De 20 beste Saturday Night Live-hosts, gerangschikt van slechtste naar beste

Inhoudsopgave:

De 20 beste Saturday Night Live-hosts, gerangschikt van slechtste naar beste
De 20 beste Saturday Night Live-hosts, gerangschikt van slechtste naar beste
Anonim

Saturday Night Live heeft een uitstekende reputatie opgebouwd gedurende de decennia waarin ze in de ether waren en het publiek aan het lachen maakten. Het programma heeft in de loop der jaren zijn ups en downs gehad, maar het heeft altijd een impuls gehad op de popcultuur en was een goede barometer voor waar de huidige trends zijn. Saturday Night Live is berucht geworden vanwege het optreden van artiesten die een aantal van de grootste namen in comedy zijn geworden.

Hoe getalenteerd de cast van de show ook is, de hosts die elke aflevering worden getoond, zijn ook een andere belangrijke reden waarom mensen van het programma houden. Het is heel leuk om te zien hoe beroemdheden uit hun comfortzone worden geduwd of hun gekkere kanten omarmen in het schetsprogramma, maar sommige hosts zijn succesvoller dan andere. Sommige beroemdheden hebben zelfs een reputatie kunnen opbouwen dankzij de kwaliteit van hun werk op de show.

20 Peyton Manning is een grappige sportster

Afbeelding
Afbeelding

Atleten zijn meestal een zeer allegaartje als het gaat om hosts van Saturday Night Live. De meerderheid van deze selecties zijn grote sterren in hun respectievelijke vakgebieden, maar geen natuurlijke artiesten. Peyton Manning is een van de weinige uitzonderingen op de regel die erin slaagt om veel van de komische stukjes van de show te verkopen met behulp van zijn rustgevende zang. Hij is zelfs in beperkte zin bij de komedie gebleven als het gaat om enkele van zijn sponsoroptredens.

19 Betty White's hosting is beter later dan nooit

Afbeelding
Afbeelding

Voor iemand die al zo lang werkt als Betty White en zo'n indruk heeft gemaakt op de televisie-industrie, is het een beetje verrassend dat White maar één keer heeft gehost en dat het in de latere fase van haar levenspost was - Gouden meiden. White liet zien dat leeftijd slechts een getal is en bracht een hoop energie naar haar gedenkwaardige hosting-optreden.

18 Lindsay Lohan hielp haar voet aan de grond te krijgen op SNL

Afbeelding
Afbeelding

Lindsay Lohan heeft Saturday Night Live vier keer gehost, waarbij haar eerste paar optredens belangrijke keerpunten waren voor de actrice. Lohan paste geweldig in de sketch-serie en zij en Fey bouwden een echte band op die zich uitstrekte tot Mean Girls. Zelfs tijdens de moeilijke periode in Lohans carrière was Saturday Night Live nog steeds bereid haar een kans te geven toen ze voor het laatst in 2012 presenteerde. Haar eerste optredens zijn enkele van de beste.

17 Drew Barrymore heeft absurditeit in al haar verschijningen gebracht

Afbeelding
Afbeelding

Het is meer dan tien jaar geleden dat Drew Barrymore Saturday Night Live presenteerde, maar de actrice is in haar carrière al zes keer presentator geweest. Barrymore's explosieve energie en spontaniteit zijn perfect voor het schetsprogramma en ze gaat altijd helemaal uit met de uitgangspunten van de schetsen die ze heeft gegeven en geniet van het live-formaat.

16 Buck Henry presenteerde tien keer in vijf seizoenen

Afbeelding
Afbeelding

De vroege seizoenen van Saturday Night Live hadden veel minder regels in termen van de hosts die het op de show had. Sommige van de meer populaire gasten werden vaak gevraagd om terug te keren en het was geen schande om ze elk jaar regelmatig te laten verschijnen. Buck Henry, de productieve schrijver achter The Graduate en de serie Get Smart, leverde een aantal fantastische uitvoeringen en personages.

15 Eddie Murphy's langverwachte terugkeer was het wachten waard

Afbeelding
Afbeelding

Eddie Murphy was een gewaardeerd castlid van Saturday Night Live in de jaren '80, waarvan grotendeels werd aangenomen dat het de show in leven had gehouden tijdens een moeilijke overgangsperiode. Nadat Murphy het programma had verlaten, zou er sprake zijn van kwaad bloed tussen hem en Lorne Michaels, maar dit werd de afgelopen jaren eindelijk verholpen. In 2019 keerde Eddie Murphy terug als gastheer, waarbij hij veel van zijn klassieke personages nieuw leven inblies, en het werd een van de beste afleveringen van het seizoen.

14 De komedie van Richard Pryor uitstekend vertaald

Afbeelding
Afbeelding

Richard Pryor is een legende als het gaat om stand-upcomedy en hij is een van de betere voorbeelden van een getalenteerde komiek die naar Saturday Night Live komt en hun materiaal op geen enkele manier in gevaar komt. Pryor doodt het absoluut in zijn aflevering, houdt de zaken scherp en zorgt er consequent voor dat het publiek wordt vermaakt.

13 John Mulaney die in de schijnwerpers staat, is subliem geweest

Afbeelding
Afbeelding

John Mulaney schreef jarenlang op Saturday Night Live en is verantwoordelijk voor enkele van de grappigste sketches en personages uit het afgelopen decennium van de show. Mulaney's carrière als stand-upcomedian en artiest is alleen maar geëxplodeerd sinds hij de show heeft verlaten en dus is het zeer bevredigend om hem terug te hebben, maar dan als gastheer. Als Saturday Night Live maar wist hoe getalenteerd John Mulaney was toen hij een schrijver van de show was, hadden ze hem waarschijnlijk ook als speler in het ensemble laten optreden. Nu zal hij waarschijnlijk elk seizoen gastheer zijn.

12 Emma Stone's veelzijdige vaardigheden zijn altijd een hoogtepunt

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk om de charme van iemand als Emma Stone te ontkennen. Of het nu gaat om komedies of drama's, Emma Stone is altijd toegewijd en brengt een unieke kwaliteit in haar rollen. Stone is een van die gastheren die eruitziet alsof ze zoveel plezier heeft als ze gastheer is en ze past zo natuurlijk bij de cast. Het is waarschijnlijk waarom ze nu vier keer is gevraagd.

11 Tina Fey keerde terug en maakte een grote plons

Afbeelding
Afbeelding

Tina Fey's traject op Saturday Night Live is echt een van de grootste en meest verdiende succesverhalen. Fey ontwikkelde zich van een schrijver, tot een van de gastheren van Weekend Update en de hoofdschrijver van de show, tot nu iemand die vijf keer terug is geweest om te hosten. Fey kent SNL zo goed van binnen en van buiten dat ze altijd een comfortabele aanwezigheid heeft en weet hoe ze het meeste uit de show kan halen.

10 Candice Bergen bewees herhaaldelijk haar waarde

Afbeelding
Afbeelding

Candice Bergen's grote aanspraak op roem was de hoofdrol in de show Murphy Brown, maar ze was ook een belangrijke gastpresentator op Saturday Night Live in de jaren '70 en '80. Bergen is een van de weinige vrouwen die de show vijf keer heeft gehost, met haar laatste optreden in 1990, maar ze bracht een droge, sarcastische humor naar de schetsen waarin ze zich bevindt.

9 Zullen Ferrell's hosting-optredens bewijzen dat SNL zijn thuis is

Afbeelding
Afbeelding

Will Ferrell was een van de meest gevierde Saturday Night Live-castleden in de jaren negentig en hij is een van de betere succesverhalen van artiesten uit de show die het als filmsterren hebben kunnen maken. Het was opwindend om Ferrell terug te laten keren naar zijn stampende terrein en elk van zijn vijf optredens is erg leuk en kanaliseert dezelfde chaos die aanwezig was toen hij op de show was.

8 Justin Timberlake heeft groot succes gevonden door dwaasheid

Afbeelding
Afbeelding

Justin Timberlake is een van de sterkere gevallen van iemand die Saturday Night Live heeft gebruikt om te bewijzen dat hij veel meer getalenteerd is dan mensen beseffen. Timberlake is uitgegroeid van een muzikant tot een respectabele acteur, maar ook iemand die heeft bewezen dat hij een respectabele flair voor komedie heeft. Hij is zelfs een frequente en gewaardeerde medewerker geworden van Lonely Island van Andy Samberg.

7 Jon Hamm omarmt komedie en het werkt

Afbeelding
Afbeelding

Jon Hamm kwam op de radar van de meeste mensen met zijn indrukwekkende dramatische werk als Don Draper in Mad Men, maar zijn optredens in Saturday Night Live en Tina Fey's 30 Rock openden de ogen van mensen om te zien hoe grappig Hamm ook is. Hamm heeft verschillende keren gehost en het zijn allemaal geneugten waar hij bereid is zijn imago voor de gek te houden en het absurde te omarmen.

6 Melissa McCarthy houdt de sketchshow niet tegen

Afbeelding
Afbeelding

Melissa McCarthy is een van de grappigste actrices van het afgelopen decennium en vanwege haar sterke chemie met Kristen Wiig op Bridesmaids, was het onvermijdelijk voor McCarthy om haar talenten naar SNL te brengen. McCarthy voelt zich als een castlid met hoe comfortabel ze is met de cast en hoe ver ze bereid is te gaan. Zelfs als ze niet host, keert ze herhaaldelijk terug in cameo's waar ze gewoon een ontketende is.

5 Alec Baldwins talenten hebben van hem een terugkerende speler gemaakt

Afbeelding
Afbeelding

Alec Baldwin is de laatste tijd praktisch een onofficieel castlid geworden op Saturday Night Live met zijn veelgeprezen indruk van de president, maar hij heeft een lange en diepe relatie gehad met de sketchshow die veel verder gaat. Baldwin heeft het programma bijna twintig keer gepresenteerd en maakte deel uit van enkele van de grootste sketches van deze generatie.

4 Christopher Walken heeft zijn eigenaardigheid vaak gebruikt voor succes

Afbeelding
Afbeelding

Christopher Walken heeft Saturday Night Live sinds 2008 niet meer gehost, maar de sympathieke excentriekeling was tot dat moment een beetje een normale, zeven keer gastheer. Walken brengt een ongewone sfeer in zijn schetsen en hij heeft zelfs enkele terugkerende personages weten te cultiveren tijdens zijn gastoptredens. Hij is hopelijk iemand die vroeg of laat weer aan de slag kan.

3 John Goodman combineert humor met talent en levert altijd op

Afbeelding
Afbeelding

John Goodman heeft Saturday Night Live meer dan een dozijn keer gehost en verscheen ook tal van andere keren, wat aantoont dat hij echt houdt van de gemeenschap die de schetsserie heeft opgebouwd. Goodman is een andere acteur die kan domineren, ongeacht het genre, en dit talent leidt tot enkele gedenkwaardige uitvoeringen die vele kanten van de acteur laten zien.

2 Steve Martin is op zijn grappigst op SNL

Afbeelding
Afbeelding

Naast Alec Baldwin is Steve Martin de andere artiest die zich als onofficiële familie voelt voor het programma. De komiek heeft vijftien keer gehost, alleen overtroffen door Baldwin, maar de dwaze en excentrieke komedie van de acteur past goed bij de sketch-serie. Martin is het soort komiek dat gedijt in de omgeving van de show, in plaats van degenen die het grijpen.

1 De act van Tom Hanks is een constante verrukking in de sketchshow

Afbeelding
Afbeelding

Tom Hanks heeft bijna tien keer Saturday Night Live gehost en verscheen nog veel meer. Hij is net zo vermakelijk als veel van de andere komische molochs, maar de optredens van Hanks betekenen iets meer, omdat hij ook zo'n ongelooflijke en ervaren acteur is. Het lijkt er altijd op dat Hanks het zo naar zijn zin heeft in de show en veel van zijn personages, zoals David S. Pumpkins, zijn in fenomenen veranderd.

Aanbevolen: