Dragon Ball: Every Fight Goku Lost, officieel gerangschikt

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: Every Fight Goku Lost, officieel gerangschikt
Dragon Ball: Every Fight Goku Lost, officieel gerangschikt
Anonim

Goku heeft de reputatie een van de sterkste fictieve personages te zijn die er bestaan, waarbij een fan hem vaak opneemt tegen Superman of andere almachtige figuren.

Hoewel we er allemaal aan gewend zijn dat Goku de dag redt en de daglicht verslaat van welke bedreiging de aarde, het universum of het multiversum ook wordt geconfronteerd, heeft hij eigenlijk zijn deel van de verliezen gehad … waarvan sommige pijnlijk gênant zijn.

Omdat het onderwerp niet vaak wordt besproken onder fans, hebben we besloten om bijna alle dramatische verliezen van Goku te bundelen in een enkele lijst, getiteld Dragon Ball: Every Fight Goku Lost, Officially Ranked.

We zullen al onze close calls, vermoeiende nederlagen en slechtste verliezen uit de eigenlijke serie kiezen, met name Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT en Dragon Ball Super. Hoewel we absoluut grote fans zijn van de verschillende films van de franchise, wilden we de dingen zo puur mogelijk houden voor deze specifieke lijst (minus bepaalde specifieke gevallen.)

Je vraagt je misschien af hoe je verliezen moet rangschikken, en dat is een goede vraag. Voor deze lijst hebben we besloten om van de meest gênante en waardeloze mislukkingen over te gaan naar verliezen die spectaculair waren in termen van belang en spektakel, samen met de overweging hoe hard Goku heeft gevochten. We zouden zelfs zo ver gaan om de hoger gerangschikte verliezen "welverdiend" te beschrijven als je ze vanuit een bepaald oogpunt bekijkt. De verliezen die het laagste van het laagste zijn, zijn daarentegen allemaal inspanningen die Goku waarschijnlijk had moeten winnen, maar om de een of andere onwaardige reden niet deed.

Nu dat uit de weg is, laten we beginnen met Goku's slechtste moment…

25 Gouden Frieza / Sorbet

Afbeelding
Afbeelding

De meerderheid van Ressurection F was al zo onuitstaanbaar dat we best blij waren toen Goku kreeg wat hem te wachten stond. Hoe dan ook, dit gênante moment staat helemaal onderaan, simpelweg omdat het gewoon niet had hoeven gebeuren.

Als Goku zijn pas ontdekte macht niet naar zijn hoofd had laten stijgen, zou hij niet in de hachelijke situatie zijn geweest waarin hij zich bevond, noch zou hij hebben gemerkt dat hij op de deur van de Andere Wereld klopte na een enkel schot van Sorbet (van alle mensen!)

Dit is waarom Superman je altijd verslaat in theoretische gevechten, Goku.

24 Yamcha

Afbeelding
Afbeelding

Geplukt uit de originele Dragon Ball, zou dit verlies waarschijnlijk een klein beetje hoger moeten scoren dan het is, maar kom op… het is Yamcha.

Het mikpunt van talloze grappen gedurende tientallen jaren (ondanks dat hij onlangs zijn eer herwon in FighterZ), wordt Yamcha behandeld als een grappenpersonage, en toch was hij in staat om Goku degelijk te verslaan.

Oh, en hoe verloor Goku? Hij verlaagde zijn hoede omdat hij honger had tijdens het handgemeen. Net als het Sorbet-debacle, kreeg Goku in feite wat hij verdiende. Zielig.

23 Cell Jr

Afbeelding
Afbeelding

Goku had niet veel geluk tijdens de Cell- en Android-sagen, en het verlies tegen Cell Jr. is een van zijn ergste momenten.

De wrede, kakelende, blauwgetinte spawn van het 'perfecte wezen' genoot enorm van de wrede afranseling die het tegen onze held uitoefende, en er was echt niets dat Goku kon doen om het te stoppen.

En weet je waarom hij zo hulpeloos was tegen dit vreselijke kleine ventje? Het is omdat hij Cell (CELL!) een Senzu Bean heeft gegeven.

Nogmaals saboteert Goku zichzelf op idiote wijze.

22 Hit

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een verlies waar we geen klachten over zouden hebben gehad. Goku deed echt zijn best, maar hij moest het opnemen tegen iemand met vaardigheden waar hij gewoon niet op was voorbereid. Sleutelwoord is "zou."

Hit was fysiek krachtig, maar het was zijn meester van de Time Skip die Goku voor een lus gooide. Goku zou uiteindelijk leren om de techniek tegen te gaan, maar het is wat er daarna gebeurt dat deze wedstrijd zo laag scoort.

Goku schakelt zichzelf uit de strijd en neemt een verlies op zich dat hij eigenlijk niet had moeten hebben, simpelweg omdat "het niet eerlijk was."

21 Vorst

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks de charmante, filantropische en vriendelijke houding van Frost, was het geen verrassing om te zien dat hij net zo meedogenloos en sluw was als zijn tegenhanger in Universum 7, Frieza.

Dit is iets wat Goku had moeten weten, zelfs zonder (of misschien specifiek) rekening te houden met het feit dat Frost veel minder krachtig was dan Frieza.

En toch bewijst Goku opnieuw zijn incompetentie en laat hij zijn waakzaamheid zakken, om vervolgens te worden gesloopt door iemand die veel zwakker is dan hijzelf. Mooi werk, kerel.

Waarom leert Goku het nooit?

20 Perfecte cel

Afbeelding
Afbeelding

Het was moeilijk om dit specifieke verlies te vergelijken met Perfect Cell … ach, zelfs om het een "verlies" te noemen, moest je nog even nadenken, maar we blijven erbij.

Dus wat gebeurt hier precies: Goku wil dat Gohan zijn nieuwe Super Saiyan 2-kracht gebruikt om de vloer aan te vegen met Cell en hem af te maken.

Geen slecht plan, maar het ging niet door. Dus wat doet Goku? Hij laat de zaken veel te ver gaan en wordt vervolgens gedwongen zichzelf op te offeren door Instant Transmission te gebruiken om zichzelf en een zelfvernietigende cel van de aarde weg te krijgen.

19 Android 19

Afbeelding
Afbeelding

Om eerlijk te zijn, Goku worstelde met de gevolgen van de gevreesde en voorspelde hartziekte, dus hij was in geen enkel opzicht helemaal op het niveau dat hij had moeten zijn.

De zwaarlijvige, piepende, piepende nachtmerriebrandstof met poppengezichten, die nog steeds praktisch moet worden gedaan door Android 19, is een harde vlek om eruit te komen.

Er is echter één positief element aan dit verlies, en dat is hoe goed het Vegeta en zijn nieuwe Super Saiyan-vorm overwoog, wat een echt legendarisch moment in het proces creëerde.

18 Hartvirus

Afbeelding
Afbeelding

Met alle respect voor Goku, hij deed legitiem zijn best in deze strijd voor zijn leven. Een heel andere confrontatie dan wat hij gewend was, Goku gebruikte zijn wil om te leven, mentale scherpte en futuristische geneeskunde om dit virus te overwinnen, en hij deed precies dat.

In de originele versie van de tijdlijnen, de vreselijke toekomst van Trunks, is Goku echter niet in staat om deze medische beproeving te overleven en, ondanks zijn inspanningen, bezwijkt hij aan de ziekte.

We hebben het echt niet tegen hem, maar een verlies is een verlies.

17 Jackie Chun

Afbeelding
Afbeelding

Meester Roshi, vermomd als Jackie Chun, besloot zijn machtige leerling een les te leren die niet snel vergeten zou worden.

De les was simpel: ondanks zijn kracht en training is er altijd iemand die beter is dan jij, en het werd geleerd tijdens een beslissende strijd tijdens de Tenkaichi Budokai.

Dit was een betekenisvol verlies en een verlies dat Goku absoluut moest meemaken. Helaas kan Roshi's bedoelde les een onbedoelde negatieve invloed hebben gehad op de jongen, waardoor een verslaving is ontstaan om meer macht te zoeken.

16 Algemeen Blauw

Afbeelding
Afbeelding

Deze inzending is ongebruikelijk, omdat het evalueren van de strijd tussen Goku en generaal Blue niet bepaald een eenvoudige zaak is. We zouden zelfs zo ver gaan om te zeggen dat Goku dit gevecht daadwerkelijk wint, maar er is een reden waarom we het als een "verlies" beschouwen.

Tijdens het gevecht van generaal Blue en Goku verlamt Blue de jonge jager volledig door paranormale krachten te gebruiken die hem totaal weerloos maken.

Als er geen muis in de buurt was (die de concentratie van Blue verbrak), betwijfelen we of Goku aan zijn lot had kunnen ontsnappen.

15 Goku Zwart

Afbeelding
Afbeelding

The Future Trunks Saga begon eindelijk de zaken voor Super om te draaien, en een groot deel daarvan was te danken aan de genialiteit van de schurken Goku Black en Zamasu.

Goku Black is in wezen het lichaam van Goku dat wordt gebruikt door de gevallen Kai, en, zoals je je misschien kunt voorstellen, was hij een behoorlijke bedreiging, zelfs als hij tegenover de echte Goku stond.

Voor sommigen kan de conclusie van deze intense strijd worden omschreven als een gelijkspel, maar voor ons lijkt het duidelijk dat Goku overtroffen en te slim af was, hoewel we hem wat speling zullen geven omdat de situatie nogal een schok.

14 Tamboerijn

Afbeelding
Afbeelding

Als een van Demon King Piccolo's kinderen, is Tamboerijn een monsterlijke en krachtige kracht waarmee rekening moet worden gehouden, zelfs voor abnormaal krachtige Saiyan-kinderen.

In een eenvoudig gevecht slaagt Tambourine er niet alleen in om de Flying Nimbus te vernietigen, maar hij verslaat Goku praktisch tot zijn vervaldatum.

De waarheid is dat Goku uitgeput was na de confrontatie met Tien, maar een verlies is een verlies, en dit was moeilijk te slikken, vooral nadat Tambourine zich verheugde over het elimineren van Krillin.

13 Ginyu

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een rare om over na te denken, vandaar de middelste positie in onze ranglijst, en het is zeker een van Goku's vreemdste 'verliezen'.

Kortom, Goku verloor niet bepaald van kapitein Ginyu. Sterker nog, hij kreeg de overhand. Wat er daarna gebeurde, is echter waar de dingen hachelijk worden.

Ginyu is Goku te slim af en gebruikt de beruchte lichaamsschakelaar om hem te overrompelen.

Dus hoewel Goku niet in de traditionele zin werd verslagen, verloor hij zeker de strijd op het gebied van tactiek en strategie.

12 Tien

Afbeelding
Afbeelding

Yamcha en Tien worden vaak gegroepeerd als waardeloos, en hoewel die gedachte enige verdienste heeft, moeten we niet vergeten dat Tien Cell bijna vernietigde met een spervuur van Kikohos.

Iedereens favoriete drieogige krijgskunstenaar was ook een van de weinigen die Goku versloeg in directe gevechten… ook al was deze overwinning van het Wereldtoernooi echt te danken aan een gelukkige techniek.

Toch, hoewel Tien misschien niet kan vergelijken met goddelijke ki, was hij in staat om de vloer te vegen met Goku, ondanks dat zijn officiële overwinning het gevolg was van een auto-ongeluk.

11 Baby

Afbeelding
Afbeelding

Afkomstig uit Dragon Ball GT, was Baby een geweldig concept dat slecht werd uitgevoerd (zoals zowat alles in GT.)

De creatie van de lang uitgestorven Tuffles, Baby bestond om wraak te nemen op de Saiyans voor de vernietiging van zijn ras, en hij volbrengt deze missie bijna volledig.

Goku vocht hard tegen de extreem krachtige vijand, maar zijn kinderlichaam kon de ontberingen van Super Saiyan 3 niet lang weerstaan, wat resulteerde in zijn pijnlijke nederlaag.

SSJ4 zou later het tij veranderen, maar het wist dit verlies niet uit.

10 Huurling Tao

Afbeelding
Afbeelding

Een schurk uit het begin van de franchise, Mercenary Tao (of "Tao Pai Pai", afhankelijk van je voorkeur) was een van de eerste personages die een reële bedreiging vormde voor de abnormaal sterke Goku.

In feite, laten we brutaal eerlijk zijn over de eerste keer dat deze personages tegenover elkaar stonden: Goku werd zo vreselijk verslagen en overmeesterd dat de enige reden dat hij de beproeving zelfs overleefde, was dat hij een Dragon Ball bij zich had op de tijd.

Goku leerde die dag een waardevolle les, en hij heeft geluk dat hij lang genoeg heeft geleefd om erover na te denken.

9 Janemba

Afbeelding
Afbeelding

Janemba, een vreemde mix tussen de duivel, Cell en Majin Buu, is misschien slechts een filmschurk, maar hij is er een die een machtsniveau demonstreerde dat maar weinig anderen konden meten.

Uitgaande van de volledige controle over de Andere Wereld en de wetten die het regeren, was Janemba een dodelijke vijand en Goku wist het.

Ondanks een speelse start, werd Goku serieus als het moest en ontketende hij Super Saiyan 3 in de hoop dat er snel een einde aan zou komen.

Helaas was hij, ondanks dit oprechte vertoon van pure kracht, geen partij voor het beest, maar we kunnen niet zeggen dat hij het niet geprobeerd heeft.

8 Boerenkool

Afbeelding
Afbeelding

Kale, de nieuwe Broly voordat we een nieuwe Broly kregen, is een waanzinnige Super Saiyan uit Universum 6, en een die schijnbaar onbeperkte kracht heeft.

Ze vormde niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar voor iedereen om haar heen, en haar meedogenloze en explosieve woede moest snel worden bedwongen.

Goku deed zijn best, maar zelfs zijn uitgebreide krachten waren niet in staat het beest te onderwerpen. In plaats daarvan was het de stoïcijnse en plechtige Jiren die de titanische Saiyan moest beteugelen, terwijl een gehavende Goku verslagen in een puinhoop lag.

7 Raditz

Afbeelding
Afbeelding

De strijd tegen Raditz was om een aantal redenen radicaal, niet in de laatste plaats ging Goku samen met zijn even krachtige aartsvijand en kreeg hij nog steeds de teer uit hem tot het punt waarop de enige overgebleven optie was om offer zichzelf op.

Ondanks de indrukwekkende kracht van zowel Goku als Piccolo, was geen van beiden (zelfs met de hulp van de latent machtige Gohan) een wedstrijd tegen Raditz en had ze in wezen de strijd verloren.

Hoewel ze uiteindelijk als beste uit de bus kwamen… moest Goku een verlies nemen in de vorm van een Special Beam Cannon.

6 Koning Piccolo

Afbeelding
Afbeelding

De eerste echt krachtige en angstaanjagende schurk van de hele Dragon Ball-franchise, King Piccolo was in wezen de duivel zelf en bijna niemand kon zich meten met hem… zelfs Goku niet.

Goku was zo dapper mogelijk en gebruikte alle kracht die hem ter beschikking stond, in het volle besef dat hij waarschijnlijk nog steeds geen partij was voor de kwaadaardige koning. Dat was hij inderdaad niet.

Terwijl koning Piccolo in wezen de arme jongen ontmantelt, is de reden dat dit verlies zo hoog scoort, dat Goku echt tegen het kwaad stond, ondanks de kosten.

Aanbevolen: