10 dingen die je niet wist over de cast van Lost

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over de cast van Lost
10 dingen die je niet wist over de cast van Lost
Anonim

Lost is een van de belangrijkste tv-shows van de jaren 2000. Hoewel de consistentie door de jaren heen frustrerend wankelde en het einde veel te wensen overliet, is het nog steeds een belangrijk overblijfsel uit de tv-geschiedenis. Het leidde tot eindeloze discussies op internet, en het was event-tv zoals al het andere dat vandaag de dag te zien is.

Een deel van wat het liet werken, waren natuurlijk de schijnbaar eindeloze mysteries, maar de charismatische en rijkelijk complexe cast van personages zorgde voor een persoonlijke band met de show en de evenementen. En dat zou onmogelijk zijn zonder een geweldige cast. Dit zijn tien dingen die je nog niet wist over de cast van Lost.

10 Matthew Fox stamt af van een generaal van de Unie

Matthew Fox speelde Jack Shephard, de onwillige held en leider van de schipbreukelingen. Het was een passende castingbeslissing, aangezien Fox leiderschap in zijn aderen heeft. Zijn over-over-overgrootvader van vaderskant was een Union General met de naam George Meade, die naar verluidt de liefdevolle bijnaam Old Snapping Turtle droeg.

Meade speelde een beslissende rol in de nederlaag van Robert E. Lee tijdens de Slag om Gettysburg.

9 Josh Holloway stamt af van Robert E. Lee

Dit is bizar en verschrikkelijk toevallig. Sawyer is de aartsvijand van Jack (tenminste in het begin). Josh Holloway beweert een afstammeling te zijn van Robert E. Lee (vertelt James Corden op The Late Late Show), de aartsvijand van George Meade.

En Matthew Fox, die Jack speelt, is de afstammeling van George Meade. Dit klinkt als een verhaal dat te mooi is om waar te zijn, maar als dat zo is, dan is dat echt geweldig.

8 Het huis van Evangeline Lilly is afgebrand terwijl ze verdwaald aan het filmen was

Evangeline Lilly groeide op in British Columbia, Canada, maar verhuisde naar Kailua, Hawaii nadat ze in Lost van Kate was gecast. Helaas brandde haar huis af op 20 december 2006 terwijl Lilly op de set was, en verloor ze al haar persoonlijke bezittingen.

Lost was net klaar met de controversiële eerste helft van seizoen drie. Lilly vatte deze gebeurtenis echter op als een positieve motivator in haar leven en noemde het 'bevrijdend'.

7 Naveen Andrews had een kind met zijn wiskundeleraar op de middelbare school

Naveen Andrews speelde de tragische Sayid Jarrah, en Andrews zelf leidde een even tragische jeugd. Hij werd geboren uit Indiase immigranten en groeide op in Londen, maar hij werd geconfronteerd met een weliswaar "repressieve" jeugd.

Om aan zijn problematische gezinsleven te ontsnappen, trok Andrews in bij zijn wiskundeleraar op de middelbare school, die toen dertig jaar oud was. Ze waren samen van 1985 tot 1991 en hun kind Jaisal werd geboren in 1992. Helaas stierven zijn ouders voordat ze zich konden verzoenen.

6 Emilie de Ravin vloog twee keer per week naar huis tijdens het filmen Lost

Emilie de Ravin speelde Claire, en de opnamelocatie op Hawaï veroorzaakte een ravage in haar persoonlijke leven. In plaats van naar Hawaï te verhuizen zoals Evangeline Lilly, besloot de Ravin in Burbank, Californië te blijven met haar toenmalige echtgenoot Josh Janowicz.

Als gevolg hiervan vloog de Ravin "een of twee keer per week" heen en weer tussen Hawaï en Californië om haar privé- en werkleven in evenwicht te brengen.

5 Maggie Grace is een literatuurnerd

Maggie Grace bleef niet lang op Lost en speelde de flauwe en oppervlakkige Shannon Rutherford. Maar Grace zelf is allesbehalve flauw en oppervlakkig. Ze is een zelfverklaarde "Shakespeare-nerd", terwijl ze als tiener vraatzuchtig zijn werken las.

Ze bewonderde ook andere Engelse dichters en schrijvers, waaronder Jane Austen, die ze "echt leuk vond… een beetje zoals sommige kinderen van Star Trek houden." Ze bezocht ook Engeland toen ze dertien jaar oud was vanwege haar liefde voor de cultuur en auteurs.

4 Dominic Monaghan groeide op in Duitsland

Ondanks dat hij een heel duidelijk Engels accent heeft en een Engelse rockster speelt, groeide Dominic Monaghan op in Duitsland.

Hij werd geboren in Berlijn uit Britse ouders, Maureen en Austin. Zijn familie verhuisde als kind veel, maar bleef altijd in Duitsland, met wortels in plaatsen als Düsseldorf, Stuttgart en Münster. Pas toen Monaghan elf jaar oud was, verhuisde zijn familie naar Engeland, waar ze in Stockport woonden.

3 Harold Perrineau is van naam veranderd

Acteur Harold Perrineau heeft zijn naam verschillende keren veranderd. Hij werd geboren als Harold Perrineau, maar zijn naam werd veranderd in Harold Williams toen hij zeven jaar oud was.

Perrineau was de meisjesnaam van zijn moeder en Williams was de achternaam van zijn vader. Perrineau werd echter gedwongen om het terug te veranderen nadat hij acteerde, aangezien er al een Harold Williams bestond in het Screen Actors Guild.

2 Terry O'Quinn werd ook gedwongen zijn naam te veranderen

Medecastlid Terry O'Quinn werd geboren als Terrance Quinn in Sault Ste. Marie, Michigan. Hij was een van de elf broers en zussen. Nadat hij een acteercarrière had nagestreefd, ontdekte O'Quinn dat er al een Terrance Quinn in het Screen Actors Guild zat.

Om de situatie te verhelpen, verkortte Quinn zijn voornaam tot Terry en omarmde hij zijn Ierse afkomst door een O aan zijn achternaam toe te voegen, wat resulteerde in zijn nu beroemde artiestennaam Terry O'Quinn.

1 Michael Emerson had veel banen voordat hij acteur werd

Michael Emersons verhaal is er een van volharding. Emerson studeerde af aan de universiteit met een graad in kunst en theater, maar hij worstelde om vast professioneel werk te vinden. Om zichzelf financieel te ondersteunen, werkte Emerson verschillende banen in de detailhandel en vond hij werk als professioneel illustrator.

Hij werkte ook als zowel leraar als directeur aan Flagler College in Florida. Hij kreeg eindelijk zijn eerste filmrol in 1997, en de rest is geschiedenis.

Aanbevolen: