Waarom werd 'The Bachelor' spin-off 'Bachelor Pad' geannuleerd?

Inhoudsopgave:

Waarom werd 'The Bachelor' spin-off 'Bachelor Pad' geannuleerd?
Waarom werd 'The Bachelor' spin-off 'Bachelor Pad' geannuleerd?
Anonim

Op het kleine scherm zijn datingshows al jaren een rage. Married at First Sight heeft ons succesvolle koppels opgeleverd, Love is Blind heeft geleid tot een aantal gedoemde romances en andere shows hebben allemaal een wild drama voortgebracht. Weinig van deze datingshows kwamen echter in de buurt van het matchen van The Bachelor.

Tijdens zijn 20-jarige looptijd heeft The Bachelor schijnbaar alles gedaan. In feite maakte de populariteit van de show plaats voor een aantal spin-offshows, waaronder Bachelor Pad.

Herinner je je Bachelor Pad niet meer? Nou, het duurde niet lang. Blijkt dat een deelnemer tot zijn ondergang heeft geleid. Laten we eens kijken wat tot de annulering heeft geleid.

Waarom werd 'The Bachelor' spin-off 'Bachelor Pad' geannuleerd?

Al 20 jaar is The Bachelor een van de meest populaire en gevierde realityshows op tv. Het heeft standgehouden dankzij een geniaal uitgangspunt en het vermogen om interessante deelnemers te casten die allemaal op zoek waren naar liefde.

Door de jaren heen was de show een steunpilaar op tv en heeft het plaats gemaakt voor een aantal iconische momenten. Hoewel fans dol zijn op wat de show blijft doen, komt het allemaal voort uit de basis die tijdens het eerste seizoen is gelegd.

De realityshow was meteen een hit en in de jaren die volgden, zou de show zich gestaag ontwikkelen tot een krachtpatserfranchise op het kleine scherm.

The Bachelorette was de eerste spin-off-serie die werd gemaakt en debuteerde in 2003. Net als zijn voorganger werd The Bachelorette een enorme hit en het blijft een van de meest populaire realityshows op tv.

Hoewel er verschillende succesvolle spin-offshows zijn geweest, is de waarheid dat ze niet allemaal zijn veranderd in moderne klassiekers. In feite kon één spin-off het maar drie seizoenen volhouden voordat hij door het netwerk werd uitgeschakeld.

'Bachelor Pad' was een spin-off in 2010

De jaren 2010 begonnen met een knal toen Bachelor Pad zijn debuut maakte op ABC. De spin-off-serie ging in première met een nieuw uitgangspunt en een verlangen om zichzelf te vestigen als een populaire show waar fans van kunnen genieten.

Bachelor Pad bevatte voormalige Bachelor- en Bachelorette-deelnemers die strijden om een hoofdprijs van $ 250.000.

"Om de hoofdprijs te winnen, moet je behoorlijk wat liegen, manipuleren, en hadden we al gezegd dat je liegt? Elke week werd de cast kleiner en kleiner omdat er iemand moest worden weggestemd van het huis. Het was cruciaal dat de persoon die je wilde wegstemmen niet op de hoogte was van je plan of dat het natuurlijk averechts zou kunnen werken, vandaar de leugen. Om te kunnen stemmen, moest elk lid van de cast naar een afgelegen "stemkamer gaan” en laat het hoofdfoto van de persoon die ze naar huis wilden gaan in een houten kist vallen”, vatte Life & Style samen.

De show leek goed te gaan en kwam uiteindelijk aan zijn derde seizoen. Hier viel echter alles uit elkaar. Het was tijdens dat noodlottige seizoen dat een maas in de show aan het licht kwam, wat leidde tot de annulering.

Een maas in de wet maakte een einde aan de show

Dus, waarom werd Bachelor Pad geannuleerd? Welnu, tijdens het derde seizoen van de show vond een deelnemer een maas in de wet die het uitgangspunt van het spel volledig vernietigde, waardoor de show in één klap werd beëindigd.

Volgens Life & Style: "Een meerderheid van de cast - inclusief voormalige Bachelor- en Bachelorette-favorieten zoals Michael Stagliano, Rachel Truehart, Ed Swiderski en Jaclyn Swartz - maakte een plan om Erica Rose weg te stemmen, die trouwens, is f–king fantastisch, hilarisch, en verscheen ook op Bachelor Pad in seizoen 2. De wending was dat ze Erica zouden laten denken dat Chris, die niet erg geliefd was bij de cast, degene was die tegen haar intrigeerde, in de hoop dat ze hem zou elimineren."

Hier is de kicker: de groep had geen idee dat Chris Erica zou laten zien dat hij niet op haar stemde. Dit was een primeur en Chris' acties maakten een einde aan de geplande staatsgreep tegen hem. Niet alleen dat, maar het benadrukte ook een opvallend gat in de show, aangezien deelnemers dit nooit verboden waren.

Dankzij deze manoeuvre overleefde Chris, en de in het oog springende kwestie van de show stak zijn lelijke kop op.

In een interview zei Chris: "Ik ben een gamer en dat was zo leuk. Het was eng… het veranderde letterlijk het spel. Heb ik er spijt van [Erica naar de stemkamer te hebben gehaald]? Nee. Absoluut niet. Het was de beste beslissing ooit. Bachelor Pad kan nu niet eens gebeuren, ze zouden een hele nieuwe show moeten maken."

Zo, daar heb je het. Een deelnemer die een briljant spel maakte, leidde tot de ondergang van een hele serie.

Aanbevolen: