5 Strandlezingen waar Watermannen dol op zullen zijn (& 5 Ze zullen haten)

Inhoudsopgave:

5 Strandlezingen waar Watermannen dol op zullen zijn (& 5 Ze zullen haten)
5 Strandlezingen waar Watermannen dol op zullen zijn (& 5 Ze zullen haten)
Anonim

Watermannen houden meer van hun tijd alleen dan de meeste sterrenbeelden. Wat is een betere manier om wat quality time alleen door te brengen dan met een boek in de zomer? Als luchttekens gebruiken Watermannen hun intellect graag op elk moment. Wat ze zoeken in strandlezingen zijn originaliteit, onconventioneel en humor.

Typische strandlezingen en chick-lit zal het niet redden voor een visionair zoals een Waterman, omdat ze gewoon te voorspelbaar en cheesy zijn. Ze houden van creatieve verhalen en zijn dol op surrealistische en absurde scenario's. Aan de andere kant hebben ze geen tolerantie voor standaardkarakters en onrealistische happy endings.

10 Liefde: iemand die van je zal houden in al je beschadigde glorie door Raphael Bob-Waksberg

De maker van Bojack Horseman van Netflix schreef een verzameling korte liefdesverhalen. Watermannen zijn over het algemeen emotioneel het meest afstandelijk van de dierenriem en hebben de minste kans om liefdesverhalen op te pikken, maar dit stukje literatuur is gewoon te grappig, donker en absurdistisch tegelijk voor een Waterman om over te slaan.

Raphael Bob-Waksberg daagt enkele ideeën uit waar een typische Waterman het volledig mee eens is: je kunt anderen niet veranderen met de kracht van liefde en dat de meeste liefdesverhalen helaas geen happy end hebben.

9 Hate: The Virgin Suicides door Jeffrey Eugenides

Watermannen zijn individualisten, iets wat de vijf Lissabon-zusters in The Virgin Suicides niet zijn. In plaats daarvan worden ze gezien als een eendimensionale eenheid en gezien door de ogen van adolescente (en natuurlijk door mannen geteisterde) jongens.

Er is bijna geen dialoog, dus de lezer heeft geen andere keuze dan het verhaal te geloven. De roman speelt zich af in de Amerikaanse buitenwijken van de jaren vijftig, een façade waar zelfmoord als een groot taboe wordt beschouwd: een plek die een Waterman niet graag zou bezoeken.

8 Love: My Brilliant Friend Door Elena Ferrante

Ze zijn niet alleen vrijgevochten en onconventioneel, maar Watermannen sluiten ook vriendschap met even non-conformistische individuen. Ze waarderen vriendschap en gemeenschapszin boven alles, dus ze zullen zeker genieten van Elena Ferrante's weergave van het gezelschap tussen twee Italiaanse meisjes, Elena (de verteller) en Lila, die een belichaming is van de eigenschappen van Waterman.

Deze roman leest snel en moeiteloos. In het gezelschap van My Brilliant Friend gaan die genummerde dagen op het strand in een oogwenk voorbij.

7 Haat: de sleutel tot nog lang en gelukkig door Tif Marcelo

Een Waterman was nooit het type dat geobsedeerd was door romcoms, hoe geweldig ze ook zijn. Drie zussen nemen de bruiloftplanning van hun ouders over. Nu ze in het reine komen met het feit dat het niet gemakkelijk is om bruiloften te plannen, wordt de band tussen hen hechter.

Nooit iemand die v alt voor een slap verhaal, een Waterman zal echt moeite hebben met dit boek. Waarom lezen over kleine zustergevechten als er zoveel andere, boeiendere romans zijn?

6 Liefde: het verhaal van de dienstmaagd door Margaret Atwood

Dystopisch, onaangenaam en eng, de beroemde roman uit 1985 was zijn tijd ver vooruit toen hij voor het eerst werd gepubliceerd. De recente opkomst van bekendheid kan worden toegeschreven aan Hulu's verbazingwekkende bewerking van het verhaal.

In Waterman geboren mensen zijn gepassioneerd over het beëindigen van vrouwenhaat, het behouden van democratie en mensenrechten - concepten die volledig vergeten zijn in het universum van deze roman. Ze zullen woedend zijn, maar toch geïnvesteerd: ze zullen binnen enkele dagen door The Handmaid's Tale razen en hopen dat gerechtigheid zal geschieden.

5 Haat: het eiland door Elin Hilderbrand

Het plot van het eiland is onrealistisch, de rijke, volledig vrouwelijke personages zijn oppervlakkig en de algehele sfeer lijkt te veel op een soapserie waar een Waterman van kan genieten. Het gaat over vier bevoorrechte vrouwen die familie van elkaar zijn. Elk heeft haar eigen problemen in de eerste wereld om van haar borst af te komen.

Waterman, het is het beste dat je deze roman uitleent aan sentimentele Kreeften of dramatische Leeuwen, omdat ze dol zijn op gemakkelijk en emotioneel lezen, zoals The Island.

4 Love: Cat's Cradle Door Kurt Vonnegut

Cat's Cradle is Vonnegut op zijn best. Door middel van een nogal belachelijk en grappig verhaal, pakt Vonnegut thema's aan waar een typische Waterman voor leeft met zijn kenmerkende vriendelijkheid en oprechtheid. Maatschappelijk commentaar, geestige kritiek op de wapenwedloop en een religieuze satire in één, Cat's Cradle zal alle Watermannen bekoren die besluiten het deze zomer eens te proberen.

Ongeveer 300 pagina's lang, het is perfect voor een weekendje weg en het zal zeker andere luchttekens verrukken, vooral Geminis.

3 Haat: bekentenissen van een shopaholic door Sophie Kinsella

Een gemakkelijke en ontspannende lezing is niet het favoriete strandleestype van Waterman. Ze hebben weinig interesse in winkelen in hun persoonlijke leven, laat staan in de wereld van fictie. Ze zullen het hoofdpersonage Becky, een oppervlakkige en onzekere materialist, niet uitstaan. Ze is alles wat Watermannen verachten in de cultuur.

Er is geen karakterontwikkeling en geen doel voor de plot. Het kan Venus-baby's, Weegschalen en Stieren verrukken, maar de rest zal er waarschijnlijk een hekel aan hebben.

2 Love: The Serpent Door Claire North

Net als Vissen houden Watermannen van esthetisch en fantasierijk schrijven, waardoor The Serpent een ideaal leesvoer voor hen is. Het verhaal speelt zich af in Venetië en de hoofdpersoon is een sterke en slimme vrouw die geweldig blijkt te zijn in het spelen van spelletjes in het 'gameshouse'. Ze krijgt de kans om uit haar gewelddadige huwelijk te breken en haar eigen lot in de wereld te bepalen.

Tijdens het lezen van deze fantasie zal de lezer massa's metaforen, impliciete acties en sprookjesachtige objecten tegenkomen die mensen aan Lord of the Rings doen denken.

1 Haat: hoe een liefdesverdriet te hacken door Kristin Rockaway

Bitter en ongezien, Mel Strickland ontwikkelt een dating-app voor het melden van gewelddadige mannen. Hoe een liefdesverdriet te hacken zal geen indruk maken op een Waterman, ook al gaat dit teken helemaal over IT en technologie.

De heldin is te pessimistisch, haar saaie vriendengroep zal een Waterman gefrustreerd achterlaten en het enige waar iedereen over lijkt te praten is de wereld van daten - wat betekent dat het het beste is om dit strand in plaats daarvan voor te lezen aan Scorpios en Geminis. Ze worden nooit moe van het lezen over de emotionele toestanden van mensen.

Aanbevolen: