Dragon Ball: 25 wilde onthullingen over de rivaliteit van Goku en Vegeta

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: 25 wilde onthullingen over de rivaliteit van Goku en Vegeta
Dragon Ball: 25 wilde onthullingen over de rivaliteit van Goku en Vegeta
Anonim

Batman en de Joker. Ash en Gerrit. Ketchup en mosterd. Alle drie deze combinaties komen voor de geest wanneer iemand de term 'rivalen' ter sprake brengt. Hoewel deze drie voorbeelden allemaal op zichzelf al legendarische rivaliteiten zijn, is er één die boven alles uitsteekt, ja, en dat zijn Dragon Ball's Goku en Vegeta.

Beginend als twee Saiyans aan drastisch verschillende uiteinden van het moraliteitsspectrum, zouden ze later met tegenzin bondgenoten worden en uiteindelijk een ongemakkelijke (en nogal vreemde) vriendschap vormen, maar op geen enkel moment stoppen ze ooit rivalen te zijn.

Bijna zelfs in termen van vaardigheden en krachten, ze zijn constant bezig met elkaar (hoewel Goku dit zeker het meest lijkt te doen) en in welke situatie ze zich ook bevinden, zelfs als het een strijd is om het lot van het universum, ergens in het achterhoofd zijn ze nog steeds gefocust op hun rivaliteit.

Als twee van de belangrijkste (en meest populaire) personages van de Dragon Ball-franchise, zou je kunnen denken dat je alles weet wat er te weten v alt over deze decennialange eeuwige confrontatie tussen de twee, maar je zou verrast kunnen zijn.

In feite leer je misschien nog wel wat met onze lijst, Dragon Ball: 25 Wild Revelations About Goku and Vegeta's Rivalry.

Bij het samenstellen van deze inzendingen hebben we besloten de rivaliteit vanuit zoveel mogelijk verschillende hoeken te benaderen, inclusief de echte wereld, en we hebben onze informatie uit zoveel mogelijk verschillende bronnen gehaald.

Als je denkt dat je een pro bent met betrekking tot Goku, Vegeta en de rivaliteit die ze delen, bereid je dan voor op enkele verrassingen!

25 Vegeta zat gelukkig niet in Dragonball Evolution

Afbeelding
Afbeelding

Als er één ding is dat kan worden gezegd in het altijd aanwezige debat van "wie is beter? Goku of Vegeta?, "het is dat Vegeta niet in de buurt was van de gruweldaad die Dragonball Evolution was.

Een van de slechtste films ooit gemaakt, en waarschijnlijk de slechtste "aanpassing" van bronmateriaal, deze film hoort thuis in de ingewanden van de onderwereld.

Het is een indrukwekkende prestatie voor Vegeta om zijn nalatenschap onbedorven te laten zijn door deze vuilnisbelt van een film… en Goku kan hetzelfde niet claimen.

24 Vegeta en Goku hebben allebei kwaadaardige duplicaten van zichzelf tegengekomen

Afbeelding
Afbeelding

De rivaliteit tussen Goku en Vegeta richt zich veel op wie wat beter of slechter doet dan de ander, maar zo nu en dan moeten we momenten erkennen waarop ze echt gelijk zijn, en dit is zo'n moment.

Zowel Vegeta als Goku zijn kwaadaardige duplicaten van zichzelf tegengekomen, zoals Goku Black of Copy Vegeta. Ach, als we ander bronmateriaal opnemen, zoals FighterZ, zijn ze allebei meerdere kwaadaardige kopieën van zichzelf tegengekomen.

Als het gaat om een gemene tweeling, zijn Goku en Vegeta één en dezelfde.

23 Ze speelden in KFC-commercials

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks de rivaliserende status tussen Goku en Vegeta, en al het eindeloze gekibbel dat daarbij hoort, is er tenminste één ding waar de twee het over eens kunnen zijn: hun liefde voor Kentucky Fried Chicken.

In een Japanse commercial voor de fastfoodketen zien we Goku en Vegeta de glorie van het geheime recept van de kolonel uitroepen zonder een zweem van vijandigheid tussen hen twee.

Het lijkt erop dat de sleutel tot rust en vrede slechts een bestelling van Kentucky Fried Chicken is. Dit is een les die we allemaal moeten onthouden.

22 Goku zal nooit roy alty worden

Afbeelding
Afbeelding

Vegeta loopt misschien altijd een stap achter op Goku als het gaat om macht of transformaties (althans voor het grootste deel), maar er is een gebied waar Goku NOOIT in staat zal zijn om Vegeta te overtreffen… en het is roy alty.

Hoe sterk Goku ook wordt en welke transformaties hij ook ontwikkelt, hij zal nooit met recht kunnen beweren dat hij de Prins en/of Koning van de Saiyans is.

Die eer zal altijd voorbehouden zijn aan Vegeta en zijn bloedlijn (waaronder Tarble, Trunks en Bulla.)

21 Vegeta heeft Super Saiyan 3 overgeslagen (of deed hij dat?)

Afbeelding
Afbeelding

Sinds Dragon Ball GT hebben fans hard gelachen om Vegeta's onvermogen om de Super Saiyan 3-transformatie te bereiken, en in plaats daarvan ervoor gekozen om rechtstreeks naar Super Saiyan 4 te gaan (met de hulp van een machine, niet minder! Zielig!)

Hoewel dat misschien een overwinning voor Goku lijkt, was Vegeta in staat om Super Saiyan 3 te worden … alleen niet in de hoofdserie. In plaats daarvan kunnen spelers van Dragon Ball Heroes of Dokkan Battle SSJ3 Vegeta in actie zien wanneer ze maar willen.

20 Toriyama's dochter had naar verluidt directe invloed op een van hen

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball GT had veel potentieel, maar het meeste werd verspild vanwege een over het algemeen zwakke richting. Dat gezegd hebbende, het meest beruchte element van de show was niet alleen de onverstandige beperking van Goku tot zijn kindervorm. Nee, het grootste probleem was Vegeta's snor.

Om de een of andere reden besloot de prins van alle Saiyans dat hij een snor nodig had, maar gelukkig suggereert het gerucht dat de eigen dochter van Akira Toriyama eiste dat de snor werd geschoren.

Waar was ze in de vergadering waar ze besloten dat Goku weer een kind zou worden!?

19 Beide hebben de continuïteit verbroken en Canon

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball's canon is… op sommige punten behoorlijk twijfelachtig. Veel van de inconsistenties en retcons kunnen worden toegeschreven aan Akira Toriyama, die vaak dingen in een opwelling verandert om beter te passen bij wat hij wil doen. Dat of hij vergeet gewoon veel. Hoe dan ook, "canon" en regels zijn op zijn best vaag.

Misschien is dat de reden waarom Vegeta en Goku allebei de wetten van het universum hebben overtreden alsof ze geen big deal waren.

Een die in me opkomt is dat Vegeta zijn lichaam behoudt in Fusion Reborn, maar dat is slechts een van de honderd gevallen van regelovertreding.

18 Vegeta heeft ridderlijke eigenschappen

Afbeelding
Afbeelding

Goku is niet bepaald een sociaal bewust persoon, en hij lijkt ook niet echt een minnaar voor zijn vrouw. De man weet blijkbaar niet eens wat zoenen is.

Dan is er Vegeta.

Hoewel hij een ruwe houding heeft en een verleden vol meedogenloze planetaire genocide, heeft hij blijkbaar een goed ontwikkeld gevoel voor ridderlijkheid, zoals te zien is wanneer hij Bulma verdedigt tegen alles en nog wat, of het nu Gods of Destruction is of gluren -Gokus.

Ja, Goku is boos geworden dat Chi-Chi eerder gekwetst was, maar hij doet nooit zijn best om het goed te maken zoals Vegeta.

17 Ze zijn allebei vatbaar voor zelfopoffering

Afbeelding
Afbeelding

In een ander geval waarin de vermeende rivalen meer dingen gemeen hebben dan ze zouden willen toegeven, lijkt het erop dat Goku en Vegeta allebei een onbaatzuchtige affiniteit hebben met zelfopoffering als de situatie daarom vraagt.

De voor de hand liggende momenten zijn dat Goku Instant Transmission on Cell gebruikt of Vegeta die zichzelf vernietigt tegen Buu, maar beiden hebben ook aangetoond dat ze meer dan bereid zijn om verliezende (zelfs dodelijke) gevechten te vechten om de aarde te beschermen en degenen waar ze om geven.

Het is goed om te weten dat deze rivalen allebei zo'n bewonderenswaardige kwaliteit delen.

16 Goku heeft meer transformaties en vormen dan Vegeta… Maar nauwelijks

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball Z is cultureel synoniem voor veel dingen: lange stare-downs, constant geschreeuw, vuur dat uit handen barst, power-ups voor letterlijk dagen en, natuurlijk, uitgebreide transformaties.

Het is geen verrassing dat zowel Goku als Vegeta een enorme lijst met transformaties en vormen op hun naam hebben staan, als hoofdpersonages en zo, maar Goku is de winnaar als het gaat om transformatietotalen.

Vegeta heeft in totaal vierentwintig transformaties, waarvan sommige Goku nooit heeft gehad, terwijl de krijger van lage klasse zelf zesentwintig heeft.

15 Hun beide vaders hadden een rebelse aard

Afbeelding
Afbeelding

Afgezien van hun abnormaal hoge vermogensniveaus en hun Saiyan-erfgoed, hebben Goku en Vegeta weinig gemeen, vooral als het gaat om hun opvoeding en levenservaringen.

Dat gezegd hebbende, er is één element dat de twee delen, en het is de rebelse aard van hun ouders, met name hun vaders.

Ondanks dat Bardock een krijger van lage klasse was en koning Vegeta koninklijk, hadden beiden een verlangen om Frieza te elimineren en gingen beiden zelfs zo ver om het daadwerkelijk te proberen.

Helaas, de echt definitieve strijd tegen Frieza zou door hun zonen worden gestreden.

14 Ze hebben elkaar niet verslagen in aantal overlijdens

Afbeelding
Afbeelding

Een van de grote grappen over Dragon Ball Z is dat elk personage herhaaldelijk naar de Andere Wereld wordt gestuurd en vervolgens weer tot leven wordt gewekt alsof het niets uitmaakt.

Hoewel dat tot op zekere hoogte waar is, is het ook niet zo constant of wijdverbreid als het wordt beweerd, vooral als het gaat om Vegeta en Goku.

Beiden lijken hun makers elk drie keer te hebben ontmoet, inclusief hun lot in de sombere toekomst van Trunks.

Goku kwam om van Raditz, de hartziekte en Cell, terwijl Vegeta verloor van Frieza, Buu en de Androids.

13 Vegeta is degene die altijd de Fusion Dance verknoeit

Afbeelding
Afbeelding

Vegeta heeft veel voor hem in petto, maar hij lijkt niet de precisie te vinden die nodig is om de Fusion Dance met succes uit te voeren. In zowel Dragon Ball Super: Broly als de Dragon Ball Z-film Fusion Reborn verpest Vegeta altijd de dans.

Wat dit zo raar maakt, is dat we WETEN dat Vegeta in staat is tot voortreffelijk dansen… de schoonheid van de bingodans mag niet worden ontkend!

Ten minste tegen de tijd dat GT rondrolt, is Vegeta goed thuis in de techniek en kan hij het probleemloos uitvoeren.

12 Vegito heeft de persoonlijkheid van Vegeta…

Afbeelding
Afbeelding

Dus wat als Vegeta niet kan dansen? Hij kan tenminste een Potara Earring goed hanteren. Niet alleen dat, hij hanteert het zo goed dat zijn persoonlijkheid de dominante lijkt te zijn wanneer hij en Goku samensmelten om Vegito te worden.

Eindeloos eigenwijs en gevuld met woede-opwekkende beschimpingen, Vegito is een zeer zelfverzekerde eikel… maar iemand die de kracht heeft om alles te ondersteunen.

Vegito ha alt doorgaans Gogeta voorbij als het gaat om de populariteit van de fusies, dus dat is gewoon weer een overwinning voor Vegeta.

11 … Terwijl Gogeta dichter bij Goku ligt

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl de door Potara geïnduceerde Vegito de persoonlijkheid van Vegeta op de voorgrond lijkt te hebben, is de door Fusion Dance getriggerde Gogeta het tegenovergestelde.

Gogeta heeft veel zelfvertrouwen, maar is nooit opschepperig. Hij pronkt ook niet; hij gaat meteen aan de slag.

In Fusion Reborn spreekt hij niet eens terwijl hij de korte maar effectieve afstraffing tegen Janemba levert. In Broly toont hij iets meer persoonlijkheid, maar Goku's persoonlijkheid regeert nog steeds.

Heck, Gogeta in Dragon Ball GT is zeker trots en opschepperig, maar hij ha alt grappen uit… iets wat Vegeta nooit zou doen.

10 Vegeta is beter in "normaal leven"

Afbeelding
Afbeelding

Een van Goku's belangrijkste problemen met zijn vrouw, Chi-Chi, is dat hij alleen maar traint. Ze smeekt hem herhaaldelijk om een baan of een rijbewijs, en zelfs als hij probeert te doen wat zij wil, fa alt hij.

Kortom, Goku lijkt gewoon niet gemaakt voor het typische leven. Hij is een plattelandsjongen in hart en nieren.

Vegeta daarentegen lijkt goed bekend met het 'normale leven'. Hij gaat naar sociale evenementen, gaat met zijn gezin winkelen of naar pretparken, en gedraagt zich eigenlijk als een gewoon persoon.

Dat is indrukwekkend, aangezien hij een hervormde ruimtepiraat is.

9 Vegeta is de betere ouder

Afbeelding
Afbeelding

Alle grappen terzijde dat Piccolo de echte vader van Gohan is, Goku geeft echt om Gohan en Goten, en heeft veel tedere momenten met hen beiden.

We geven toe dat dat best aardig is, maar aan de andere kant verbleekt het in vergelijking met het actieve ouderschap dat Vegeta duidelijk laat zien.

Hij is zeker hard voor Trunks, maar hij voedt hem tenminste op. We zien ook hoe sterk de stille maar begrepen band is met Future Trunks, en we zouden nalatig zijn als we niet zouden vermelden hoe goed hij is met baby's of hoe snel hij een band met Bulla heeft in GT.

8 Vegeta's FighterZ Tier is hoger dan Goku (meer dan eens)

Afbeelding
Afbeelding

FighterZ is niet alleen een geweldig Dragon Ball-spel, het is een fantastisch vechtspel, punt uit.

Hoewel bijna alle lijsten met niveaus puur speculatief zijn en de cast van FighterZ uitstekend in balans lijkt wanneer deze door de juiste spelers wordt gebruikt (behalve Android 17), is er een kleine discrepantie als het gaat om de ranglijst van Goku en Vegeta.

Om te beginnen staat Base Vegeta ruim boven Base Goku, maar zowel SSB Goku als Vegeta zitten in hetzelfde niveau, net als SSJ Goku en Vegeta.

Dat gezegd hebbende, verslaat SSJ Vegeta zijn tegenhanger vanwege zijn assist, die als de beste in de hele game wordt beschouwd!

7 Geen van beiden is bang om mensentranen te vergieten

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen geheim dat Goku veel geeft om zijn vrienden, familie, onschuldigen en de aarde zelf.

Aan de andere kant voelt Vegeta duidelijk dezelfde emoties over in wezen dezelfde dingen… hij verbergt het gewoon heel goed.

Dat gezegd hebbende, geen van beiden is bang om te huilen als dat nodig is.

Vegeta huilde openlijk om zijn ontoereikendheid tegen Frieza, en terwijl hij Goku smeekte om de tiran te vernietigen in naam van de Saiyans. Evenzo barstte Goku in tranen uit toen men dacht dat meester Roshi zijn leven had verloren in het Tournament of Power (wij deden ook mee… en terecht.)

6 The Galick Gun en Kamehameha zijn vergelijkbare technieken

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de iconische straalstrijd tussen Goku's Kamehameha en Vegeta's Galick Gun, riep de Prins van alle Saiyans (in shock en ontzag) uit dat Goku's techniek extreem veel leek op de zijne.

Eerlijk gezegd lijkt dat niet zo veel te betekenen, althans op het eerste gezicht, maar denk er eens over na: op de een of andere manier, met lichtjaren ertussen, en enorm verschillende training en ervaringen, zijn beide karakters handtekening technieken waren verrassend vergelijkbaar. Hoe groot is de kans daarop?

Het is alsof ze voorbestemd waren om rivalen te worden door de kosmos zelf.

Aanbevolen: