Waarom Ewan McGregor besloot dat het tijd was om terug te keren om Obi-Wan Kenobi te spelen

Inhoudsopgave:

Waarom Ewan McGregor besloot dat het tijd was om terug te keren om Obi-Wan Kenobi te spelen
Waarom Ewan McGregor besloot dat het tijd was om terug te keren om Obi-Wan Kenobi te spelen
Anonim

Star Wars-fans werden gek toen het nieuws bekend werd dat Obi-Wan Kenobi eindelijk een Disney+ serie krijgt. Zoals gebruikelijk bij Disney-projecten, zijn de details beperkt totdat de serie wordt uitgebracht, maar Obi-Wan Kenobi staat klaar om een favoriet bij fans te worden.

Ewan McGregor speelde de Jedi Master in de Star Wars-prequels en had grote schoenen te vullen. Hij kreeg de taak om niet alleen een van de meest populaire fictieve personages aller tijden weer tot leven te brengen, maar ook om in de voetsporen te treden van de acteur die voor hem Obi-Wan speelde, de legendarische Sir Alec Guinness. Maar McGregor slaagde en is nu net zo institutioneel in de filmfranchise als Sir Guinness in de jaren zeventig was. Sommigen vragen zich misschien af waarom de Schotse acteur na zo'n lange tijd terugkeert naar Star Wars.

8 Obi-Wan is een van Ewan McGregor's meest iconische rollen

McGregor had al een gerespecteerde carrière voordat hij zijn rol in Star Wars kreeg. Zijn eerste filmrol kwam in 1994 toen hij een ondersteunende rol had in Being Human en later datzelfde jaar was hij in een andere film genaamd Shallow Grave. Maar het zou zijn vertolking uit 1996 zijn als de heroïnegekke punk Mark Renton in Trainspotting van regisseur Danny Boyle. Hoewel Trainspotting een ongelooflijk populaire film is, is het verre van de internationale sensatie die Star Wars is. Meer mensen zullen McGregor herkennen als Obi-Wan dan Mark Renton, dus het zorgt ervoor dat hij terugkeert. Het herschikken van de rol is misschien een slecht idee, aangezien McGregor nog jong genoeg is om het personage te spelen.

7 Ewan McGregor speelt het personage al meer dan tien jaar niet

Het is volkomen normaal dat acteurs gehecht raken aan hun personages. Een van de meest voorkomende opmerkingen die je van acteurs hoort wanneer een show eindigt of het filmen van een film afloopt, is dat ze "verdrietig zijn dat ze het personage niet meer mogen spelen". Gezien hoe populair McGregor is als Obi-Wan, dacht McGregor bij het fotograferen tijdens Star Wars Episode III waarschijnlijk dat hij het personage nooit meer zou spelen. De kans om terug te keren naar een iconische rol is er een die maar weinig acteurs konden weerstaan.

6 Obi-Wan heeft nooit zijn eigen verhaal gekregen (tot nu toe)

Hoewel Obi-Wan een van de meest centrale personages in de Star Wars-verhaallijn is, heeft hij nooit zijn eigen verhaallijn gekregen. Natuurlijk zijn er een paar Clone Wars-tekenfilms en een paar verhaallijnen in Star Wars-films die zich richten op Obi-Wan, maar dit zal de eerste keer zijn dat Obi-Wan 100% het hoofdpersonage is. McGregor heeft eindelijk de kans om Obi-Wans kant van het verhaal te vertellen en hij grijpt die aan!

5 Disney beta alt goed

Hoewel zijn officiële salaris niet openbaar is gemaakt (althans nog niet), weten we dat McGregor tussen de $ 1 miljoen en $ 3 miljoen is betaald om Obi-Wan te spelen voor de prequels. We weten ook dat hij tussen de $ 25 miljoen en $ 45 miljoen waard is. McGregor staat op het punt een groot deel van de verandering van Obi-Wan Kenobi te maken, omdat hij niet alleen in de show speelt.

4 Wanneer zou hij anders weer Obi-Wan Kenobi spelen?

Hoewel McGregor nog jong genoeg is om een jongere versie van Obi-Wan te spelen, is hij niet bepaald een jonge man meer. McGregor is 51 vanaf 2022 en hoewel hij geen afgeleefde oude man is, wordt hij ook niet jonger. Dit kan de laatste kans zijn die McGregor heeft om het personage te spelen.

3 Ewan McGregor houdt van de 'Star Wars'-fans

McGregor keert ook terug omdat hij van het personage houdt, en hij houdt van de fans. Dit is een direct citaat van McGregor over zijn terugkeer als Obi-Wan: "Voor ons waren het de originele films van de jaren '70, maar voor hen waren het onze films die hun Star Wars waren. Dus om terug in zijn schoenen te gaan staan nu weer een serie maken, een hele serie over Obi-Wan Kenobi voor die fans, ik word er gewoon heel blij van." McGregor zei ook: "Ik denk dat het Star Wars-fans echt tevreden zal stellen." Het is fijn als een acteur zo attent is, en McGregor heeft geen gemakkelijke taak. Star Wars-fans staan bekend als een beetje kieskeurig en beschermend voor de franchise.

2 Ewan McGregor produceert de show

Zoals eerder vermeld, speelt McGregor niet alleen in de serie. McGregor is, samen met een paar andere sterren van de show, aangemeld als uitvoerend producent, wat betekent dat hij een van de bazen van de show is. Het lijkt erop dat McGregor zo betrokken mogelijk wil zijn bij de revival van zijn personage, en acteurs krijgen zelden zo'n kans.

1 We gaan misschien nog meer van Obi-Wan zien

We weten dat Obi-Wan terugkeert voor deze serie, maar het is misschien niet de enige keer dat we Obi-Wan weer te zien krijgen. Het is duidelijk dat fans het nog niet kunnen vieren, maar McGregor heeft aangegeven open te staan voor een terugkeer als Obi-Wan buiten de nieuwe serie. Er is niets bevestigd dat Obi-Wan ooit nog in een andere film of serie zal verschijnen, maar laten we niet vergeten dat Disney erg goed is in het bewaren van geheimen, dus het is heel goed mogelijk dat we binnenkort nog meer van Obi-Wan zullen zien.

Aanbevolen: