12 Beste Eminem-muziekvideo's, gerangschikt

Inhoudsopgave:

12 Beste Eminem-muziekvideo's, gerangschikt
12 Beste Eminem-muziekvideo's, gerangschikt
Anonim

In dit tijdperk zijn muziekvideo's het beste medium om de boodschap van een songwriter over te brengen en contact te maken met het publiek. Niet alleen dat, maar een goede investering in muziekvideo's geeft een goede boost in verkoop en merkmarketing, vooral als je een opkomende artiest bent.

Eminem weet zeker een artistieke muziekvideo op zijn best te zetten. Hij maakte zijn allereerste cameo ooit in een muziekvideo op Champtown's Do-Da-Dippity in 1992, en zijn eerste nummer met een MV was Just Don't Give A Fk van Slim Shady EP. Tot op de dag van vandaag heeft de Rap God veel eigen muziekvideo's en gastoptredens. Dus nu rangschikken we een aantal esthetisch en artistiek aangename muziekvideo's van Eminem, en doen ons best om ze op te sommen.

12 Duisternis

Eminem op muziekvideo Darkness
Eminem op muziekvideo Darkness

Album: Muziek om door vermoord te worden

Jaar: 2020

Eminem begon het decennium door in januari 2020 het internet stormenderhand te veroveren toen hij verrassend genoeg het door Alfred Hitchcock geïnspireerde album Music to Be Murdered By uitbracht. De visual voor Darkness werd op dezelfde dag uitgebracht en draait om de geest van Stephen Paddock, de massaschieter uit 2017 in Las Vegas. Eminem beschrijft twee krachtige dubbele betekenissen van de video: angst voor de uitvoering, zoals Lose Yourself, en de geest van een dodelijke seriemoordenaar.

11 Als ik weg ben

Eminem op When I'm Gone muziekvideo
Eminem op When I'm Gone muziekvideo

Album: Curtain Call: The Hits

Jaar: 2005

When I'm Gone from Eminem's album met zevenvoudig platina-gecertificeerde greatest hits-album uit 2005, worstelt de rapper, die op het kookpunt van zijn leven staat, met de druk van roem en is bang zijn dochter te verliezen. De videoclip begint met Eminem, midden in een AA-bijeenkomst, die vertelt over zijn moeizame relatie met zijn dochter en hoe zijn afwezigheid haar beïnvloedt door te rappen.

10 Walk on Water ft. Beyoncé

Eminem op Walk on Water-muziekvideo
Eminem op Walk on Water-muziekvideo

Album: Revival

Jaar: 2017

Eminem vertelt over de strijd van zijn latere carrière op Walk on Water, en videoregisseur Richard Lee brengt zijn boodschap zeker met gerechtigheid over. De muziekvideo legt perfect de emotionele powerballad vast. Het begint met Eminem, zittend in een donkere zaal naast een microfoon met niemand in het publiek. Terwijl hij het grijpt, begint de kamer vol te lopen met toeschouwers, die laten zien hoe muziek, Eminems enige manier om aan armoede te ontsnappen, de aandacht van mensen naar hem trekt. De film is opgenomen in St. Andrew's Hall, een van de eerste podia waar Eminem ooit op had opgetreden tijdens de begindagen van zijn carrière.

Hij neemt ook de stelling van de oneindige aap over, een hypothese die stelt dat als een aap voor een eindeloze tijd willekeurig een typemachine raakt, het waarschijnlijk een William Shakespeare-achtig werk zal voltooien. Naarmate de video vordert, neemt ook het leven en de carrière van Eminem toe.

9 Zonder mij

Eminem op muziekvideo Zonder mij
Eminem op muziekvideo Zonder mij

Album: The Eminem Show

Jaar: 2002

Without Me is Eminems humor op zijn best: goofy, satirisch en diss na diss. De door Joseph Kahn geregisseerde videoclip van Without Me is opgebouwd rond de context van het nummer. Eminem verkleedt zich als verschillende personages: van Robin (Rapboy) die een kind probeert te redden van het kopen van zijn expliciete album, Osama bin Laden die wordt achtervolgd door D12-leden, zijn eigen moeder Deborah Nelson, tot de toenmalige vice-president Dick Cheney, die eerder een aantal niet-zo-leuke woorden over Slim.

8 The Monster ft. Rihanna

Eminem op muziekvideo The Monster
Eminem op muziekvideo The Monster

Album: The Marshall Mathers LP 2

Jaar: 2013

De Marshall Mathers LP 2 is een nostalgische trip naar Eminems huis in 19946 in Dresden, en de video van het door Rihanna geassisteerde The Monster geeft de context correct weer. Eminem blikt terug op enkele van de meest iconische momenten en muziekvideo's uit zijn carrière: de keurslijfscène op My Name Is, de val van het gebouw op The Way I Am, het Grammy-optreden van 2001 met Elton John, de hartverscheurende Mockingbird en 3 uur 's nachts. De video eindigt met Eminem die Slim Shady in een kooi achterlaat en hem laat neerschieten door twee soldaten.

7 Niet bang

Eminem op muziekvideo Not Afraid
Eminem op muziekvideo Not Afraid

Album: Recovery

Jaar: 2010

Aan het begin van de muziekvideo Not Afraid staat Eminem bovenop het Manhattan Municipal Building, verwijzend naar zijn zelfmoordneigingen in de begindagen van zijn carrière.

Dan gaat het verder met hem gevangen in een donkere kelder, een knipoog naar zijn drugsprobleem en het centrale thema van het album Recovery. Eminem slaagt erin om uit de donkere kelder te ontsnappen en zijn sprongvolgorde is een weergave van de sprong in het diepe die hij nodig heeft met het record.

6 Mijn kast opruimen

Eminem op muziekvideo Cleanin' Out My Closet
Eminem op muziekvideo Cleanin' Out My Closet

Album: The Eminem Show

Jaar: 2002

Eminem stapt een beetje terug van zijn humoristische en vol-van-schok-waarden Slim Shady persona op The Eminem Show. Het resultaat is Cleanin' Out My Closet: de openhartige Marshall Mathers die zijn frustratie uitspreekt over zijn moeder en hun vervreemde relatie. De video toont het letterlijke leven van de jonge Marshall die te maken heeft met zijn vader, hem en zijn geesteszieke moeder achterlatend. Het moment van liefdesverdriet komt wanneer Eminem een graf uitgraaft, in de regen, schreeuwend: "Weet je nog toen Ronnie stierf, en je zei dat je wenste dat ik het was? / Nou, raad eens? Ik ben dood / Dood voor jou zoals het kan zijn!"

5 Guilty Conscience ft. Dr. Dre

Eminem op muziekvideo Guilty Conscience
Eminem op muziekvideo Guilty Conscience

Album: The Slim Shady LP

Jaar: 1999

De volgende muziekvideo die we op deze lijst hebben is Guilty Conscience van Eminem en zijn eigen mentor Dr. Dre. Em en Dre spelen de good-guy-vs-bad-guy op het nummer en de bijbehorende videoclip, waarin Dre het goede geweten is en Eminem het slechte.

De video is een exacte visualisatie van het nummer, met details over de twee rapzwaargewichten die in de oren van drie mannen fluisteren: Eddie, 23, een jonge man die op het punt staat een winkel te overvallen; Stan, 21, een man die aandringt op een relatie met een minderjarig meisje van een studentenfeestje, en Grady, 29, een bouwvakker die merkt dat zijn vrouw hem bedriegt terwijl hij aan het werk is. 2 voor Shady, 1 voor Dre.

4 Like Toy Soldiers

Eminem in muziekvideo Like Toy Soldiers
Eminem in muziekvideo Like Toy Soldiers

Album: Toegift

Jaar: 2004

On Net als Toy Soldiers wil Eminem weglopen van geweld in hiphop. De video gaat over het leven van voormalig D12-lid Bugz, gespeeld door Eminems oude vriend, een mede-D12-lid Proof, als artsen die zijn leven proberen te redden. In het echte leven stierf Proof in 2006 aan geweerschoten, slechts twee jaar na de release van de video en het bewustzijn dat eronder ligt, achtervolgt Eminem.

"In het jaar nadat (Proof) stierf", zei Eminem in een interview. "Ik zou naar het plafond staren en aan die video denken. Heeft karma ervoor gezorgd dat dat in het echte leven is gebeurd? Heb ik dat gedaan? Je wilt altijd met de vinger naar iemand anders wijzen als zoiets gebeurt, weet je?"

3 Spotvogel

Eminem op Mockingbird-muziekvideo
Eminem op Mockingbird-muziekvideo

Album: Toegift

Jaar: 2004

Het is niet overdreven om te zeggen dat Encore Eminems poging tot wroeging is, zoals in Mockingbird, wanneer hij ons eraan herinnert dat hij gewoon een andere vader is die probeert zijn kind het leven te geven dat hij nooit heeft gehad. Begeleid door angstaanjagende beats, laat de muziekvideo Eminem gewoon in een lege kamer in zijn grote huis zitten terwijl hij naar zijn geliefde dochter kijkt door een filmprojector. Sommige van de ongeziene beelden van Eminems vroege leven als vader zijn te zien in de video, waardoor het de meest emotionele muziekvideo aller tijden is.

2 The Real Slim Shady

Eminem op muziekvideo The Real Slim Shady
Eminem op muziekvideo The Real Slim Shady

Album: The Marshall Mathers LP

Jaar: 2000

Zowel de muziek als de video van The Real Slim Shady zijn een kunstwerk. Het bewees dat Eminem zijn eerdere prestatie met My Name Is kan overtreffen, en markeerde ook een van de meest iconische momenten van de popcultuur in de jaren 2000. De video bespot verschillende topfiguren uit de popcultuur, van NSYNC, Christina Aguilera, Britney Spears, Pamela Anderson, Limp Bizkit en vele anderen.

1 Stan

Eminem op Stan muziekvideo
Eminem op Stan muziekvideo

Album: The Marshall Mathers LP

Jaar: 2001

Onze nummer één keuze is van Stan. De videoclip van Stan toont de letterlijke interpretatie van het verhaal van het nummer: een geobsedeerde fan genaamd Stanley Mitchell, die Em verschillende brieven schrijft en al snel agressiever wordt naarmate het nummer vordert omdat hij geen antwoord van de rapper ontvangt. Uiteindelijk drijft Stan zichzelf en zijn vriendin, gespeeld door Dido, van de brug en doodt ze beiden.

Zowel het nummer als de bijbehorende videoclip zijn een culturele mijlpaal. De term is nu een officieel Engels woord nadat de Oxford English Dictionary het in 2017 heeft opgenomen, en daar moeten we Em voor bedanken.

Aanbevolen: