10 weetjes die Jane Fonda heeft gedeeld over de begindagen van haar carrière

Inhoudsopgave:

10 weetjes die Jane Fonda heeft gedeeld over de begindagen van haar carrière
10 weetjes die Jane Fonda heeft gedeeld over de begindagen van haar carrière
Anonim

Jane Fonda werd in 1960 een begrip en ze heeft een van de meest langdurige carrières in de branche. Het publiek kreeg de kans om vele gezichten te zien van deze veelzijdige artiest, die begon als sekssymbool en een van de eerste activisten onder beroemdheden werd.

De Oscar-winnende actrice heeft een indrukwekkend traject afgelegd en de eerste jaren van haar carrière waren essentieel om haar weg te banen. Jane Fonda kijkt vaak terug op interviews en ze heeft er geen problemen mee om te praten over films in haar portfolio waar ze van hield of die ze haatte. Hier zijn soms Jane Fonda sprak over het begin van haar carrière.

9 Jane Fonda had geen grote ambitie om te acteren

Jane Fonda en haar vader Henry Fonda
Jane Fonda en haar vader Henry Fonda

Jane Fonda onthulde in een interview met Vogue dat ze niet veel toekomst zag in de showbusiness toen ze jonger was. De actrice zei dat haar moeder zelfmoord had gepleegd, dus ze beschouwde vrouwen altijd als machteloos en slachtoffers. Ze had ook niet de steun van haar vader.

Ze zei: "(…) Mijn vader moedigde me niet aan of gaf me niet het gevoel dat ik aantrekkelijk was. Ik bedoel, alles was een verrassing voor mij. Ik was verrast dat ik in een film werd gecast. verrast dat ik ooit als model werd aangenomen bij het bureau van Eileen Ford en verrast dat ik ooit op de cover van Vogue belandde. Dus mijn leven is gewoon één grote verrassing voor me geweest."

8 Ze was niet altijd zelfverzekerd

jonge jane fonda poseert
jonge jane fonda poseert

Er is een oud gezegde dat beweert dat een appel niet ver van de boom v alt. Jane Fonda is de dochter van de veelgeprezen acteur Henry Fonda, en ze deelde het podium met hem tijdens haar debuut als actrice. Ze werd gecast als de vindingrijkheid in een toneelstuk, maar Jane Fonda had geen vertrouwen in haar talent.

"Ik was erg verlegen en zelfbewust; ik ging er niet vanuit dat ik had wat nodig is om acteur te worden. Mijn vader zou thuiskomen van zijn werk en hij leek nooit blij", zei ze in een interview met Variatie. Natuurlijk zijn de dingen veranderd en Jane Fonda heeft een van de langdurige carrières in de showbusiness.

7 Het activisme veranderde haar leven

jane fonda mugshot
jane fonda mugshot

Het is onmogelijk om over Jane Fonda te praten zonder aan haar activisme te denken. De actrice is haar tijd altijd vooruit geweest, en ze was een van de eerste beroemdheden die sprak over feminisme en steunde de Black Panthers, om maar een paar voorbeelden te geven. Haar activisme begon met de oorlog in Vietnam, die haar kijk op de wereld veranderde.

"Voorafgaand aan mijn activisme had ik het gevoel dat ik niet echt wist wie ik was of waarom ik op deze aarde was. Ik had het gevoel dat mijn leven geen zin had, wat een vreselijk gevoel is. Toen de realiteit van de oorlog in Vietnam werd me naar huis gebracht door Amerikaanse soldaten, het blies echt mijn hoofd eraf, "zei ze.

6 acteerlessen lieten haar in zichzelf geloven

Jane Fondda in een film
Jane Fondda in een film

Toen Jane Fonda begon, stelde actrice Susan Strasberg voor om wat acteerlessen te nemen bij haar vader, de legendarische acteur, en professor Lee Strasberg. Hij was de eerste persoon die Jane Fonda deed geloven dat ze talent had. "Lee zei: 'Je hebt echt talent.' Hij werd niet betaald om dat te zeggen. Ik moet een latente wens hebben gehad om te acteren, maar hij heeft het losgelaten", zei ze in hetzelfde interview met Variety.

Maar Jane Fonda zou plezier beleven aan acteren toen ze in de veertig was en films begon te maken.

5 Ze begon als model - en vond het niet leuk

Jane Fonda Vogue Cover
Jane Fonda Vogue Cover

Jane Fonda had een beroemde vader, maar daardoor was het niet gemakkelijk. De actrice moest betalen voor haar acteerlessen en ze begon te modelleren voor Eileen Ford Agency om dat te betalen. Fonda vond het echter niet leuk omdat de actrice zich wel op haar gemak voelde voor een camera. "Ik vond me op dat moment niet mooi", vertelde ze aan Vogue.

Ironisch genoeg is ze nog steeds de cover van spraakmakende tijdschriften zoals Vogue, iets wat zeldzaam is in deze branche als iemand ouder dan 60 is.

4 Terugkijkend op Barbarella

jane fonda in barbarella
jane fonda in barbarella

De film Barbarella maakte van Jane Fonda een sekssymbool over de hele wereld. De cultfilm heeft veel opmerkelijke scènes, en een daarvan is wanneer Barbarella een striptease doet. Ze ziet er zelfverzekerd uit, maar Jane Fonda voelde zich niet op haar gemak bij het filmen.

"Ik was zo nerveus over het doen van deze striptease waarbij ik naakt beland dat ik veel wodka dronk", zei ze jaren later. "Ik was dronken van mijn gedachten en bewoog een beetje naar het lied."

3 Ze houdt niet van alles wat ze deed

jane fonda in In the Cool of the Day
jane fonda in In the Cool of the Day

Jane Fonda heeft meer dan 50 films en tv-programma's onder haar riem, en ze is niet blij met ze allemaal. Toen haar werd gevraagd of een van haar films haar deed huiveren, zei ze nee, maar maakte er wel opmerkingen over. "Het verbaast me hoeveel mensen zeggen dat ze van zondag houden in New York. Waarom?" ze zei. Jane Fonda lijkt te geloven dat de film, uitgebracht in 1963, overschat is.

Er is echter een film die ze weigerde te bekijken. "Ik heb een verschrikkelijke film gemaakt genaamd In the Cool of the Day, John Houseman heeft hem geproduceerd. Ik weet de naam van de regisseur niet eens meer. Er speelden ook Peter Finch en Angela Lansbury mee, en we hebben hem in Griekenland opgenomen. Ik weet niet eens zeker of het is uitgebracht." Trouwens, de film werd uitgebracht in 1963.

2 Ze was verrast door enkele films

jane fonda in In cat ballou
jane fonda in In cat ballou

Aan de andere kant verrasten sommige andere films de ster van Gracie en Frankie op een goede manier. Cat Ballou, uitgebracht in 1965, was een combinatie van western en comedy, en Jane Fonda dacht dat het een ramp zou worden. "Ik dacht dat het iets goeds zou worden. We hebben het met weinig geld gehaald en heel snel geschoten. Toen won Lee [Marvin] een Oscar. Dus je weet het nooit echt. Je doet gewoon je best en kijkt wat er gebeurt," zei ze.

De film zorgde er ook voor dat Jane Fonda een begrip werd. En het lijkt erop dat ze dat niet verwachtte met die film.

1 De Jane Fonda mist haar vroege jaren niet

jonge Jane Fonda in de jaren 70
jonge Jane Fonda in de jaren 70

Jane Fonda is altijd geprezen om haar talent, maar ze kijkt er niet met nostalgie op terug. "Nee. De 'goede oude tijd' was behoorlijk slecht voor mij. De echte goede oude tijd is nu", zei ze in een interview.

De actrice benadrukt vaak dat ze zich nu beter voelt, en het lijkt erop dat Jane Fonda veel meer vrijheid heeft met haar werk.

Aanbevolen: