Hier is waarom het conservatorium van Amanda Bynes eindelijk ten einde kwam

Inhoudsopgave:

Hier is waarom het conservatorium van Amanda Bynes eindelijk ten einde kwam
Hier is waarom het conservatorium van Amanda Bynes eindelijk ten einde kwam
Anonim

Een recente rechterlijke uitspraak heeft geleid tot de beëindiging van het voogdijschap van actrice Amanda Bynes. De actrice was vooral bekend door haar werk op Nickelodeon toen ze jong was en door hitfilms als She's the Man en What a Girl Wants. Het conservatorium duurde ongeveer negen jaar en begon kort na een reeks van openbare evenementen en posts op sociale media van de acteur.

Het conservatorium begon toen Bynes naar verluidt een oprit in brand had gestoken en werd gedwongen een psychiatrisch ziekenhuis binnen te gaan voor evaluatie. Na deze gebeurtenis verklaarden haar ouders dat de redenering achter het conservatorium was om Bynes tegen zichzelf te beschermen, omdat ze zich zorgen maakten over haar fysieke en mentale welzijn. Ze beweerden dat Bynes paranoïde was om bekeken te worden, onnodige procedures onderging en veelvuldig drugs gebruikte.

Wat we weten over sterren en hun conservatoria

Britney Spears was beroemd om haar langdurige conservatorium te beëindigen, waardoor fans zich afvroegen of Amanda Bynes de volgende zou zijn. Het conservatorium van Spears beperkte een groot deel van haar persoonlijke leven en haar carrière, waardoor fans zich zorgen maakten over haar artistieke vrijheid en geestelijk welzijn. Historisch gezien hebben conservatoria voor controverse gezorgd over wat sommigen zien als het gebruik van de bekendheid of invloed van een ster om de artiest te controleren of te manipuleren voor persoonlijk en financieel gewin.

Fans hebben het algemene idee van een conservatorschap in twijfel getrokken toen de FreeBritney-beweging aan kracht won.

De officiële redenering achter het gebruik van conservatorium is in gevallen waarin iemand niet in staat is om in zijn basisbehoeften te voorzien en door de rechtbank als gehandicapt wordt beschouwd. Dit betekent dat de partij onder enige vorm van dwang kan staan die bijdraagt aan moeilijkheden bij het nemen van beslissingen namens henzelf.

Waarom eindigde het conservatorium van Bynes?

Ondanks de frequente connecties tussen Spears' en Bynes' conservatorium, scheiden verschillende juridische en persoonlijke factoren de actrice van haar tegenhanger. Bynes heeft in het verleden geworsteld met haar geestelijke gezondheid en middelenmisbruik, beide factoren die uiteindelijk hebben bijgedragen aan de oprichting van het conservatorium in 2013. En hoewel Spears ook gevallen van geestelijke gezondheidsproblemen heeft gehad, leek het conservatorschap van Bynes meer afhankelijk van de status van haar welzijn. overwegende dat Spears' een langdurige juridische strijd vertegenwoordigde.

Bovendien is de financiële situatie van Bynes enorm verschillend van die van Spears wiens landgoed veel meer rijkdom vertegenwoordigde. Dit droeg bij aan claims van misbruik tegen de vader van de zanger. Over het algemeen kreeg Bynes' ervaring met conservatorschap veel minder nationale aandacht dan Spears', wat mogelijk bijdroeg aan de vereenvoudigde juridische procedure. Er werd gemeld dat de ouders van Bynes aanvankelijk terughoudend waren om een voogdijovereenkomst aan te gaan, maar het gevoel hadden dat ze gedwongen werden vanwege hun bezorgdheid om hun dochter.

Op het hoogtepunt van haar worsteling met psychische aandoeningen en nuchterheid beschuldigde Bynes haar vader op een gegeven moment van misbruik, maar later herriep ze haar verklaring.

Sindsdien is Bynes nuchter geworden, relaties met familieleden hersteld en zelfs verloofd. Daarnaast kreeg ze in 2017 weer controle over haar persoonlijke financiën. Dit ging naar verluidt hand in hand met haar verbetering op het gebied van geestelijke gezondheid en stabiliteit. Sindsdien bevond haar conservatorium zich in een overgangsfase.

Hoewel velen Bynes' einde van het conservatorium misschien zien als een positieve stap voorwaarts in het veiligstellen van artistieke en persoonlijke rechten voor hun favoriete beroemdheden, hebben sommigen gesuggereerd dat haar zaak uniek is en niet moet worden toegepast op andere scenario's. Bynes' conservatorium ebde en vloeide samen met haar reis naar geestelijke gezondheid en nuchterheid. Ze onderging een drugstest, behaalde een diploma en kon aantonen dat ze geen gevaar voor zichzelf vormde.

Bovendien waren de makers van haar conservatorium, de ouders van Bynes, het erover eens dat het tijd was om het conservatorium te beëindigen. Dit staat ver af van de ervaring van Spears waar haar vader weigerde zijn rol op te geven ondanks verbeteringen in het welzijn van Spears. Er is niet echt veel gevoel van vijandigheid of hebzucht geweest in de juridische beslissingen die zijn genomen over Bynes' conservatorium. Tijdens de gerechtelijke procedure speculeerden fans dat er geen echte reden zou zijn voor de rechter om het verzoek om het conservatorschap te beëindigen af te wijzen.

De rechter heeft naar verluidt besloten dat de oorspronkelijke gronden voor Bynes' voogdijschap niet langer relevant waren, daarbij verwijzend naar haar verbeterde mentale toestand en algehele gezondheid en welzijn. Dit is heel anders dan de ervaring van Spears, waar de ster aanzienlijk gezonder was, maar toch de meeste basisvrijheden werd ontzegd, zoals financiële onafhankelijkheid en zelfs het bepalen van haar eigen schema.

Wat gaat Bynes nu doen?

Bynes heeft verklaard dat ze zich heeft ingeschreven bij het Fashion Institute of Design and Merchandising in Los Angeles. En na haar aankondiging dat ze al een aantal jaren nuchter is, ziet het er zeker goed uit voor dit voormalige kindsterretje.

Aanbevolen: