Een kijkje in het leven van voormalig Miss USA Cheslie Kryst voor haar tragische dood

Inhoudsopgave:

Een kijkje in het leven van voormalig Miss USA Cheslie Kryst voor haar tragische dood
Een kijkje in het leven van voormalig Miss USA Cheslie Kryst voor haar tragische dood
Anonim

Cheslie Kryst, voormalig Miss USA 2019, werd op 30 januari 2022 dood aangetroffen in New York. Kryst stierf na een val uit een hoog gebouw in Manhattan waar ze een appartement had. Een autopsie wees uit dat zelfmoord de oorzaak was van de dood van Cheslie Kryst op 30-jarige leeftijd. In een verklaring van haar moeder, April Simpkins, was het duidelijk dat Cheslie achter gesloten deuren vocht.

"Vandaag werd officieel bevestigd wat onze familie en vrienden privé wisten dat de doodsoorzaak was van mijn lieve dochtertje, Cheslie. Hoewel het moeilijk te geloven is, is het waar dat Cheslie zowel een publiek als een prive leven. In haar privéleven had ze te maken met een hoogfunctionerende depressie, die ze tot kort voor haar dood voor iedereen verborgen hield - inclusief mij, haar naaste vertrouweling, ", zei Cheslie's moeder.

Hier is een kijkje in het leven van wijlen Cheslie Kryst.

8 Cheslie Kryst was toegewijd aan haar opleiding

Cheslie Kryst studeerde af aan het Honours College en de University of South Carolina. Daarna studeerde ze af aan zowel de Darla Moore School of Business als de Wake Forest University School of Law. In een essay voor Allure uit 2021 schreef Kryst: "Waarom stoppen bij twee graden als je er drie kunt hebben?", terwijl ze openhartig was over haar beslissing om haar studie voort te zetten.

Tijdens de duur van haar studie sloot Kryst zich aan bij een proefteam op school en won ze een nationaal kampioenschap; ze nam deel aan een pleitwedstrijd, won essaywedstrijden en verdiende lokale, regionale en nationale bestuursfuncties.

7 Cheslie Kryst was advocaat in North Carolina

Na het behalen van haar rechtendiploma werkte ze als advocaat voor civiele procedures en deed ze pro bono werk gericht op de vermindering van gevangenisstraffen van degenen die door het rechtssysteem worden getroffen. Haar eerste pro bono werk was gericht op het helpen van Edward Watson, 58, die werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf plus vijfenveertig jaar voor crackhandel en wapenaanklachten, volgens de gegevens die door de waarnemer waren verkregen. Cheslie hielp Edward, samen met haar stiefvader en advocaat, eindelijk zijn vrijheid terug te krijgen en een tweede kans op leven te krijgen.

6 Cheslie Kryst was een deelnemer aan het verspringen en het hinkstapspringen

Kryst sloot zich in 2010 aan bij de South Carolina Gamecocks na het winnen van een county verspringen titel op Fort Mill High School in Fort Mill, S. C. Met de Gamecocks nam ze deel aan het verspringen, hinkstapspringen en multi-evenementen. Ze hield drie punten op Carolina's all-time top-10 records lijst en werd negende aller tijden in de programmageschiedenis in de outdoor hinkstapspringen, 10e in de indoor hinkstapspringen en 10e in de zevenkamp. Ze was een van de slechts twee Gamecocks in de geschiedenis die meer dan 4.000 punten scoorde op de zevenkamp en hinkstapspringen van meer dan 40 voet.

5 Cheslie Kryst als Miss USA

Cheslie Kryst werd op 28-jarige leeftijd gekroond tot Miss USA 2019, waarmee ze de oudste vrouw in de geschiedenis is die de titel won. In hetzelfde jaar waren alle vier de verkiezingswinnaars (Universe, World, Teen), waaronder Kryst, Miss USA, gekleurde vrouwen. Dit maakte Kryst onderdeel van weer een ander geschiedenisveranderend evenement.

Tijdens haar regeerperiode sprak Cheslie Kryst onderwerpen aan die anders als taboe werden beschouwd en die een opmerkelijk verschil maakten in de wereld als geheel, met zoveel zwarte jonge meisjes die naar haar opkeken. "Mijn termijn was geen oefening in het verwachte; in plaats daarvan voelde het gevuld met een doel. Sterker nog, vanaf het moment dat ik won, ontstak mijn heerschappij een verhoogd verlangen om mezelf in te zetten voor passie, intentie en authenticiteit", deelde ze in haar Verleidelijk essay, volgens The Hollywood Reporter.

4 Cheslie Kryst was een voor een Emmy genomineerde tv-correspondent

Kryst begon in oktober 2019 te werken als televisiecorrespondent voor Extra. Vanwege haar functie ontving ze twee Daytime Emmy Award-nominaties voor Outstanding Entertainment News Program.

3 Cheslie Kryst's modeblog

Kryst heeft een modeblog gemaakt met de naam White Collar Glam, om dames te helpen er op hun best uit te zien op het werk. Het werd geïnspireerd door haar strijd om geschikte, betaalbare, professionele kleding te vinden om naar het werk te dragen. De blog is verdeeld in verschillende secties om de lezer te helpen gemakkelijk toegang te krijgen tot precies datgene waarnaar hij op zoek is. Dit is zeker een groot deel van de erfenis van Kryst.

2 Cheslie Kryst was niet bang om haar stem te gebruiken

In tegenstelling tot de traditionele overtuigingen van praalwagens, was Cheslie Kryst niet bang om haar stem te gebruiken en te spreken over zaken die anders als taboe zouden worden beschouwd. Ze sprak openlijk over haar opvattingen over de legalisering van marihuana, het immigratiebeleid van de Trump-regering, anti-abortuswetten, de bevestiging van rechter Amy Coney Barrett en de successen en mislukkingen van de hervorming van het strafrecht.

Ze steunde ook de heropleving van de Black Lives Matter-beweging en protesteerde. Ze was niet op zoek naar meer prijzen of erkenning tijdens haar Miss USA-regime, maar voedde eerder de passie die het voor haar de moeite waard maakte om elke ochtend wakker te worden: zich uitspreken tegen onrecht.

1 Cheslie Kryst zal herinnerd worden omdat ze meedogenloos was in haar strijd voor gerechtigheid

Tijdens haar verkiezingsoptreden werd Cheslie Kryst gevraagd of ze vond dat de MeToo- en TimesUp-bewegingen te ver waren gegaan, en haar antwoord was nee. De bewegingen, zei ze, gaan om ervoor te zorgen dat we veilige en inclusieve werkplekken bevorderen. Als advocaat is dat precies wat ik wil horen en dat is precies wat ik wil voor dit land.”

Aanbevolen: