10 dingen die je niet wist over de cast van Napoleon Dynamite

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over de cast van Napoleon Dynamite
10 dingen die je niet wist over de cast van Napoleon Dynamite
Anonim

Napoleon Dynamite verscheen in 2004 in de bioscoop met onverwacht maar verdiend succes. Met een klein budget van $ 400.000, bracht het wereldwijd $ 46,1 miljoen op en ontving het overwegend positieve recensies, waarin de eigenzinnigheid en subtiele stijl van humor werden geprezen. De cast van de film zou in de schijnwerpers komen te staan, veelgeprezen acteurs worden in toekomstige projecten en uiteindelijk herenigd worden voor een kortstondige geanimeerde tv-serie.

Het is bijna 20 jaar geleden sinds de film uitkwam en het is nog steeds een cultklassieker met herkenbare citaten, scènes en meer. Dus wat v alt er te weten over de acteurs van Napoleon Dynamite die de personages tot leven hebben gebracht? Hier zijn 10 dingen die u waarschijnlijk niet over hen weet.

10 Sandy Martin waagde zich als toneelschrijver

Oma Dynamite van Napoleon Dynamite
Oma Dynamite van Napoleon Dynamite

Sandy Martin speelde oma Dynamite, die eigenaar is van een lama genaamd Tina en haar stuitbeen brak toen ze op een quad in de zandduinen reed. De ervaren actrice zit al sinds haar 15e in de industrie, maar buiten acteren voor film en televisie is ze ook toneelschrijver en hielp ze bij het oprichten van veel theatergezelschappen in Los Angeles en New York City. Een van haar credits voor het produceren en regisseren omvat The Team en Hothouse. Het is misschien wat ver, maar het zou voor haar interessant zijn om een toneelstuk van Napoleon Dynamite aan te passen.

9 Misschien heb je de stem van Diedrich Bader ergens gehoord

Rex Kwon Do van Napoleon Dynamite
Rex Kwon Do van Napoleon Dynamite

Van de acteurs die in Napoleon Dynamite schitterden, vond Diedrich Bader succes met de hoofdrol in The Drew Carey Show en andere tv-shows en films voordat de film in 2004 uitkwam. Als je een fan bent van geanimeerde shows, dan heb je misschien Diedrichs stem in sommige ervan gehoord.

Hij speelde de rol van Batman/Bruce Wayne in Batman: The Brave and the Bold van Cartoon Network, Bojack Horseman van Netflix en Disney's Buzz Lightyear van Star Command. Voor zowel acteren als stemacteren heeft hij een indrukwekkend cv.

8 Shondrella Avery toonde interesse in het opnieuw opnemen van haar rol

LaFawnduh van Napoleon Dynamite
LaFawnduh van Napoleon Dynamite

LaFawnduh was iemand die we niet hadden verwacht te zien in een film over een geeky tiener en zijn middelbareschoolleven, maar ze voegt wel iets toe aan het subplot van Kip's avonturen om manieren te vinden om geld te verdienen met oom Rico en online te chatten met schatjes de hele dag. Shondrella Avery was een van de acteurs die niet terugkwam voor haar rol in de animatieserie Napoleon Dynamite, wat veel fans verraste, aangezien ze in de epiloog met Kip trouwt. Maar ondanks haar interesse om haar rol opnieuw te spelen en de show die plaatsvond nadat Pedro klassenpresident was geworden, keerde haar personage niet terug.

7 Haylie Duff is de oudere zus van voormalig Disney Darling Hilary

Zomer Wheatley van Napoleon Dynamite
Zomer Wheatley van Napoleon Dynamite

De vroege jaren 2000 brachten veel namen in de schijnwerpers, vooral voor degenen die onder Disney werkten. Als je naar de aftiteling van de film kijkt, is het je misschien opgevallen dat Summer Wheatley wordt gespeeld door Haylie Duff, die toevallig de oudere zus van Hilary is.

Naast dat ze gehecht was aan Napoleon Dynamite, heeft ze een handvol keren met Hilary samengewerkt, waaronder het spelen als Amy Sanders in Hilary's hitshow Lizzie McGuire en deed ze zelfs een cover van The Go-Go's "Our Lips Are Sealed"."

6 Trevor Snarr dacht dat zijn hotelkamer spookte tijdens het filmen

Don van Napoleon Dynamite
Don van Napoleon Dynamite

Als Don, Napoleons pestkop op de middelbare school en Summers vriendin, staat Trevor Snarr vooral bekend om deze rol. Hij zou ook een van de acteurs zijn die hun rol voor de animatieserie niet zouden hernemen. In plaats daarvan werd Don ingesproken door maker/regisseur Jared Hess. Maar tijdens het filmen deelde Trevor een bizar verhaal over zijn hotel dat zogenaamd spookt. Hierdoor ging hij een paar nachten naar de hotelkamer van costar Efren Rameriz om op de grond te slapen.

5 Jon Gries zou gestopt zijn met acteren als hij niet voor de film was geweest

Oom Rico van Napoleon Dynamite
Oom Rico van Napoleon Dynamite

Er zijn veel gevallen waarin een acteur zou stoppen met acteren als hij geen rol voor een veelbelovende film had nagestreefd. Gek genoeg stond Jon Gries van oom Rico op het punt te stoppen als producer Jory Weitz hem het script niet had laten zien. Jon was onder de indruk en lachte hardop.

Sindsdien is Jon dankbaar voor de film en erkent hij de erfenis ervan en kan hij zeker een van de sterren zijn die op reünies verschijnt. En het is geen wonder dat hij uiteindelijk zijn rol als oom Rico in de animatieserie hernam.

4 Aaron Ruell ploeterde in regie en fotografie

Kip van Napoleon Dynamite
Kip van Napoleon Dynamite

Als Napoleons even onhandige en slappe oudere broer, hoopt Kip een kooivechter te worden en wat geld te verdienen om zijn online liefje LaFawnduh uit te vliegen om hem een paar dagen te bezoeken. Aaron Ruell heeft niet veel geacteerd en zijn laatste verdienste keerde terug als Kip voor de animatieserie Napoleon Dynamite.

Tegenwoordig is hij een diepgaande fotograaf en regisseur geworden, met zijn laatste beroep waardoor hij in 2017 de tv-miniserie Fathers Support Group regisseerde.

3 Tina Majorino speelde ook in iconische televisieshows

Deb van Napoleon Dynamite
Deb van Napoleon Dynamite

Tina Majorino was een van de jongste acteurs die aan Napoleon Dynamite werkte, ongeveer 18 jaar oud, wat slechts een paar jaar ouder was dan haar personage Deb. Ze begon als kindacteur en speelde in films als Andre en Waterworld.

Behalve dat ze bekend staat om de indiefilm, verscheen ze ook in vele populaire televisieshows zoals Veronica Mars, True Blood en Grey's Anatomy. Sommige van haar recente werk omvat tegenwoordig Scorpion en Into the Dark.

2 Efren Ramirez zou opnieuw samenwerken met regisseur

Pedro van Napoleon Dynamite
Pedro van Napoleon Dynamite

Efren Ramirez had nooit gedacht dat de inkomsten die hij verdiende met Napoleon Dynamite hem zou helpen om een huis voor zijn ouders te kopen, maar hij slaagde er ook in om in de jaren na de release van de film een gestage carrière op te bouwen. In feite kreeg Efren uiteindelijk de kans om opnieuw met Jared Hess samen te werken met zijn andere cultstatusfilm Nacho Libre, waarin ook Jack Black te zien is. Ondanks dat het slechts een cameo-optreden was, was het toch een leuke traktatie voor fans om hem te herkennen toen hij verscheen.

1 Jon Heder speelde een soortgelijk personage voor Napoleon

Jon Heder als Napoleon Dynamite
Jon Heder als Napoleon Dynamite

Voordat Napoleon Dynamite theaters over de hele wereld sierde, was Jon Heder niets meer dan een filmstudent bij regisseur Jared Hess. Hij studeerde aan de Brigham Young University en voor een klasproject maakten ze een korte zwart-witfilm met de titel Peluca.

Jon speelde de eveneens geeky en onhandige middelbare scholier Seth die spijbelt met zijn vrienden Pedro en Giel om een pruik voor de laatste te krijgen. Vanwege die ene korte film zou Jon de eerste keus van Jared zijn om Napoleon Dynamite te worden.

Aanbevolen: