Dragon Ball Z: 14 dingen die geen zin hebben in Goku

Inhoudsopgave:

Dragon Ball Z: 14 dingen die geen zin hebben in Goku
Dragon Ball Z: 14 dingen die geen zin hebben in Goku
Anonim

De Dragon Ball-franchise is al meer dan twee decennia een geloofwaardige bron van entertainment. Het zit vol met labyrintische plotwendingen, goed ontwikkelde personages, langgerekte adrenaline-pompende vechtscènes en nog veel meer. Fans over de hele wereld zijn verliefd geworden op de verschillende karakters van deze veelzijdige Anime! Het zit boordevol hartverscheurende, actievolle en lachwekkende momenten die ervoor zorgen dat elke scène telt.

Dat gezegd hebbende, voorspelt het niet altijd veel goeds voor de die-hard fans. Zo'n enorme productie is onvermijdelijk beladen met onvolkomenheden en inconsistenties, zelfs als het wordt geassocieerd met de afbeelding van de centrale protagonisten. Hier zijn 15 dingen die nergens op slaan bij Son Goku.

14 Het duurde 5 jaar om zijn kind aan zijn beste vrienden voor te stellen

Elke Dragon Ball-fan weet dat Goku en zijn beste vrienden onafscheidelijk waren voordat hij aan Chichi werd gekoppeld. Ze begonnen samen aan verschillende avonturen waarbij ze de boosdoeners bevochten om alle zeven drakenballen te ontdekken om hun gevallen kameraden weer tot leven te wekken. Zijn huwelijksleven bleek een behoorlijke afleiding te zijn voor de jonge, onverschrokken ontdekkingsreiziger, waardoor hij de bende meer dan vijf jaar niet kon bezoeken. Stel je de verbazing op hun gezichten voor toen ze de kleine Gohan in de armen van zijn vader zagen.

13 Toen zijn broer dreigde de aarde te vernietigen, verloor Goku de overhand in de strijd om valse beloften

Toen hij zich realiseerde dat zijn broer Raditz te sterk was om te overwinnen, bedacht Goku een briljant idee. Hij zou de achilleshiel van het Saiyan-ras uitbuiten: hun staart. Omdat hij zelf een Saiyan was, heeft Goku in zijn beginjaren een behoorlijk deel van de pijn doorstaan. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Kakarot zijn broer uitschakelde door krachtig aan zijn staart te trekken. Toen Raditz zwoer om de aarde te verlaten en nooit meer terug te keren, werd de goedgelovige Goku bedrogen door de valse beloften van zijn broer en betaalde hij de prijs duur.

12 Hij vertrouwde blindelings op prinses "Snake". Kom op Goku

Goku ziet een serpentijnvormig kasteel aan voor King Kai's op Snake Way en waagt zich er stoutmoedig in in de hoop zijn volgende mentor te vinden. Zonder dat hij het wist, zat hij gevangen in het kasteel van prinses Snake, waar ze probeerde hem voor eeuwig op te sluiten. Goku geloofde eerst dat ze koning Kai was, maar ontdekte via haar bedienden dat ze inderdaad prinses Snake was nadat ze "haar bewegingen had opgelegd" - vechtsportbewegingen. Uiteindelijk kwam hij tot bezinning en ontsnapte met succes. Over achteraf gesproken!

11 Zijn krachtigste bewegingen in minder dan een maand elk. Praten over een snelle leerling

Nadat Goku eindelijk op de planeet van koning Kai was aangekomen, verspeelde hij de tijd door te proberen de zwaartekracht te weerstaan die tien keer hoger is dan die van de aarde. King Kai gaf hem twee zeer belastende opdrachten om dat doel te bereiken; vang een aap en sla een krekel met een hamer (omdat jumping jacks en squats het niet meer redden). Ergens buiten het scherm leert Goku zijn twee sterkste vaardigheden: de Kaioken en de Spirit Bomb. De tijd die hij nodig had om dit te doen, was korter dan de aap te pakken en de krekel een zware hersenschudding te bezorgen.

10 De Spirit Bomb is zijn ultieme aanval en is uiteindelijk nutteloos

Het bijvoeglijk naamwoord "ultiem" heeft een dubbele betekenis in het woordenboek. Het kan het beste van iets betekenen of het einde van een proces. In Dragon Ball Z gebruikt Goku zijn Spirit Bomb in bijna elk gevecht. Hij gebruikte het tegen Vegeta, Frieza, Turles, Kid Buu en Super Android 13, maar het nam de dreigende dreiging slechts één keer weg tegen Kid Buu. Dus de definitie van deze anime van "ultiem" is het einde van een proces, wat in dit geval de show zelf is.

9 Zijn pathologische angst voor naalden

Een achtjarige naar de dokterskliniek brengen is een behoorlijke klus. In het geval van Goku is het bijna onmogelijk om de jongvolwassen Saiyan dicht bij een naald te krijgen. Sommigen speculeren dat Kakarot emotioneel onvolgroeid is, terwijl anderen geloven dat hij als kind een traumatiserende ervaring had met scherpe voorwerpen. Wie kan het zeggen! Zonder het grote fysieke trauma dat Vegeta hem heeft toegebracht, zou hij nooit de scherpe smaak van die verlaten naald hebben gekregen.

8 De sterkste vechter ter wereld is ook bang voor… zijn vrouw

Je vrouw behagen is nooit een simpele daad, met zoveel vereisten en verantwoordelijkheden. Het is een fulltime baan die alleen een volwassen persoon aankan. Goku's verlammende onvolwassenheid en niet aflatende toewijding aan zijn strenge training zetten een zware druk op zijn langdurige huwelijk met zijn vurige vrouw Chichi. De sterkste man IN DE WERELD (dezelfde Saiyan die een intergalactische tiran versloeg) is bang voor de moeder van zijn kind. Het is bekend dat ze Goku de heebie-jeebies geeft

7 Als hij zijn kaarten laat zien, ligt hij de hele tijd in heet water

De sterkste man ter wereld zijn kan iedereen naar het hoofd stijgen en zelfs zo ver gaan dat je je tegenstander onderschat. Niet alleen kreeg Goku al heel vroeg in de serie een opgeblazen ego, maar hij leerde de eerste keer ook niet van zijn fouten. Toen Kakarot werd geconfronteerd met een onbekende vijand (kapitein Ginyu van de Ginyu-macht), zag Kakarot de overweldigende kracht van zijn tegenstander onmiddellijk als niet bedreigend. Hij wist niet dat kapitein Ginyu een truc in petto had: body swap! De opzichtige paarse jager verwondde zichzelf en wisselde onmiddellijk van lichaam met Goku, hem hamstrings en het hogere machtsniveau ontvangend.

6 Het leven van iedereen op het spel zetten voor de spanning van een uitdaging

Na zijn bijna-doodervaring in de nasleep van zijn confrontatie met kapitein Ginyu op planeet Namek, hield Son Goku op met zijn vaardigheden te pronken. Hij leerde dit op de harde manier nadat hij getuige was geweest van de overweldigende kracht van zijn aartsvijand. Frieza's moordpartij bereikte Krillin, Goku's beste vriend, wat het keerpunt was voor de Saiyan die een verhoogde staat van macht bereikte, gevoed door zijn woede. Zijn nieuwe gouden Super Saiyan-vorm stelde hem in staat om de tiran gemakkelijk te overwinnen. Zijn ego duwde hem verder om Frieza te vernederen, die in een wanhopige laatste hoera, besloot de hele planeet te vernietigen en iedereen in gevaar te brengen. Aan de andere kant ging Goku zelfs zo ver dat hij zijn vijandelijke macht stapsgewijs liet toenemen tot 100%, zodat hij Frieza een beetje nederigheid kan leren door hem in zijn topvorm te verslaan.

5 Onmiddellijke verzending een geheime techniek houden

Bij zijn terugkeer op aarde, een jaar of zo na de gebeurtenissen die plaatsvonden in Namek, verraste Goku de bende met een nieuwe truc: Instant Transmission. Vanaf dat moment waren er talloze gevallen waarin die zet nuttig had kunnen zijn in het repertoire van een van de andere personages zoals Krillin, Tien Shinhan of vooral Piccolo. Fans veronderstellen dat het leren van Instant Transmission enorme hoeveelheden kostbare tijd zou vergen die de hoofdpersoon niet had. In plaats van een paar Z-jagers naar Yardrat te teleporteren (waar Goku deze waardevolle zet leerde) zodat ze het kunnen leren en alle betrokkenen in de toekomst veel tijd kunnen besparen, deed Kakarot niet eens de moeite. Hij vond wel de tijd om met Piccolo te racen.

4 Ziek worden NA het ontvangen van medicijnen uit toekomstige stammen

Een bezoeker uit de toekomst arriveert op aarde kort nadat Goku de Z-jagers waarschuwt voor een dreigende dreiging die mogelijk de hele wereld kan decimeren. Goku is een zelfvoldane Saiyan en vraagt Trunks naar zijn verblijfplaats tijdens de aanval om erachter te komen dat hij al was overleden aan hartfalen voordat de Androids verschenen. De jongeman uit de toekomst troost hem vervolgens door Goku een medicijn te geven dat zijn moeder speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld. Flash forward drie jaar later, Goku lijdt aan slopend hartfalen in het midden van een gevecht. Waarom heeft hij het medicijn niet ingenomen?!

3 Iemand die fysiek zo fit is als Goku mag geen hartproblemen hebben

Son Goku werd afgeschilderd als een fysiek imposant wezen, elke kans die hij kreeg, trainde hij op een alledaagse basis. Sinds het begin van de show was zijn doel altijd om de machtigste mededinger ter wereld te zijn, dus trainen werd zijn tweede natuur. Hij ging zelfs meerdere keren zo ver om post-mortem te trainen met King Kai! Hoe kwam het dat zijn hart zo vatbaar was op zo'n beïnvloedbare leeftijd, terwijl Goku inderdaad in topconditie is! Fans theoretiseren dat het zijn tijd was op een stervende planeet Namek of zijn tijd op de planeet Yardrat. Als dat het geval was, zou hij het enige personage zijn dat eraan bezweken was.

2 Cell een Senzu-boon geven voor zijn gevecht tegen een tiener Gohan

Perfect Cell was een van de meest machiavellistische schurken in de DBZ-franchise. Hij bezat het DNA van de sterkste strijders op aarde, waaronder Goku, Vegeta en Piccolo. Zijn kracht was zo overweldigend dat het de Z-jagers een heel jaar training kostte in de Hyperbolic Time Chamber. Perfect Cell had ook één doel voor ogen: de vernietiging van de aarde en uiteindelijk het hele universum. Dus toen Son Goku de mantel aan zijn tienerzoon gaf, verloor iedereen zijn kalmte. Als klap op de vuurpijl schonk de hoofdpersoon van Super Saiyan zijn tegenstander een Senzu Bean om een evenwichtig gevecht met Gohan te voeren. Door deze reeks slechte beslissingen realiseerde hij zich dat de wereld veel beter af zou zijn zonder hem.

1 Zijn rug toekeren naar Majin Vegeta. WAT DENK JE GOKU?

Goku's vertrouwende karakter heeft hem in talloze moeilijke situaties in de franchise gebracht. Vanaf het moment dat hij Raditz' staart losliet tot de krachtboost die hij een stervende Frieza gaf, staat Goku bekend om zijn kinderlijke redenering. Het meest verbijsterende moment in Dragon Ball Z was toen hij zijn rug gaf aan een kwaadaardige Majin Vegeta en zijn hoofd blootstelde voor een knock-out stoot die hem immobiliseerde. Zeker, Vegeta werd een bondgenoot en hij was te vertrouwen. Goku wist echter heel goed dat zijn voormalige vijand was overgenomen door de kwaadaardige Babidi, wat de dode Saiyan wat voorzichtiger had moeten maken. Hoe kan iemand zo blind zijn voor de schijnbare feiten? Serieus!!!

Aanbevolen: