10 dingen die je niet wist over de cast van Fear The Walking Dead

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over de cast van Fear The Walking Dead
10 dingen die je niet wist over de cast van Fear The Walking Dead
Anonim

We weten al dat The Walking Dead zijn einde nadert zodra seizoen 11 is afgelopen, maar hoe zit het met Fear the Walking Dead? Ah ja, die spin-offserie die vaak over het hoofd wordt gezien en waarvan kan worden beweerd dat deze net zo goed is als zijn oorspronkelijke voorganger.

Omdat het zo onderschat en over het hoofd gezien wordt in vergelijking met het origineel, is er nog steeds veel dat fans misschien niet eens weten over Fear the Walking Dead (behalve het feit dat het zelfs in de ether is). Volgens hetzelfde idee zijn er nog meer feiten die sommige mensen misschien niet eens weten over de cast van de spin-off. Vertrouw ons als we zeggen dat sommige van deze feiten je zullen choqueren.

10 Victor ging naar school met Will Smith

zal facetimes smeden in een videogesprek
zal facetimes smeden in een videogesprek

Nou, technisch gezien deed Victor dat niet - aangezien Victor natuurlijk een fictief personage is - maar de acteur die Victor speelt - Colman Domingo - deed dat zeker.

Net als de Fresh Prince zelf, werd Domingo geboren en getogen op een speelplaats waar hij het grootste deel van zijn dagen doorbracht in Philadelphia, Pennsylvania. In de aflevering van 17 september 2017 van de Fear the Walking Dead-recap van na de aflevering, zoals geïllustreerd in zijn IMDB-trivia, noemde Domingo Will Smith als iemand met wie hij naar de middelbare school ging. De twee gingen allebei naar Overbrook High School en deelden samen gymles.

9 Frank Dillane was bijna Spider-Man

Andrew garfield
Andrew garfield

Frank Dillane heeft nooit echt zijn doorbraak in deze branche gevonden totdat hij werd gecast als Nick Clark in Fear the Walking Dead, maar hij had een paar jaar eerder bijna zijn doorbraak door een bonafide superheld te worden.

Jaren van tevoren deed hij auditie voor de rol van Peter Parker (ook bekend als de titelrol) in de volgende Spider-Man-film. Castingregisseurs vonden hem zo leuk dat hij het schermtestproces bereikte, wat betekende dat hij het kostuum op maat mocht passen. Helaas, de rol ging naar Andrew Garfield.

8 Danay Garcia was bijna een Bondgirl

Daniel Craig's James Bond wandelen door de woestijn van Bolivia zoals getoond in Quantum of Solace
Daniel Craig's James Bond wandelen door de woestijn van Bolivia zoals getoond in Quantum of Solace

Danay Garcia bevond zich in een vergelijkbare situatie - wat betreft gemiste doorbraakkansen - voordat ze werd gecast in de rol van Luciana Galvez. Bijna tien jaar eerder deed ze auditie om tegenover Daniel Craig te spelen als Bond Girl in de film Quantum of Solace.

Ze was niet alleen in de running voor de rol van Camille Mendes, maar ze liep ook warm. Ze stoomde door meerdere rondes en screentests tot het punt waarop het leek alsof de rol van haar was, totdat ze werd gedwongen te stoppen vanwege een clausule in haar FOX-contract. Het onderdeel ging uiteindelijk naar Olga Kurylenko.

7 Maggie Grace was bijna een X-Man

maggie genade
maggie genade

Of zou de juiste term X-Woman zijn? Hoe dan ook, het punt is dat tijdens haar periode bij Lost aan het begin van haar carrière, er veel berichten de ronde deden dat Maggie Grace in de race was om Kitty Pryde - ook bekend als Shadowcat - te spelen in X-Men 3: The Last Stand.

Toen, plotseling, per Superheldenhype, was ze om onbekende redenen uit de running. Misschien komt het er gewoon op neer dat castingdirectors Ellen Page verkozen boven Grace, maar Grace hoeft zich nergens voor te schamen. Ze kaatste gemakkelijk terug door zich bij de Taken-franchise aan te sluiten als de dochter van Liam Neeson, en nu Fear the Walking Dead als Althea.

6 Rubén Blades won een Grammy

Rubén Blades grijpt de kooistaven vast
Rubén Blades grijpt de kooistaven vast

Toen het publiek Daniel Salazar voor het eerst zag toen hij zijn debuut maakte op Fear the Walking Dead, hebben fans hem misschien herkend van toen hij Danny was in Predator 2, Jorge in Once Upon a Time in Mexico, of graaf Giuseppe Pepito Abatino in zijn voor een Emmy genomineerde bijrol voor The Josephine Baker Story.

Rubén Blades heeft een lange en rijke geschiedenis in de filmindustrie als een legende op het scherm, maar bovenal heeft hij een muziekachtergrond waar zijn filmfans misschien niets vanaf weten. In de tropische Latin-muziekgemeenschap is hij iemand met negen Grammy's op zijn naam.

5 Blades en Domingo waren ministers

Victor en Daniel in een auto
Victor en Daniel in een auto

Onthoud het feit dat "Blades and Domingo" klinkt als een oud advocatenkantoor. De acteurs die Victor en Daniel spelen, waren beide ministers in het echte leven.

Voor Blades, vlak na zijn Everybody Returns Tour in 2004, besloot hij zowel zijn muziek- als filmcarrière op te schorten ten gunste van terug te gaan naar zijn geboorteland Panama om minister te worden, waar hij bleef voor de komende vijf jaar. Voor Domingo is hij officieel een gewijde predikant, omdat hij is beëdigd door de niet-confessionele Universal Life Church. Hij kreeg de kracht van zijn religieuze spieren door een pastoor te spelen tijdens het eerste seizoen van Lucifer.

4 Domingo is een Broadway-acteur

colman domingo
colman domingo

Als je nog maar een seconde langer op Colman Domingo blijft, verwachten fans dit misschien niet van een acteur die zijn tijd besteedt aan het verminken van zombies op het scherm, maar hij is van oorsprong geen dramatische acteur of zelfs maar een actiester. Voordat AMC kwam met Fear the Walking Dead, was Domingo een Broadway-acteur in de zang- en dansbusiness.

Voorheen maakte hij naam in musicals als The Scottsboro Boys - waarvoor hij werd genomineerd voor een Tony - en SUMMER: The Donna Summer Musical, waarvoor hij verschillende acteernominaties ontving.

3 Garrett Dillahunt's Bad Casting Luck

schietpartij op angst voor de wandelende doden
schietpartij op angst voor de wandelende doden

Fear the Walking Dead-fans kennen Garrett Dillahunt het beste onder de naam John Dorie, maar voordat hij bij de cast kwam, was hij een opvallende verschijning in veel andere films en tv-shows. Namelijk, No Country for Old Men en The Assassination of Jesse James door de lafaard Robert Ford. In beide films liep hij in een reeks van pech, qua casting.

In No Country deed hij zeven keer auditie voor de rol van Llewyn Moss, maar werd gecast in de veel kleinere rol van hulpsheriff Wendell. Vervolgens, in Assassination, werd hij gecast in een van de hoofdrollen als Charley Ford, maar vanwege een planningsconflict met een tv-show moest hij genoegen nemen met een hercast als Ed Miller, een veel kleinere rol.

2 Karen David speelde in een Bollywood-film met James McAvoy

james mcavoy in bollywood queen, op een deken
james mcavoy in bollywood queen, op een deken

Voordat hij Professor X speelde in de X-Men-franchise en voordat ze zich bij de cast van Fear the Walking Dead als Grace voegde, hadden James McAvoy en Karen David een bescheidener carrièrebegin in een Brits-Indiase bewerking van Romeo en Juliet, genaamd Bollywood Queen, waar ze optraden als onderdeel van een R&B-band.

Dit bleek een enorme opstap te zijn voor David, omdat de rol haar hielp om in Batman Begins gecast te worden en de rest van haar Hollywood-carrière in snelle stijl begon.

1 Dayton Callie was een oorlogsdierenarts

Dayton Callie staat over actrice uit angst voor de wandelende doden
Dayton Callie staat over actrice uit angst voor de wandelende doden

Zelfs voordat hij de rol van Jeremiah Otto op zich nam in Fear the Walking Dead, heeft Dayton Callie altijd personages gespeeld die gewoon BMF-energie schreeuwen (je zult zelf moeten Googlen wat dat betekent, dat kunnen we niet spel het voor u uit met het risico gecensureerd te worden). Dat komt waarschijnlijk omdat hij in het echte leven al BMF-energie uitstra alt als oorlogsveteraan.

Lang voordat hij zelfs maar overwoog om naar Hollywood te gaan, diende hij op de velden in de oorlog in Vietnam. Op de terugweg naar huis besloot hij acteur te worden.

Aanbevolen: