Goku's technieken en vaardigheden, officieel gerangschikt van slechtst naar beste

Inhoudsopgave:

Goku's technieken en vaardigheden, officieel gerangschikt van slechtst naar beste
Goku's technieken en vaardigheden, officieel gerangschikt van slechtst naar beste
Anonim

Akira Toriyama's Dragon Ball heeft de harten van veel mensen veroverd vanwege de krachtige vechters en de waanzinnige actiescènes waarin ze zich bezighouden. Er zijn tal van anime-series die er zijn in deze speeltuin, maar Dragon Ball is veranderd en evolueerde in de loop van de decennia, waarbij elke nieuwe iteratie van de serie de machtsschalen en de gekke vaardigheden van deze personages verhoogde. Sinds het begin van Dragon Ball is Goku de leidende held van het publiek en hebben ze hem zien opgroeien en een gezin zien stichten.

Goku heeft een geweldige weg afgelegd sinds zijn start als vechter, maar hij heeft altijd een volledige lijst van technieken tot zijn beschikking gehad om zijn vijanden te helpen overwinnen. Ter ere van Goku's reis en evolutie door de vele Dragon Ball-series, laten we eens kijken naar wat hij precies op tafel brengt. Hier zijn de Goku-technieken en -vaardigheden van Dragon Ball, officieel gerangschikt van slechtst naar beste!

20 Staartaanval

Afbeelding
Afbeelding

Goku's vechtkunsten hebben een lange weg afgelegd sinds zijn nederige dagen als kindervechter, maar zelfs toen toonde Goku een enorme belofte en ontwikkelde hij een duidelijke vechtstijl voor zichzelf. Volwassen Goku heeft misschien een schat aan meer vaardigheden dan zijn jeugdige tegenhanger, maar het handelsmerk van de jonge Goku is zijn staart. Goku past dit aanhangsel op een aantal handige manieren toe en heeft het in zeldzame gevallen zelfs als een helikopterpropeller laten functioneren.

19 Vlucht

Dragon Ball Goku Uub Flying
Dragon Ball Goku Uub Flying

De personages hebben zulke ongepaste krachtsniveaus bereikt in het Dragon Ball-universum dat zoiets als vliegen op dit moment bijna als een gegeven wordt beschouwd. Het vermogen mag nu als vanzelfsprekend worden beschouwd, maar er was een lange periode waarin Goku of de meeste personages in de serie voornamelijk door land ingesloten waren. Het is dan ook een belangrijke mijlpaal wanneer Goku zijn energie zo kan manipuleren dat hij kan vliegen. Het verandert zijn vechtstrategie volledig.

18 Kiai

Dragon Ball Goku Kiai
Dragon Ball Goku Kiai

De kiai is een van de meer obscure vaardigheden in Goku's arsenaal en het komt vrijwel samen met enkele van de andere krachtigere technieken die Goku leert. Goku's kracht wordt uiteindelijk zo ernstig dat alleen al het inschakelen een reactie veroorzaakt op de lucht en de elementen om hem heen. Kiai maakt deel uit van het resultaat hiervan en gebruikt in wezen de manipulatie van ki om de lucht om je heen te scheiden en te lanceren. Het is meestal een bijproduct van sterkere aanvallen, maar Kiai kan nog steeds een gewoon mens ver weg slaan.

17 Achtarmige vuist

Dragon Ball Kid Goku achtarmige vuist
Dragon Ball Kid Goku achtarmige vuist

Er v alt iets te zeggen voor het charmante, meer geaarde karakter van de originele Dragon Ball. Natuurlijk, epische transformaties en energieaanvallen zijn vermakelijk om te zien, maar er was een gratie aan de meer realistische oplossingen voor Goku's problemen in de eerste Dragon Ball-serie. Wanneer Goku Tien voor het eerst ontmoet, is hij een groot obstakel, grotendeels vanwege zijn snelheid en lichaamsmanipulatietechnieken. Goku leert zich aan te passen en gebruikt zijn snelheid om de achtarmige vuisttechniek toe te passen als middel om de vierheksentechniek van Tien tegen te gaan. Er zijn hier veel ledematen in het spel.

16 Zonnevlam

Dragon Ball Goku zonnevlam
Dragon Ball Goku zonnevlam

Voordat Goku zich volledig ontwikkelt tot zijn eigen vechter met een repertoire vol unieke vaardigheden, is het erg leuk om te zien hoe Dragon Ball's Z Fighters aanvallen delen en de rijkdom verspreiden. Het is een strategie die heel logisch is en het is eerlijk gezegd verrassend dat het niet meer gebeurt in de serie. Dus toegegeven, terwijl de defensieve manoeuvre van de Solar Flare voornamelijk wordt gebruikt door Tien en Krillin, gebruikt Goku het ook om zijn tegenstanders te verblinden en uit een paar strakke jams te komen.

15 Destructo Disc

Dragon Ball Goku Destructo Disc
Dragon Ball Goku Destructo Disc

Net zoals Goku's gebruik van de Solar Flare, is de Destructo Disc een andere techniek die Goku technisch van Krillin leent, maar hij maakt er nog steeds effectief gebruik van. De Destructo Disc wordt de kenmerkende aanval van Krillin en het is een extreem krachtige energietechniek die een vlijmscherpe schijf produceert die de meeste vijanden doormidden kan slaan, op voorwaarde dat deze contact maakt. Goku's kracht overtreft deze beweging op een bepaald punt, maar het is nog steeds leuk om te zien hoe hij zich er toe wendt tijdens de juiste gevechtsomstandigheden.

14 Kamehameha

Dragon Ball Goku Kamehameha
Dragon Ball Goku Kamehameha

Goku's kenmerkende aanval is de Kamehameha-energiegolf, die hem wordt onderwezen door zijn eerste Martial Arts-mentor, meester Roshi. De Kamehameha is de kenmerkende aanval van Roshi's opleidingsschool, wat betekent dat een aantal personages leren hoe ze deze aanval kunnen uitvoeren. Ondanks zijn prevalentie, doet Goku aantoonbaar het meest met de beweging en ontwikkelt hij bijna tientallen variaties op de aanval om deze nog krachtiger te maken. Het is Goku's eerste grote energietechniek en het is een vaardigheid waar Goku waarschijnlijk altijd naar terug zal keren.

13 Kaioken

Afbeelding
Afbeelding

Meester Roshi is misschien Goku's eerste grote leraar op het gebied van gevechten, maar zodra Dragon Ball Z begint, vindt Goku een nieuwe mentor wanneer hij naar het hiernamaals gaat en bevriend raakt met de legendarische Kaio. Kaio verbetert Goku's vaardigheden op een aantal manieren en maakt hem over het algemeen een sterkere vechter, maar hij leert hem ook een aantal unieke bewegingen, waaronder zijn kenmerkende Kaioken-aanval. De Kaioken Attack is een kracht- en snelheidsvermenigvuldiger die je limieten drastisch kan verbeteren, maar het legt ook een enorme druk op het lichaam van de gebruiker. Te ver gaan kan permanente schade veroorzaken.

12 Meteor Smash

Dragon Ball FighterZ Goku Meteor Smash lancering
Dragon Ball FighterZ Goku Meteor Smash lancering

Goku's Meteor Smash is een indrukwekkende combinatieaanval die hij voor het eerst debuteert in zijn slopende strijd tegen Frieza op Planet Namek. Frieza verlegt echt de grenzen van Goku en laat hem zijn toevlucht nemen tot elke truc in het boek om de overwinning te verzekeren. Zelfs dan worstelt Goku om de tirannieke schurk uit te schakelen. Goku's Meteor Smash is bedoeld om zijn tegenstander te desoriënteren terwijl hij ze bombardeert met een vlaag van aanvallen vanuit verschillende hoeken in combinatie met een stoet van energie-explosies. Het is bedoeld om de vijand onbruikbaar te maken en Goku de kans te geven om zijn volgende aanval voor te bereiden, als dat nodig is.

11 Directe verzending

Dragon Ball Goku Yardrat-outfit onmiddellijke verzending
Dragon Ball Goku Yardrat-outfit onmiddellijke verzending

Sommige van Goku's technieken demonstreren de enorme kracht die hij heeft bereikt, maar andere benadrukken zijn defensieve vaardigheden en hoe bedreven hij indien nodig uit de buurt van gevaar kan komen. Snelheid is één ding, maar Goku bereikt een echt keerpunt wanneer zijn reis door de ruimte hem naar de Yardrat-race leidt, die hem vriendelijk de Instant Transmission-vaardigheid leert. Dit is min of meer teleportatie en zolang Goku zich op iemands energiekracht kan vastzetten, kan hij naar hen toe wegritsen. Hij heeft de planeet een aantal keer gered met deze handige vaardigheid.

10 Kwaad inperkingsgolf

Dragon Ball Goku Evil Containment Wave Turtle
Dragon Ball Goku Evil Containment Wave Turtle

Dragon Ball's relatie met de Evil Containment Wave, ook wel bekend als de Mafuba, is echt fascinerend. Het verschijnt voor het eerst wanneer Master Roshi de aanval probeert uit te voeren tegen de Demon King Piccolo en dan keert het pas decennia later terug tot de dreiging van de onsterfelijke Zamasu in Dragon Ball Super. Roshi leert Goku deze techniek, waarmee je een individu van puur kwaad in een beschermende verzegelde pot kunt opsluiten. Hoewel deze zet de tegenstander niet uitschakelt, is het een nuttige strategie wanneer een dergelijke benadering niet mogelijk is.

9 Genki Dama

Dragon Ball Goku Spirit Bomb
Dragon Ball Goku Spirit Bomb

Goku's ambtstermijn bij Kaio leidt tot twee belangrijke vaardigheden, de Kaioken en de indrukwekkende Genki Dama. Goku's Genki Dama wordt routinematig gebruikt als de grote finale van Goku's gevechten in Dragon Ball Z en het is een zet die zo'n groot einde waardig is. De techniek dwingt Goku om alle wezens op de planeet (of het universum) te roepen, zodat ze een deel van hun energie aan hem zullen doneren. Goku kanaliseert die collectieve kracht in een enorme bal Genki. Goku heeft in de loop der jaren geëxperimenteerd met variaties op dit vermogen, maar het is nog steeds altijd supersterk.

8 Oozaru

Dragon Ball Kid Goku Great Ape Transforming
Dragon Ball Kid Goku Great Ape Transforming

Voordat Dragon Ball de ontdekking van Super Saiyans tegenkwam, was de staartgerichte Oozaru-metamorfose de grootste truc die Goku in zijn arsenaal had. Wanneer het Saiyan-ras een volle maan ziet (of dicht genoeg bij benadering), verandert hun staart hen in een gigantische aap die tien keer hun normale kracht heeft. Deze boost is enorm, maar alleen Saiyan Elite kan deze transformatie daadwerkelijk beheersen. Voor alle anderen is het een roekeloze, gevaarlijke zet. Dragon Ball GT introduceert Golden Oozarus, een nog sterkere versie van deze Saiyan-steunpilaar.

7 Drakenvuist

Dragon Ball GT Kid Goku Dragon Fist Through Super 17
Dragon Ball GT Kid Goku Dragon Fist Through Super 17

De Dragon Ball Z-films zijn een beetje een vreemde anomalie in het universum van de franchise. Ze bestaan vaak buiten de canon en bemoeilijken de gebeurtenissen van de serie, maar ze bieden nog steeds complexe schurken, creatieve gevechten en in het geval van Goku, enkele speciale technieken die bijna nooit meer verschijnen. De 13th Dragon Ball Z-film, Wrath of the Dragon, eindigt met Super Saiyan 3 Goku die een kolossale uitbarsting van energie uit zijn vuist vrijgeeft die hem praktisch in een Shenron-achtige draak verandert. Het is een mooie afwerking, maar een die pas terugkeert in Dragon Ball GT.

6 Super Saiyan

Dragon Ball Goku Super Saiyan eerste keer
Dragon Ball Goku Super Saiyan eerste keer

De Super Saiyan power-up transformatie is nu misschien wel de meest iconische visual van Dragon Ball. Het is zo'n constante aanwezigheid in de serie dat het moeilijk te geloven is dat er een tijd was voordat het bestond, laat staan een tijd waarin bijna elke grote Saiyan dit niveau van kracht niet kon bereiken. De Super Saiyan-transformatie zorgt ervoor dat de gebruiker zijn machtsplateau overtreft en een blonde make-over ondergaat. Naarmate de serie vorderde, zijn er ook evoluties van de vorm, zoals Super Saiyan 2, 3 en 4, in beeld gekomen.

5 Fusion Dance

Dragon Ball Goku Piccolo Fusion Dance
Dragon Ball Goku Piccolo Fusion Dance

Toegegeven, deze techniek zal je alleen zo sterk maken als de partner waarmee je fuseert, maar de parameters van de techniek zijn zo strikt dat Goku's mogelijke fusiepartners vrij beperkt zijn. Zelfs met Super Saiyan-krachten binnen handbereik, zijn vijanden soms nog te sterk. Dienovereenkomstig komt de komst van de fusiedans langs waarmee je kunt fuseren met een jager van gelijke sterkte en je kracht voor een beperkte tijd kunt verdubbelen. Goku's fusiedans met Vegeta leidt naar Gogeta, die misschien wel het sterkste personage in de hele serie is.

4 Super Saiyan God/Blauw

Dragon Ball Goku Super Saiyan God
Dragon Ball Goku Super Saiyan God

Aan het einde van Dragon Ball Z bereikt het Super Saiyan-proces zijn hoogtepunt met Super Saiyan 3. Dat lijkt op dat moment meer dan genoeg te zijn, maar wanneer Dragon Ball Super in versnelling komt, is het het is niet meer dan normaal dat er nog meer transformaties nodig zijn om nieuwere, sterkere bedreigingen het hoofd te bieden. Super brengt Super Saiyan God en zijn volgende stap, Super Saiyan Blue, naar de tafel, wat Goku op hetzelfde niveau plaatst als letterlijke goden en goden. Het is een grote upgrade, maar een die niet gemakkelijk te verkrijgen is.

3 Kaioken Blauw

Dragon Ball Super Goku Kaio-Ken Blauw
Dragon Ball Super Goku Kaio-Ken Blauw

Goku's Kaioken-power-up is uiterst belangrijk tijdens het begin van Dragon Ball Z, maar zodra hij leert hoe hij in een Super Saiyan moet veranderen, geeft hij in feite de manoeuvre op voor zijn sterkere alternatief. Dragon Ball Super neemt een zeer opwindende beslissing om de Kaioken-aanval op een belangrijke manier terug te brengen en te onthullen dat deze samen met Goku's Super Saiyan Blue-vorm kan worden gebruikt. Het resultaat, Kaioken Blue, vernietigt bijna Goku's lichaam van de druk die het uitoefent, maar het is een waanzinnig krachtige truc.

2 Hakai (Vernietiging)

Afbeelding
Afbeelding

Zodra Goku Beerus en andere vernietigingsgoden ontmoet, is het niet meer dan normaal dat je je begint af te vragen of Goku zelf sterk genoeg is om deze titel te verdienen. Beerus en Whis nemen Goku en Vegeta bij wijze van spreken onder hun vleugels, en hoewel er nog steeds een duidelijk machtsverschil is, proberen ze wel wat van hun goddelijke vaardigheden aan het team door te geven. De Hakai-aanval van Beerus stelt hem in staat om letterlijk entiteiten in het universum te vernietigen. Het is de ultieme aanval van een God of Destruction en hoewel Goku dit nog niet helemaal onder de knie heeft, is hij veelbelovend.

1 Ultra-instinct

Dragon Ball Goku Ultra Instinct
Dragon Ball Goku Ultra Instinct

Hoewel het nog steeds een relatief nieuwe ontwikkeling voor Goku is die hij volledig probeert te begrijpen, is het duidelijk dat Ultra Instinct, zelfs in een gecompromitteerde vorm, momenteel Goku's krachtigste vaardigheid is. Goku heeft deze vorm slechts een paar keer bereikt, en niet altijd met opzet, maar wanneer geactiveerd, verheft het zijn zintuigen naar ongelooflijke nieuwe niveaus. De transformatie doordrenkt Goku met een zen-achtige rust waar het lijkt alsof hij bijna door de tijd kan kijken om aanvallen te voorspellen. De volledige mogelijkheden hiervan moeten nog worden ontdekt, maar hopelijk zullen ze dat op tijd doen!

Dit is onze ranglijst voor alle belangrijke vaardigheden en technieken van Goku, maar hebben we iets belangrijks gemist? Denk je dat iets hoger zou moeten zijn? Geluid uit in de reacties hieronder!

Aanbevolen: