10 animatiefilms waar volwassenen meer van zullen genieten dan kinderen

Inhoudsopgave:

10 animatiefilms waar volwassenen meer van zullen genieten dan kinderen
10 animatiefilms waar volwassenen meer van zullen genieten dan kinderen
Anonim

De wereld wordt zich bewust van het feit dat animatie niet alleen voor kinderen is. Reguliere horrorfilms zoals Candyman krijgen zelfs geanimeerde prequels omdat Hollywood begrijpt dat hardcore fans ze zullen bekijken. Toch is het acceptabeler voor volwassenen om te genieten van geanimeerde televisieprogramma's dan van films. Maar er zijn enkele geweldige, met de hand getekende en computergeanimeerde films waar volwassenen nog meer van zullen houden dan hun kinderen.

Hoewel er talloze tekenfilmklassiekers zijn die ouders met hun kleintjes kunnen bekijken, vooral wanneer ze thuis vastzitten, zijn de films op deze lijst absoluut niet gericht op kinderen. In feite zou je waarschijnlijk een volwassene moeten zijn als je het meeste uit deze kunstwerken wilt halen. Zonder verder oponthoud, hier zijn 10 animatiefilms waar volwassenen meer van zullen genieten dan kinderen.

10 South Park: groter, langer en ongesneden

Animatiefilms voor volwassenen south park groter, langer en ongesneden
Animatiefilms voor volwassenen south park groter, langer en ongesneden

South Park is een van de meest tot nadenken stemmende shows aller tijden. Er zijn veel interessante dingen die de meeste fans niet weten over de serie die licht werpen op hoe intelligent South Park is. Maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Hetzelfde kan gezegd worden van de voor een Academy Award genomineerde film, South Park: Bigger, Longer and Uncut.

Je hoeft geen aflevering van de Comedy Central-serie te hebben gezien om van deze aanstootgevende, genuanceerde musical te houden. Deze klassieker uit 1999 is niet voor kinderen, maar de onbenullige humor zal zeker kinderen vanaf 14 jaar vermaken. De volwassenen zullen echter genieten van wat de film zegt over censuur, politieke zondebokken en onze neiging tot geweld.

9 Isle Of Dogs

Animatiefilms voor volwassenen Isle of Dogs
Animatiefilms voor volwassenen Isle of Dogs

Hoewel sommige critici Wes Andersons Isle of Dogs als cultureel ongevoelig beschouwden, waren de meeste van zijn fans er absoluut dol op. Op het eerste gezicht lijkt Isle of Dogs op een kinderfilm, maar in werkelijkheid is het een echt Wes Anderson-stuk met een beetje stop-motionanimatie. Alle thema's, emotionele belangen en humor van Anderson komen overal in dit juweeltje naar voren.

Het verhaal volgt een jonge jongen die graag zijn geliefde hond wil vinden die, samen met elke andere hond in Japan, wordt verbannen naar een afvaleiland. Het is ontroerend. Het is grappig. En het beschikt over Bill Murray.

8 Akira

Animatiefilms voor volwassenen Akira
Animatiefilms voor volwassenen Akira

Akira is een cultfavoriet. Eentje waarvan veel van de meest toegewijde fans van de film willen dat het mainstream wordt. Nu Taika Waititi (Jojo Rabbit en Thor: Ragnarok) de teugels in handen krijgt van een live-action remake (volgens Collider), is er een kans dat deze fans hun wens zullen krijgen. We zijn er echter zeker van dat ze de voorkeur geven aan de originele animatiefunctie.

De cyberpunkklassieker speelt zich af in het dystopische Neo-Tokyo en volgt Tetsuo Shima die telekinetische krachten verwerft na een motorongeluk. Maar dit is niet zozeer een superheldenstuk als wel een kritiek op onderdrukkende politieke machten.

7 Howl's Moving Castle

Animatiefilms voor volwassenen huilen van een bewegend kasteel
Animatiefilms voor volwassenen huilen van een bewegend kasteel

Alle films van Hayao Miyazaki met Studio Ghibli zouden op deze lijst moeten staan. De man is tenslotte een meester in animatiefilms. Zijn stijl is volledig uniek voor hem en daarom heeft hij een enorm publiek van toegewijde fans verzameld. Serieus, deze man is geliefd!

Hoewel deze lijst zich zou kunnen concentreren op een aantal van zijn werken, stemt Howl's Moving Castle bijzonder tot nadenken. Hoewel je het niet zou weten op basis van het uitgangspunt van de film - een verveelde jonge vrouw wordt vervloekt en spoort de hulp van een tovenaar op die op een bewegend kasteel woont - maar dat is een deel van Miyazaki's genialiteit.

6 Tovenaars

Animatiefilms voor volwassenen tovenaars Ralph Bakshi
Animatiefilms voor volwassenen tovenaars Ralph Bakshi

Ralph Bakshi is een ander genie voor animatiefilms. Het reguliere publiek is zich misschien niet bewust van zijn werken, aangezien ze het populairst waren in de jaren '70 en '80. Bakshi's films zijn ook niet voor kinderen. Ze zitten vol met expliciete scènes, geweld en een aantal behoorlijk over-the-top tekeningen.

Maar Bakshi's films zijn briljant, vooral Wizards uit 1977. De cultklassieker speelt zich af op aarde, miljoenen jaren na een nucleaire oorlog die mutantenrassen heeft gecreëerd en de ware voorouders van de aarde – feeën, elven en dwergen – heeft laten opduiken. Wizards is "industriële oorlogsvoering" ontmoet fantasie met een hoop WW2-beelden. Ja, deze film is een genre-hopper.

5 Afwijking

Animatiefilms voor volwassenen anomalisa
Animatiefilms voor volwassenen anomalisa

Anomalisa wordt gerekend tot de 10 beste animatiefilms voor volwassenen van Variety. Gezien het feit dat het is aangepast door Charlie Kaufman, het brein achter Adaptation en Being John Malkovich, is dit niet verrassend.

Kaufman staat bekend om zijn volwassen-thema en ronduit vreemde werken en Anomalisa is geen uitzondering. Hoewel er een extra niveau van eigenaardigheid is, omdat de film stop-motionanimatie bevat met poppen die zo menselijk mogelijk zijn gemaakt. Deze film is bedoeld voor een volwassen publiek omdat het een langzaam bewegend, intelligent en multidimensionaal personage is.

4 De Animatrix

Animatiefilms voor volwassenen de animatrix
Animatiefilms voor volwassenen de animatrix

Iedereen die enthousiast is over Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss die terugkeren in hun rol als Neo en Trinity in The Matrix 4, zou moeten overwegen om The Animatrix te kijken. De anthologiefilm speelt zich af in de wereld van The Matrix Trilogy en vertelt een verscheidenheid aan tot nadenken stemmende verhalen die de wereld vullen en ons meer van zijn geschiedenis geven. Kortom, het voegt een extra dimensie toe aan de baanbrekende serie die al vol zit met details, filosofische en spirituele betekenis en heel veel avontuur.

Elk kort verhaal binnenin is uniek geanimeerd, vol verwondering en kan zelfs een verbetering zijn ten opzichte van Reloaded en Revolutions.

3 Gele onderzeeër

Animatiefilms voor volwassenen de beatles de gele onderzeeër
Animatiefilms voor volwassenen de beatles de gele onderzeeër

Het is echt verbazingwekkend hoe productief John, Paul, Ringo en George waren. Tussen al hun albums door wisten ze in talloze films te verschijnen, waaronder Yellow Submarine. De animatiefilm uit 1968 bevat nummers van enkele van de beste Beatles-albums, waaronder 'Revolver', 'St. Pepper' en 'Rubber Soul."

Het volgt de Fab Four op een reis naar de onderwaterwereld van Pepperland waar de bewoners worden aangevallen door een groep muziekhatende monsters. De film is een visuele trip vol vreemde plekken, graphics en ongelooflijke muziek. Elke Beatles-fan moet Yellow Submarine gezien hebben.

2 Worstfeest

Animatiefilms voor volwassenen Worstfeest
Animatiefilms voor volwassenen Worstfeest

De animatiefilm van Seth Rogen is natuurlijk niet voor kinderen. De meeste van zijn films zijn dat niet. Hoewel Sausage Party misschien niet de beste film van de in Vancouver geboren komiek is, is het nog steeds best grappig. Het volgt een groep boodschappen uit de supermarkt die hoopt te worden gekocht door mensen, omdat ze denken dat ze naar een betere plek worden gebracht. Ze weten niet dat gekocht voedsel een wereld van problemen met zich meebrengt.

Sausage Party is hoogst ongepast, maar bevat ook slim commentaar op georganiseerde religie en werkt als politieke satire.

1 Batman: Mask Of The Phantasm

Animatiefilms voor volwassenen batman mask of the phantasm
Animatiefilms voor volwassenen batman mask of the phantasm

Batman: Mask of the Phantasm is een speelfilm gebaseerd op de zeer populaire tekenfilm uit de jaren 90, Batman: The Animated Series. Hoewel de Warner Brothers-serie altijd gericht was op oudere kinderen, is de film nog volwassener. Kinderen kunnen zeker genieten van het verhaal, evenals van de meesterlijke stemacteurs van Kevin Conroy en Mark Hamill, maar volwassenen zullen het emotioneel ontroerend vinden.

Batman: Mask of the Phantasm is zonder twijfel een van de beste superheldenfilms die er zijn, ongeacht het feit dat het prachtig geanimeerd is.

Aanbevolen: