10 Zeldzame Funko-pops van je favoriete tv & filmpersonages (& hoeveel ze waard zijn)

Inhoudsopgave:

10 Zeldzame Funko-pops van je favoriete tv & filmpersonages (& hoeveel ze waard zijn)
10 Zeldzame Funko-pops van je favoriete tv & filmpersonages (& hoeveel ze waard zijn)
Anonim

Opgericht in 1998 door Mike Becker, werd Funko voor het eerst opgevat als een klein project bedoeld om nostalgische stukjes popcultuur weer tot leven te brengen in speelgoedvorm. Sindsdien is het bedrijf verkocht door de oorspronkelijke oprichter en groter geworden dan ooit verwacht. Een van de meest populaire producten is de lijn van Pop! Platen. De schattige figuren verbeelden geliefde film- en televisiepersonages, heropvoeringen van scènes, beroemde voertuigen en zelfs beroemdheden.

Zoals veel verzamelobjecten, worden sommige uiteindelijk behoorlijk wat geld waard, maar hun waarde fluctueert op basis van populariteit, wanneer het item is gemaakt en vooral de vraag van de consument. Dat betekent dat op elk moment een van je popfiguren in beperkte oplage een aardige cent waard kan zijn, dus het is altijd goed om online te controleren. Bekijk een lijst van tien zeldzame Pop! Vinyls, en wat ze waard zijn volgens schattingen van Pop Price Guide.

10 Boba Fett (Droids) - $840

Afbeelding
Afbeelding

Een premiejager met een mysterieus verleden (waarvan het gerucht gaat dat het in The Mandalorian wordt verkend), en een favoriet bij fans uit het Star Wars-universum, deze speciale Boba Fett is van $ 10-20 gestegen tot bijna de moeite waard $ 1.000. Boba Fett32 is een pop! Er is constant veel vraag naar vinyl. Voor het eerst geïntroduceerd op San Diego Comic Con in 2013, werden er slechts 480 ooit gemaakt.

9 Harley Quinn (zilver) - $1, 130

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu Suicide Squad en Birds of Prey zijn met Margot Robbie in de hoofdrol, of de nieuwe animatieserie waarin Kaley Cuoco de populaire schurk vertolkt, de liefde van Harley Quinn lijkt nooit te stoppen.

Gekleed in haar narrenoutfit, is deze zilveren Harley Quinn 1 van de 144 figuren. Ze maakte haar debuut in 2016 als een limited edition, exclusief voor Hot Topic, dat alleen beschikbaar was voor medewerkers van de winkel.

8 Headless Ned Stark - $1, 160

Afbeelding
Afbeelding

Game of Thrones trok de fans echt snel in seizoen 1 toen ze Ned Stark, de vermeende hoofdpersoon van de show, vermoordden! Trouw aan zijn tragische overlijden in King's Landing, heeft Ned Stark 2 een bloederig, afneembaar hoofd (maar met een prijskaartje van $1,160 is het waarschijnlijk het beste om het niet uit de doos te halen). Dit beeld is exclusief gemaakt voor San Diego Comic Con 2013, met slechts een paar meer dan 1.000 geproduceerd.

7 Batman (zilver) - $2, 000

Afbeelding
Afbeelding

Een tijdloze DC Comic-held, deze op vleermuis geïnspireerde gemaskerde burgerwacht heeft meer dan 100 verschillende Pop! Vinylfiguren gemodelleerd naar hem! Deze zilveren Batman 01, uitgebracht in 2015, is een andere DC Super Heroes limited edition die alleen te vinden was bij Hot Topic als exclusief voor medewerkers. Een verzamelobject met veel vraag, er zijn slechts 108 van deze specifieke popfiguren gemaakt.

6 Hopper (Goud) - $2, 140

Afbeelding
Afbeelding

Een product van de populaire Netflix-serie, Stranger Things, deze detective Jim Hopper is niet de enige Funko Pop voor zijn personage, maar hij is wel degene die het meeste geld waard is!

Een exclusieve San Diego Comic Con in 2018, een minuscule 40 gouden Hopper 512's werden gemaakt om te verkopen op de wereldberoemde conventie. Twee jaar later schat Pop Price Guide de waarde op meer dan $ 2.000!

5 Loki (The Avengers) - $2, 450

Afbeelding
Afbeelding

Populair gemaakt door Marvel-strips, de Marvel Cinematic Universe-filmreeks en de altijd onstuimige Tom Hiddleston zelf, het is geen wonder dat deze originele Loki met Avengers-thema zo zeldzaam is! Loki 16 is gekleed in zijn klassieke outfit die geschikt is voor een bedriegergod! Dit figuur ging in première op San Diego Comic Con in 2012, en is 1 van de 480.

4 Planeet Arlia Vegeta - $3, 120

Afbeelding
Afbeelding

Planet Arlia Vegeta 10 maakte zijn debuut op New York Comic Con in 2014 en is een exclusief item in de speelgoedwinkel van Toy Tokyo. Er zijn letterlijk tientallen Funko Pop-versies van Vegeta uit de populaire anime Dragon Ball Z, maar dit speciale stuk is de enige die meer dan $ 3.000 waard is! (Misschien als iemand het lang genoeg vasthoudt, zal het meer dan 9, 000 waard zijn?)

3 Holografische Darth Maul - $4, 770

Afbeelding
Afbeelding

Een felle schurk, deze Sith Antagonist werd geïntroduceerd in The Phantom Menace, maar is verschenen in het hele Star Wars-universum, van films en televisieprogramma's tot videogames.

Een exclusief figuur uit 2012 in San Diego Comic Con, Holographic Darth Maul 23 is een bobble-head op een standaard en die gloeit in het donker. Net als veel andere Comic Con-exclusives werden er minder dan 500 gemaakt, wat leidde tot een geschatte waarde van $ 4.770.

2 Dombo (Clown) - $7, 430

Afbeelding
Afbeelding

Funko heeft heel wat Pop! Vinyls geïnspireerd op dit klassieke Disney-personage. Terwijl drie van hen meer dan $ 500 waard zijn, overtreft Clown Dumbo50 ze allemaal. Exclusief gedistribueerd op San Diego Comic Con in 2013, werden er slechts 48 geproduceerd van dit schattige, kleine mannetje. Pop Price Guide klokt momenteel zijn waarde op maar liefst $ 7, 430!

1 Clockwork Orange (Glow In The Dark) - $13, 300

Afbeelding
Afbeelding

Een dystopische zwarte komedie oorspronkelijk geschreven in 1962, A Clockwork Orange werd later verfilmd door Stanley Kubrick en met Malcolm McDowell als de sinistere Alex DeLarge.

Een glow-in-the-dark Pop Chase-figuur, Clockwork Orange 04, is gemodelleerd naar het hoofdpersonage, Alex DeLarge, maar de doos is gewoon gelabeld als de titel van de film. Terwijl de niet-glow-in-the-dark-versie van dit cijfer naar schatting iets meer dan $ 2.500 waard is, is deze limited edition ongeveer 5 keer meer waard dan $ 13.300!

Aanbevolen: