One Direction: wie heeft de beste solocarrière tot nu toe na de splitsing?

Inhoudsopgave:

One Direction: wie heeft de beste solocarrière tot nu toe na de splitsing?
One Direction: wie heeft de beste solocarrière tot nu toe na de splitsing?
Anonim

Het is jaren geleden dat One Direction de gordijnen voorgoed sloot en definitief een pauze nam. De vijf tienerjongens die we in 2011 kenden, zijn nu volwassen en op weg naar succes. Louis was het eerste lid dat zijn vaderschapsstatus in 2016 voltooide, gevolgd door Liam in 2017 uit zijn relatie met zijn voormalige X-Factor-rechter, Cheryl Cole, en Zayn met Gigi Hadid, mogelijk in 2020.

Wat carrière betreft, zijn sommigen echter voorbestemd om een rockster te worden, terwijl anderen nog steeds moeite lijken te hebben om hun carrière weer op de rails te krijgen. Om het te vieren, kijken we terug naar de discografie van de jongens als soloartiesten en rangschikken ze op basis van kwaliteit en commerciële prestaties.

8 LP1 - Liam Payne

Na zo'n veelbelovende kickstart van zijn solocarrière, kon Liam "je weet dat ik vroeger in 1D zat, nu ben ik vrij" Payne het succes van Strip That Down niet vertalen naar zijn debuutalbum, LP1. Uitgebracht in 2019, staat LP1 vol met overdreven seksuele toespelingen en halfbakken teksten. Om nog maar te zwijgen over de controverse van Both Ways wanneer hij biseksuele vrouwen fetisjen lijkt te maken: "Nee, nee, ik discrimineer niet/Breng het terug naar mijn plaats/Ja, ze vindt het op beide manieren leuk."

Het kreeg negatieve recensies van de critici, een van hen was Rawiya Kameir van Pitchfork, die Liams muzikale identiteit tijdens het album in twijfel trok. Ze schreef: "Als je een popsong niet effectief kunt gebruiken om geilheid te communiceren, de meest elementaire menselijke emoties, wat heb je dan?"

7 First Time EP - Liam Payne

Vóór LP1 bracht Liam een extended play van vier nummers uit, getiteld First Time, met een cameo van rapper French Montana. Liam was van plan een volledig album uit te brengen en schrapte een aantal nummers en presenteerde ondertussen de EP aan de fans.

"Zoals je misschien weet, hebben de afgelopen maanden voor mij een aantal grote veranderingen plaatsgevonden", ging hij naar zijn sociale media om de EP aan te kondigen. "Ik heb gekeken naar een aantal nummers op mijn album die een tijdje geleden zijn gemaakt, en ze voelden van een andere leeftijd. Ik ben vastbesloten dat mijn debuutalbum me echt zal vertegenwoordigen … In de tussentijd is deze EP een verzameling nummers die Ik ben echt trots op en wil dat jullie het allemaal horen."

6 Flicker - Niall Horan

Niall deed er niet lang over om zijn debuut, R&B, rock en pop-verbogen album, Flicker, aan te kondigen nadat hij One Direction had verlaten. Flicker, uitgebracht op 20 oktober 2017, was een solide aftrap van zijn solo-reis. Met singles als Slow Hands, On the Loose en Too Much Too Ask piekte Flicker op nummer negen in zijn thuisland en nummer 20 in de Billboard 100.

Om het album te helpen promoten, begon Niall aan zijn debuut wereldwijde tour als solist, Flicker Sessions, en toerde hij door de VS, Ierland, Zweden, Brazilië, Canada en Australië. Niet slecht voor een nieuwkomer die zijn carrière moest herstarten en zijn eigen geluiden moest vinden.

5 Icarus-watervallen - Zayn Malik

Na een enorm succes met Mind of Mine, veranderde Zayn geruime tijd in functies en modellering voordat hij meer muziek maakte. Icarus Falls, zijn tweede album, werd in 2018 uitgebracht met topproducers als Timbaland en Murda Beatz. Begrijp me niet verkeerd; het album is sonisch een solide kunstwerk en kreeg viersterrenrecensies van critici, maar Zayn slaagde er niet in te profiteren van het commerciële succes van zijn debuutalbum. Zayn promootte het album nauwelijks en de hoogste piek van de Billboard 200 was nummer 61. Zou dit een val uit de gratie kunnen zijn?

4 Muren - Louis Tomlinson

Sinds de aankondiging van de onderbreking had Louis moeite om op de baan te blijven. Hij waagde zich aan het jureren en voegde zich bij zijn voormalige labelbaas en jurylid, Simon Cowell, in de categorie "Over 26's" tijdens de juryhuizen. Vervolgens lanceerde hij in 2015 zijn eigen platenlabel, Triple Strings. Hij worstelde ook met het verlies van zijn moeder door leukemie in 2016 en zijn zus door een hartstilstand in 2019.

Louis maakte eindelijk zijn muziekdebuut in 2020 met Walls, dat debuteerde op 9 in de Billboard 200. Op Walls blikt hij terug op zijn One Direction-dagen en levenslessen, waardoor het een heel persoonlijk album voor hem is.

3 Heartbreak Weather - Niall Horan

Tijdens zijn tijd bij One Direction was Niall altijd het soort underdog, dus laten we onze favoriete Ierse jongen de erkenning geven die hij vandaag verdient. Het tweede album van Niall, Heartbreak Weather, kwam uit in 2020 en hij klinkt een stuk energieker dan zijn debuutalbum. Het was een totale afwijking van zijn vorige melancholische geluid, en hij lijkt perfect fit. Heartbreak Weather debuteerde bovenaan zowel de Ierse als de UK Albums Chart en vierde op de Billboard 200.

2 Harry Styles - Harry Styles

Harry nam niet al te veel tijd om zijn gelijknamige debuutstudio-album, Harry Styles, uit te brengen, slechts twee jaar na het uiteenvallen van de band. De powerhouse-vocalist trapt het album af met een zachte en apocalyptische ballad, Sign of the Times, en geeft de hele plaat de sfeer van nostalgie uit de jaren 90 en 80.

Het debuteerde in de top-vijf op de hitlijsten van zoveel landen. Toen 2017 ten einde liep, stond Harry Styles op de lijst met topalbums van het einde van het jaar, waaronder Billboard, Complex, Rolling Stone, Time en andere.

Fine Line - Harry Styles

Vervolgens hebben we Harry's tweede album, Fine Line. Fine Line, uitgebracht in december 2019, bevestigde Harry's plaats als de echte showman van de band. Fine Line is gevuld met pop, rock en psychedelische invloeden en wordt ondersteund door onder meer Watermelon Sugar, Adore You, Falling en Lights Up. Fine Line bereikte een piek van zowel de Amerikaanse Billboard 200 als de UK Albums Chart met 478.000 album-equivalenten in de eerste week, waarmee het het best verkochte ex-One Directioner-album was en Zayns kaskrakerdebuut, Mind of Mine, overtrof.

1 Mind of Mine - Zayn Malik

De laatste plek en ongetwijfeld het beste album dat een One Direction-alumnus ooit heeft uitgebracht, behoort tot Zayn's Mind of Mine-album. Omringd door de hype van zijn plotselinge vertrek uit de boyband, overtuigde Mind of Mine fans en haters ervan dat Zayn de juiste beslissing had genomen. Een sexy, verleidelijke R&B, Pillowtalk, een dansvloerhit Like I Would en een door Kehlani geassisteerd nummer, Wrong, zorgden ervoor dat Mind of Mine debuteerde in de hitlijsten van zoveel landen.

Aanbevolen: