Inside Ally Brooke's solocarrière sinds het verlaten van Fifth Harmony

Inhoudsopgave:

Inside Ally Brooke's solocarrière sinds het verlaten van Fifth Harmony
Inside Ally Brooke's solocarrière sinds het verlaten van Fifth Harmony
Anonim

Er was eens Fifth Harmony onaantastbaar en ongetwijfeld een van de beste meidenbands van hun kortstondige tijdperk. Afkomstig uit Miami, bestond de band uit Ally Brooke, Normani, Dinah Jane, Lauren Jauregui en Camila Cabello tot Cabello's plotselinge vertrek in 2016. Het collectief werd gemaakt door Simon Cowell's X Factor voordat het bekend werd en tekende bij Syco Records van hun mentor. Met drie platina-gecertificeerde albums stonden de nummers van Fifth Harmony in vele hitlijsten, zowel nationaal als internationaal.

Helaas komt aan alle goede dingen een einde, en dat gold ook voor deze band toen ze in maart 2018 hun hiaat als groep aankondigden. Sindsdien zijn de overgebleven leden druk bezig met het nastreven van solocarrières, waaronder Ally Brooke. Om het samen te vatten, hier is hoe de solocarrière van de Texaan zich heeft ontwikkeld sinds het vertrek van 5H.

8 debuteerde met haar solo-onderneming in 2017

Terwijl de band de onderbreking in 2018 aankondigde, had Ally Brooke een jaar eerder een voorsprong gekregen als soloartiest. In 2017 sloot de krachtpatser zich aan bij electroduo Lost Kings en rapper ASAP Ferg voor "Look at Us Now". De zomerjam was Brooke's eerste onderneming buiten Fifth Harmony, met de bijbehorende songtekstvideo die 1,9 miljoen views op YouTube verzamelde.

7 Ondertekend bij Madonna's Maverick Entertainment Impressum

Kort later tekende Ally Brooke bij Larry Rudolph, die ook lange tijd als Britney Spears' manager was, onder de gezamenlijke deal van Maverick/ReignDeer Entertainment. Het label, opgericht door Madonna, is ook de thuisbasis van Spears, Pitbull, Steven Tyler, Aerosmith en meer.

Larry (Rudolph) is familie. Ik kan niemand bedenken die ik meer vertrouw om voor mij en mijn visie te zorgen. Ik heb nu het beste van twee werelden met Larry aan het roer van Fifth Harmony en Larry in mijn persoonlijke carrière', zei de zangeres bij het tekenen bij het label, zoals exclusief gerapporteerd door Variety.

6 heeft weer een deal gesloten bij Atlantic Records

In hetzelfde jaar sloot Brooke ook nog een opname- en distributiedeal onder de vlag van Atlantic Records. Door de deal bleef de zangeres onder het label voor haar aanstaande singles, tot het herfstseizoen van het jaar, toen ze haar debuutalbum zou uitbrengen.

"Het is een echte droom die uitkomt. Ik ben enorm dankbaar dat ik een label en een team heb dat fel in mij en mijn visie gelooft. Het is het grootste geschenk dat je als artiest kunt vragen", zei de zangeres.

5 heeft de eerste single van haar aanstaande album uitgebracht

Over haar album gesproken, Ally Brooke tikte rapper Tyga aan voor haar debuutsingle van haar aanstaande debuutalbum, 'Low Key'. Het clubdance-popnummer zelf heeft zijn weg gevonden naar verschillende internationale hitlijsten en het was een perfecte manier om haar solocarrière te beginnen. Tot dit schrijven heeft de muziekvideo meer dan 42 miljoen views verzameld op YouTube.

4 eindigde op de 3e plaats op 'Dancing With The Stars'

Ook in 2019 werkte Ally Brooke samen met Sasha Farber voor het 28e seizoen van de wedstrijdshow Dancing with the Stars. Het paar voerde zelfs hun vloeiende bewegingen uit over Brooke's nummer "Higher", en ontving een perfecte score van alle juryleden. Na 11 weken eindigden de twee als derde en verloren van het duo Hannah Brown (The Bachelorette) en Alan Bersten.

Ally Brooke maakte een trip down memory lane met haar DWTS-partner tijdens een aflevering van haar podcastshow en herinnerde zich hoe ze zich voelde gered door de juryleden over James Van Der Beek en de haat die ze daarna van fans kreeg. "Je begrijpt niet hoeveel dat iemand kan vernietigen. Dat heeft me vernietigd en het bracht me terug naar de echt slechte ruimte waar ik was na X-Factor. Mijn auditie werd uitgezonden en ik kreeg daar zoveel haat en dat scheurde me uit elkaar. En dan ook, bracht veel herinneringen terug aan het online krijgen van haat voor, je weet wel, mijn lichaam of mijn dansen in Fifth Harmony. Ik voelde me gewoon een man, ik kan dit niet aan."

3 kondigde een Noord-Amerikaanse tournee aan

Vorig jaar kondigde Brooke haar allereerste headliner-tour als soloartiest aan. Met de titel 'Time to Shine Tour' zou de zangeres haar snaren van Noord-Amerikaanse shows in het House of Blues in Chicago aftrappen en eindigen in El Rey in Los Angeles. Helaas is de tour voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis.

2 Lanceerde een wekelijkse podcast

Brooke is lid geworden van de waslijst van beroemdheden die zich hebben gewaagd aan podcasting. Dit jaar debuteerde de "No Good"-zangeres met haar podcastshow, "The Ally Brooke Show", waar ze opende over haar vroege dagen in Fifth Harmony.

"Er gebeurde veel binnen de groep", herinnert de zanger zich over de gebeurtenissen die leidden tot de splitsing van de band."Deze man, hij benaderde me met een string. Dat was het eerste dat hij me gaf. Als je naar iemand toe gaat voor hulp en het enige dat ze je tegenkomen is ongepastheid, het is verschrikkelijk… Ik voelde me beschaamd, schaamde me. Ik voelde me hulpeloos."

1 Inked Recording Deal met indielabels

Onlangs tekende Ally Brooke nog een platencontract. Deze keer vond ze een thuis bij indielabels Duars/AMSI Entertainments. Door de overeenkomst zal Brooke haar debuutalbum "binnenkort" in het Spaans debuteren en haar carrière uitbreiden naar een nieuwe markt.

Dat gezegd hebbende, het is niet de eerste keer dat de zanger van plan was om Spaans materiaal uit te brengen. In 2018 sloot Brooke zich aan bij Kriss Kross Amsterdam en Messiah voor een Latin pop-jam, "Vamonos."

Aanbevolen: