Is Hulu's 'The Girl From Plainville' het bekijken waard?

Inhoudsopgave:

Is Hulu's 'The Girl From Plainville' het bekijken waard?
Is Hulu's 'The Girl From Plainville' het bekijken waard?
Anonim

In de moderne wedstrijd van streamingdiensten is Netflix de koning, maar anderen, zoals Hulu, voeren de zaken op en brengen solide originele inhoud uit. Hulu heeft een aantal enorme hits gehad en ze betalen hun sterren goed. Hierdoor kan er snel anticipatie ontstaan voor de nieuwste projecten van Hulu.

The Girl from Plainville verscheen onlangs op Hulu, en het draait allemaal om een van de donkerste verhalen die de afgelopen jaren openbaar zijn gemaakt. Mensen staan te popelen om naar de miniserie te kijken, maar ze willen weten of het de moeite waard is om te kijken.

Laten we eens luisteren naar wat mensen zeggen over The Girl from Plainville.

'The Girl From Plainville' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De zaak van Michelle Carter en Conrad Roy was er een die maandenlang de krantenkoppen stal. Het tragische einde dat Roy ontmoette was hartverscheurend, en in wat als een schok voor de natie kwam, werd Carter het middelpunt van de aandacht nadat werd ontdekt dat ze Roys noodlottige beslissing aanmoedigde om zijn eigen leven te nemen.

Volgens NBC Boston, "kreeg de zaak van Carter nationale aandacht, omdat het netelige juridische vragen over de vrijheid van meningsuiting opriep en een verontrustende blik wierp op tienerrelaties en depressie. Het leidde ook tot wetgevingsvoorstellen in Massachusetts om zelfmoorddwang strafbaar te stellen. De rechter bepaalde dat Carter, die toen 17 was, Roys dood veroorzaakte toen ze hem in een telefoongesprek beval terug te gaan in zijn met koolmonoxide gevulde vrachtwagen. Het telefoongesprek werd niet opgenomen, maar de rechter vertrouwde op een sms Carter stuurde een andere vriend waarin ze zei dat ze Roy had gezegd 'weer naar binnen te gaan'."

Het was slechts een kwestie van tijd voordat er een project over de zaak werd gemaakt, en Hulu was de streamingdienst die de rechten op het project kon krijgen.

The Girl from Plainville maakte net zijn officiële debuut op het streamingplatform eind maart, en critici en het gewone publiek hebben erover geklonken.

Critici vinden het geweldig

Op Rotten Tomatoes hebben critici gesproken, en The Girl from Plainville zit momenteel op een gezonde 93%. Dat is buitengewoon indrukwekkend, en het is duidelijk dat de critici dol zijn op wat de miniserie heeft gedaan sinds zijn debuut.

Peter Travers van ABC News had veel lof en schreef: "Dankzij de verbazingwekkende Elle Fanning gaat deze serie over het meisje uit Massachusetts dat gevangenisstraf heeft gekregen voor het sms'en van haar vriend om zelfmoord te plegen, voorbij de clichés van echte misdaad en overtuigt ons om ons hart te openen voor deze getroebleerde tiener in al haar gebrekkige menselijkheid."

Christopher James van The Film Experience was echter niet zo onder de indruk van de miniserie.

"The Girl From Plainville is frustrerend, maar misschien is dat het punt. … De show stelt zich op dat het een waarom wil vinden, alleen om zijn schouders op te halen. Wie weet waarom? Het lijkt niet eens op Michelle weet, "schreef hij.

Hoewel er een beetje een kloof is, hebben critici over het algemeen enorm genoten van de miniserie. Er zijn een aantal redenen waarom, en het lijkt zeker op de uitstekende prestaties van Elle Fanning, aangezien Michelle Carter een veelvoorkomend gespreksonderwerp is voor critici.

Hoewel het leuk is om te horen wat de professional te zeggen heeft, kunnen we The Girl from Plainville niet volledig bekijken zonder de reacties van het publiek te bekijken.

Toevallige doelgroepen zijn niet zo ontvankelijk

Dus, wat vindt het gewone publiek van The Girl from Plainville? Helaas heeft de miniserie op Rotten Tomatoes slechts 67% van het publiek, wat een enorme afwijking is van de score van de critici.

Eén gebruiker op de site was nogal bot met zijn reactie.

"Elle Fanning, die een uitzonderlijke actrice kan zijn (denk aan "Galveston", "The Great" of "I Think We're Alone Now"), kauwt het landschap totdat het net is alsof je een ondraaglijke tiener in je hand hebt eigen huis. Je kunt niet met haar meevoelen, je wilt gewoon dat ze weggaat. Cringe-komedie is al moeilijk genoeg, maar cringe-moord? Nee, dank u wel. Absoluut onoverzichtelijke puinhoop, " schreven ze.

Anderen deelden echter soortgelijke gedachten als de critici.

"Ik heb deze gebeurtenis gevolgd toen de echte voor het eerst plaatsvond. Het verhaal is tragisch, ongemakkelijk en boeiend. Ik denk dat ze geweldig werk hebben geleverd met de karakterontwikkeling en plotprogressie (elke aflevering had een inleiding en lead-out). Elle Fanning is fenomenaal, net als in The Great. Elke aflevering deed me verlangen naar meer. Deze serie is een prima aanvulling op bestaande documentaires, "zeiden ze.

Als we een gemiddelde score tussen critici en publiek berekenen, zou The Girl from Plainville 80% hebben, wat solide is.

Dus, is de miniserie het kijken waard? Een gemiddelde van 80% lijkt erop te wijzen dat het de moeite van het bekijken waard is.

Aanbevolen: