Wie heeft meer geërfd van Kurt Cobain: Frances Bean of Courtney Love?

Inhoudsopgave:

Wie heeft meer geërfd van Kurt Cobain: Frances Bean of Courtney Love?
Wie heeft meer geërfd van Kurt Cobain: Frances Bean of Courtney Love?
Anonim

Het is bijna 30 jaar geleden sinds Kurt Cobain dood en fans geloven nog steeds bepaalde theorieën over de Nirvana-zanger en geven nog steeds de schuld aan zijn vrouw, Hole-frontvrouw, Courtney Lovevoor het doden van hem, ondanks dat zijn overdosis als een compleet ongeluk wordt bestempeld, zonder de schijn van een vals spel.

Maar wees gerust, wat je mening over Liefde ook is, Cobains fortuin ligt niet langer in haar handen… een beetje. Het is gecompliceerd. Frances Bean, hun dochter, erft langzaamaan steeds meer van de nalatenschap van haar vader via haar trustfonds, ook al voelt ze zich schuldig over het nemen ervan.

Love daarentegen heeft het fonds enigszins veilig gehouden voor Frances en heeft zelf haar eigen deel van het geld. Maar zoals elke financiële situatie kan het nogal verwarrend zijn. Dit is wat we weten over het landgoed van Cobain en hoeveel zijn vrouw en dochter ervan krijgen.

Bijgewerkt op 8 augustus 2021, door Michael Chaar: Courtney Love en Frances Bean Cobain hebben een moeizame relatie gehad sinds het overlijden van Kurt Cobain. Kwesties rond zijn erfenis kwamen in het geding, vooral gezien het financiële verleden van Courtney. Met een landgoed ter waarde van $ 450 miljoen is het geen verrassing dat fans zich zorgen maakten over wat Courtney met zoveel geld zou doen. Nou, ondanks hun moeder-dochterrelatie, beweerde Frances dat Twitter haar moeder moest verbieden nadat Love beweerde dat Dave Grohl haar ooit had geslagen. Dit leidde tot een behoorlijk gespannen relatie, maar na verontschuldigingen zijn Frances en Courtney veel hechter. Nu moet Courtney zich zorgen maken over Olivia Rodrigo-fans nadat ze de Sour-artiest 'onbeleefd' noemde over wat Courtney vond dat het een rip-off was van haar albumhoes uit 1994. Hoera!

Courtney Love verloor veel geld van de landgoederen

Frances was pas 20 maanden oud toen haar vader zelfmoord pleegde en haar en Love zijn hele landgoed verliet. Maar om hun beide erfenissen te begrijpen, moeten we begrijpen hoeveel dat landgoed waard is.

Als we het hebben over zijn landgoed, hebben we het over vrijwel alles waar zijn naam of Nirvana's naam op staat, dus je hebt muziekverkoop, de miljoenen online streams op YouTube, enz., hoorspelen, merchandise, en gebruiksdeals voor namen en gelijkenissen.

Het landgoed is in totaal $ 450 miljoen waard, en er werd geschat dat het alleen al aan de verkoop van albums ongeveer $ 4,4 miljoen per jaar zou verdienen. Love erfde zowel de schrijf- als de publicatierechten van Kurt, die volgens Celebrity Net Worth respectievelijk $ 130 en $ 115 miljoen waard waren. Maar alles wat Love kreeg, werd ook voor een deel in een trustfonds voor Frances gestopt.

Maar aangezien Cobain stierf zonder testament, was er niemand om te zeggen wanneer, hoe en hoeveel iemand activa zou ontvangen. Dus dat betekent dat Liefde de uitvoerder werd, en het ging niet zo goed.

Er zijn een paar juridische gevechten geweest en slechte financiële bewegingen van de kant van Love die het landgoedgeld hebben verloren. In 2004 ontdekte Love dat de mensen die het landgoed van Cobain hadden beheerd $ 30 miljoen in contanten hadden gestolen en nog eens $ 500 miljoen aan onroerend goed, maar Love heeft nooit een rechtszaak aangespannen.

In 2006 verkocht Love ook een deel van de publicatierechten voor Nirvana's muziek voor naar schatting $ 50 miljoen. Datzelfde jaar verleende een rechter Frances een tijdelijk straatverbod tegen Love, en in 2010 erfde ze meer dan een derde van de nalatenschap van haar vader.

Toen Frances geld begon te krijgen van haar trust, kreeg ze de controle over alle publiciteitsrechten op de naam en het imago van haar vader in plaats van Love, maar de Hole-zangeres had nog steeds de controle over tweederde van het landgoed.

In hetzelfde jaar dat Frances fondsen begon te ontvangen van haar trust, verkocht Love haar de rechten op Cobains naam en gelijkenis, in ruil voor een gerapporteerde lening van $ 2,75 miljoen van de trust.

Het vermogen van Love is op dit moment $ 100 miljoen, voornamelijk van wat ze van haar man heeft geërfd, maar aangezien ze alles aan Frances heeft gegeven, is het onduidelijk hoe ze nog steeds een goede som geld waard is.

Frances' scheiding in 2016 heeft veel onthuld

Tijdens haar scheiding van Isaiah Silva in 2016 kwamen haar financiële situatie en wat ze van haar vader had geërfd aan het licht. Volgens Celebrity Net Worth is ze momenteel $ 11,2 miljoen waard, maar dat betekent niet dat dit haar totale vermogen is. Dat bedrag is wat ze tot nu toe heeft geërfd.

Ze zeggen dat de nalatenschap van Cobain naar schatting ongeveer $ 200 miljoen waard is, via roy alty's, enz. Daarom wordt het vermogen van Frances geschat op $ 200 miljoen. Ze zal uiteindelijk de hele erfenis krijgen, inclusief eventuele toekomstige bezittingen, of ze nu $ 200 miljoen of $ 450 miljoen waard zijn als ze 30 is.

Recente juridische documenten zeggen ook dat Frances meer dan $ 100.000 per maand verdient aan de nalatenschap van haar vader in de vorm van roy alty's, publicatierechten en investeringsdividenden.

Frances heeft haar mening uitgesproken over het ontvangen van de erfenis, die volgens haar gepaard gaat met een zekere mate van "schuld". Hoe kon ze profiteren van een man die ze nooit had ontmoet en die onder tragische omstandigheden stierf?

"Mijn relatie met geld is anders omdat ik het niet heb verdiend", zei ze op de RuPaul: What's the Tee? podcasten. "Het is bijna als deze grote, gigantische lening die ik nooit kwijt zal raken. Ik heb er een bijna buitenlandse relatie mee of schuldgevoelens omdat het voelt als geld van iemand die ik nog nooit heb ontmoet, laat staan dat ik mezelf niet heb verdiend."

Ze bleef zeggen dat ze het belang van geldbeheer leerde nadat ze in 2016 nuchter was geworden. Gelukkig zorgt ze nu meer voor het landgoed dan Love ooit deed.

"Ik zou zeggen dat ik in de afgelopen twee jaar echte verantwoordelijkheid heb genomen om naar alles te kijken en te praten met de mensen die verantwoordelijk zijn voor mijn geld, en diepgaande vergaderingen te houden", vertelde ze aan RuPaul.

Het is goed dat Frances meer controle heeft over het landgoed en er voor zorgt, maar zoals je kunt zien is het een beetje ingewikkeld om uit te zoeken hoe wie wat heeft en hoeveel.

Het lijkt erop dat Frances de controle heeft over het hele landgoed, dus in dat geval is ze de geschatte $ 450 miljoen waard die het waard is. Het is niet echt bekend hoeveel liefde heeft, sinds hij alles aan Frances heeft gegeven. Krijgt ze nog steeds een portie van iets?

We weten het niet echt, maar ze heeft wel wat dingen van Cobain die ze zou kunnen verkopen. Er zijn veel details over elk landgoed, maar om de vraag te beantwoorden: wie heeft er meer geërfd? Dat deden ze allebei, maar uiteindelijk veranderde dat allemaal toen Frances als winnaar uit de bus kwam toen ze haar vertrouwen kreeg, en toen verkocht Love haar portie. Laten we hopen dat we geen Nirvana-nummer horen in een andere film zoals The Muppets.

Courtney Love komt voor Olivia Rodrigo

Hoewel ze in het verleden veel kritiek heeft gekregen over de relatie met Kurt Cobain en het landgoed, krijgt ze nog meer kritiek nadat ze voor Olivia Rodrgio's Sour-albumcover kwam, die deed denken aan Courtney's albumcover uit 1994 voor Live Through Dit.

Van de tranen tot het boeket bloemen, Love verwees naar Olivia als 'onbeleefd' omdat ze haar het idee niet toeschreef, maar het is veilig om te zeggen dat Olivia en haar team niet te veel aan Courtney's album dachten cover destijds, aangezien het bijna 30 jaar geleden is sinds de release.

Toen Olivia Rodrigo werd gevraagd naar de opmerkingen van Courtney, had Olivia het perfecte antwoord! 'Ik ben gevleid dat ze weet wie ik ben,' zei Olivia. Nou, hoewel Courtney's opmerkingen niet de leukste waren, geeft Olivia ons zeker een "gelukkig om hier te zijn"-vibes, en fans zijn er dol op.

Aanbevolen: