”

Ondertussen ziet het ernaar uit dat Progressive Courtney's Flo de komende jaren graag wil behouden. Tegelijkertijd heeft Courtney andere rollen nagestreefd, meest recentelijk in de hoofdrol als Essie Karp in de ABC-komedie The Goldbergs.

Aanbevolen: